UDMR vrea din nou la guvernare după 2024

?Bethlendi Tamás www.facebook.com/bitsphoto/

Foame mare? Da ori ba, cert este că UDMR vrea din nou la guvernare. Kelemen Hunor, liderul formațiunii, a declarat vineri, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că UDMR ar trebui să intre la guvernare după alegerile din acest an, pentru că actualul guvern „nu are viziune, nu are curaj şi nu are bun simţ”.

„După 2024, dacă vom avea succes la aceste alegeri, ar trebui să intrăm la guvernare, trebuie să profităm de oportunitatea de a fi din nou la guvernare, pentru că guvernarea este un instrument prin care putem lupta pentru noi în primul rând, dar şi pentru toţi cetăţenii ţării. Am dovedit deja că suntem mânaţi de binele poporului la guvernare, avem experienţa, avem curajulşi bunul simţ. Şi avem o viziune clară asupra obiectivelor strategice pe care ţara ar trebui să le urmărească. Actualul executiv pare să fie lipsit de trei dintre aceste patru lucruri. Nu are viziune, nu are curaj şi nu are bun simţ. Acestea trebuie recuperate la sfârşitul anului. Noi trebuie să fim gata să facem aceste lucruri”, a declarat Kelemen Hunor la Cluj-Napoca.

La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, Kelemen Hunor şi-a prezentat raportul politic şi vor fi prezentate şi adoptate criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi ai Uniunii pentru alegerile europarlamentare, locale şi parlamentare din anul 2024.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8534 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Sigur! S-o taie-n Ungaria mumă și să-i bage Orban la guvernare.

 2. Udemereu are bun simț căcălău. D-aia vor hautonomie! Din prea mult bun simț și ca să fericească întregul popor.

 3. Topoarele UDMR vor din nou să taie păduri , nu au făcut nimic concret cât au fost la guvernare,sau au făcut atât cât au făcut și ”vechii lor colegi” de guvernare. Un mare ZERO!

 4. Romanii nu simt nevoia cu UDMR la guvernare. Duceti-va la guvernare in Budapesta.

 5. UDMRiștii 2 % !
  uSE🌈icii 2 % !
  Să nu fie geloși unii pe alții, măRog…😜

 6. Vrea?!!! Păi nu e „pe votate”? are numărul de voturi necesar,intră;nu are…stă pe tușă(sau așa se spune,că de văzut nu se vede);las’că vă ajută iar cu voturi cine trebuie,cum vă ajută când vin înalții turiști din pustă să ne spurce la noi acasă…

 7. Pe când o Lege Organică care să interzică Partidele pe criterii etnice
  sau religioase pe teritoriul României ? Orice cetățean român, indiferent de etnie sau religie, poate candida
  la orice funcție politică, nu e nevoie de partid. În Parlament orice etnie să aibă
  dreptul la un reprezentant. Terminați odată cu aceste „cioturi politice” cum e
  UDMR. Organizația asta a fost creată ca să bage bățul prin gard când e vorba de Ardeal.

 8. Scopul oricărui politician, sau grupare politică este de a fi la guvernare după propriul program, viziune. UDMR demonstrat nu apucă, au fost mereu doar șerpașii, executanți imbecilităților majoritarilor putori.. Să -si impună vizuinile și programul, de altfel cele mai corecte, ar trebui să fie majoritatea in guvern. Deci, greu..Doar cu regiunile autonome, sau Transilvania independenta..

 9. UDMR a fost si este o asociatie etnica cu pretentii de partid dar care nu sprijinit cu nimic judetele cu etnie maghiara. Au lasat cale libera investitiilor venite din Ungaria si vizitelor private ale guvernului de la Budapesta. Pe tv din Ungaria declara ca sunt discriminati si nu au nici un fel de drepturi in Ro. Nu au ce cauta in parlament si guvern decat in functii judetene si locale.

 10. „nu are viziune, nu are curaj şi nu are bun simţ”
  Spre deosebire de ungur care e destept , viteaz si debordeaza de bun simt

 11. @ Aristotel.. De ce ești prostu bre ?? Și care-i problema că e ”etnică” ?? Deși are in rîndurile sale și romîni și evrei și slovaci și poate țigani,.De ce crezi că etnic nu ai dreptul de a te grupa, chiar in formațiune politică ?? E o porcărie inventată la care inculții au inghițit hapul,. La fel cum era vorba de ”drujba lui Dumnezeu” referitor la Attila Verestoy sau alte măgării inventate la adresa ungurimii , evident bune pentru hrăniți cu nutreț și educații in cocină..

 12. Marele Urs nai citeste din structura guvernelor si parlamentelor din Europa. Dati mi si mie un exemplu de lege initiata de UDMR in folosul tarii sau alta actiune de valoare. Zero, in rest numai interesele politicienilor maghiari.

 13. ”vin înalții turiști din pustă să ne spurce la noi acasă…” Danut draghe este adevarat ca au venit din pusta si treaba asta n-o neaga nimeni. Numele nu l-au schimbat si originile nu l-au negat de 1100 ani, si cinste lor, deoarece si-au asumet trecutul si au pastrat onoarea. Este adevarat ca se si mandresc cu aceste fapte, provocand ura si invidia isterică ale celor care nu se pot mandri cu aceste caracteristici nationale si nici ca ar fi reusit sa inchege o natiune, decat mai multe organizatii tribale, numite; clanuri. Cred ca tot ce citesti n-o sa-ti provoace indigestie, daca da, iti doresc insanatosire grabnica.

 14. Cine stie ce intelegeri sunt la catastif, sun cheoe in Dulap la Cotroceni.
  Termina Ciolacu de trecut hopurile, evacueaza de urgenta PSD din Palatul Victoria, sa mai vina inca un guvern al meu cu UDMR buturuga mica

 15. In Tirol, In Spania katalanii, in Belgia vallonii,..in multe tări există minorități organiate mai mult sau mai puțin la guvernare..In Europa ar fi cam 50 milioane de alte naționalități decît țara in care trăiesc.. Azi mai poți vorbi de incă vre-o 40 milioane de islamiști, care declarat nu vor vota stănga liberală verde din vre-o țară ALEASĂ, ci iși vor crea propria organizație islamistă, De altfel legile europene permit..e tot un fel de ”etnie”, poate pe placul tău..ortodox.

 16. UDMR are placă și s-a săturat să tot roadă ciolanul albit de Ciuma Roșie și PNL.
  Vrea la guvernare la carne moale !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.