UE refuză pe linie să finanțeze extinderea rețelei de gazoducte din România

Transgaz a solicitat finanțare de la UE pentru mai multe gazoducte din România, importante pentru securitatea energetică a țării noastre , dar și a regiunii, dar a fost refuzată pe linie. În august, Transgaz, prin directorul Ion Sterian, trimitea la Bruxelles o cerere de finanțare fundamentată pentru extinderea rețelei naționale de gazoducte, inclusiv pentru Tuzla – Podișpr, care va trebui să asigure evacuarea în SNT a gazelor ce vor fi extrase de Petrom și Romgaz din Marea Neagră, începând cu 2027. În total, era vorba de circa 550 milioane euro.

Conducta de transport a gazelor naturale pentru alimentarea CET Mintia (care acoperă și alți consumatori industriali și casnici);

Creșterea capacității de transport a SNT și a siguranței în alimentarea cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale Ișalnița
(județul Dolj) și a Sucursalei Electrocentrale Turceni (județul Gorj);

Conducta de transport gaze naturale Jupa – Băile Herculane – Orșova – Prunișor;

Conducta de transport gaze naturale DN600 Mihai Bravu – Siliștea și transformarea în conductă pigibilă;

Conducta de transport gaze naturale Tetila – Horezu – Râmnicu Vâlcea;

Conducta de transport gaze naturale Marea Neagră – Podișor;

Conducta de transport gaze naturale Ghercești – Jitaru.

„Proiectele propuse de România sunt de o importanță majoră pentru îndeplinirea obiectivelor privind decarbonizarea și securitatea aprovizionării cu gaze naturale pentru țările din Europa Centrală, de Est și Balcani, Republica Moldova și Ucraina. Fondul de modernizare este un vehicul de finanțare important în acest sens, mai ales în contextul situației actuale complexe și dificile de la frontiera de est a UE, creată de războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei„, arăta Transgaz.

La fundamentarea cererii de banii, Transgaz argumentează că aceste conducte sunt vitale pentru siguranța aprovizionării cu gaze în estul și sud-estul Europei, mai ales în contextul în care Ucraina a anunțat că nu va mai tranzita gaze rusești către Europa, de la anul.

În octombrie, Transgaz revine cu o scriosoare în atenția președintei CE, Ursula von der Leyen, în atenția Directoratului pentru Energie și în atenția mai multor oficiali europeni, inclusiv a ambasadorului nostru la Bruxelles, solicitând încă o dată includerea gazoductelor amintite la finanțare, prin Fondul de Modernizare.

„Nu primiți NIMIC„

În 8 noiembrie 2023, vine și răspunsul de la UE: Nimic, niciun fel de finanțare.

„Comisia Europeană apreciază cooperarea fructuoasă cu Transgaz și realizările sale în domeniul infrastructurii în ceea ce privește creșterea capacității de transport în România în ultimii ani. în acest context, sunt bucuroasă că Comisia a sprijinit mai multe proiecte românești de interes comun, inclusiv prin granturi CEF, care au îmbunătățit securitatea aprovizionării României și a Europei de Sud-Est.

La 24 octombrie 2023, Comitetul de investiții al Fondului de Modernizare a recomandat finanțarea parțială a proiectului de gazoduct pentru alimentarea centralei electrice de la Mintia (sprijin din partea Fondului de modernizare de 6 826 947 EUR în loc de 29 027 965 EUR din sprijinul solicitat). Propunerile de investiții pentru gazoductul Marea Neagră-Podișor (care este o parte esențială a proiectului BRUA faza 11 și este inclus în cea de-a cincea listă a Uniunii de proiecte de interes comun) și pentru gazoductul Gherccști-Jitaru nu au fost admisibile, deoarece aceste proiecte au fost deja recomandate pentru finanțare parțială în cadrul reuniunii Comitetului de investiții al Fondului de modernizare din 30 martie 2023. Celelalte 4 propuneri de investiții referitoare la conductele Jupa- Băile Hcrculane-Orșova-Prunișor, Mihai Bravu – Siliștea, Tetila-I lorezu-Râmnicu Vâlcea și Ișalnița și Sucursala Electrocentrale Turceni nu au fost avizate de BEI în urma proceselor de due dilligence tehnice și financiare, fiind astfel retrase de către autoritățile române înainte de a fi discutate în cadrul Comitetului de investiții din 24 octombrie 2023”, este răspunsul CE, Directoratul pentru Energie.

Înțelegând că nu va primi bani de la UE pentru aceste gazoducte , Sterian spunea, acum câteva zile, că ele vor fi făcute oricum, dar va trebui găsită un altfel de finanțare, de la bănci comerciale. Era însă mai avantajos ca Bruxelles-ul să fie implicat, pentru că finanțarea UE are și o componentă nerambursabilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Mihai Soare 1039 Articole
Author

58 de Comentarii

 1. S-or fi saturat si aia sa tot dea, ca nici un proiect nu se finalizeaza si banii se termina foarte repede !

 2. Acum dragi rumani rămâne să vă încălziți la lumânări din seu de bou livrate gratis de UE!

 3. Bună! UE NU TE VREA PUTERNIC ȘI SANATOS! DACA ERA VORBA DE GERMANIA ATUNCI , da, se APROBĂ!
  URSULA e preocupata de sanatatea noastra cu vaccinuri VAX ZERO.
  E cu miliarde .

 4. Conducătorii slugarnici, iresponsabili și renegați ai României cumpără rachete, avioane și tancuri învechite din USA și nu noi și o treime de preț din țări UE, acceptă fără să cârtiți și negociere toate plățile puse de descreierata Ursula, dobânda la împrumuturile Ucrainei, acceptă necondiționat participarea la ajutorul de 50 miliarde Euro pentru războiUl Ucrainei românofobă, ajutor respins de Congresul USA și mutat la UE și alte biruri și umilințe împovărătoare pentru generațiile următorilor 50 de ani. În acest timp domnul prim ministru Marcel Cilolacu dă brüderschafttrinken cu Olaf Scholz cancelarul Germaniei, iar președintele Iohannis o plimbă de mânuță pe consoarta Carmen prin Africa în parcuri naționale cu girafe, elefanți, lei, tigrii, hipopotami, rinoceri etc… “Uni cu plecatu alții cu strigatu… Aducțiune de gaz metan la moții din Brad, la Faget la mii de localități din România să mai aștepte. Pe domnul Sterian de Transgaz îl preocupă conducta pe care OMV să ducă gazul din Marea Neagră în Ucraina și la petrochimia din Ungaria știind că alianța antiromânească Austria-Ungaria a distrus prin trădătorii români petrochimia României.

 5. baaiii prostilor ..!! banii trebuiesc ptr zelennski, nu ptr aiurelile voastre ..! ia, imprumutati-va , repejor, si trimiteti ” neste ” bani in ukraina ,ca’ in ultimul timp v-ati cam culca pe o ureche ..!!!ce vreti..? gaze..?? va dau amerlocii ” gaze ” pana nu mai puteti..! rati’ ai dracu’ de nerusinati …, gaze, ai ??

 6. asta se intampla cand nealesii de noi, tradatori si criminali, continua sa se caciuleasca in fata unor s a ta ne. anularea rapida a pnrr.

 7. Daca era conducta de transport cereale ucrainiene poate, altfel nu avem voie !

 8. UE vrea armament nu noi conducte de gaze. Pana la urma isi arata adevarata fata. Cat de curand nu va mai finanta calea ferata si autostrazile.

 9. Asta-i singuru’ lucru care-l primește Rominiia de la Bruxelles: m UE! Pentru că ne place…

 10. Băi rumînache ce nu înțelegi, ue n-are bani că “trebe” la ucraina , haoleu că tare de cap “ești”

 11. Țeapă după țeapă. Era de știut..UE a tras limitele pentru utilizarea de hidrocarburi. Fudulii căscați patrioți își mai rup gura cu gazul poveste din marea neagră, Au dat și miliardul, iar acu stau cu buza umflata. E de știut că la români dotați cu obiceiuri tradiționale,pa când n-o fi gaz, nu vor fi nici lemne..Deci, înapoi în peșteră bre…

 12. Aoleuuuu, muica! De ce ar aprobă finanțări in interiorul țării daca actele semnate prevăd că gazul romanesc din marea neagră, ocolesc Romania? Au semnat latraii europarlamentari și guvernul român fara a scoate o vorbă în tara sa afle cetățenii! Intrați pe net și vă veți convinge că traseul gazelor din marea neagra ocolește tara! Tot ce se cumpără, circula un zvon, se cara in ukraina pentru aprovizionarea ukrainei și republicii moldova. Romania va rămâne doar pe vânt, lemne urgent si gaze în timp anulate definitiv. Asta au semnat politicienii romani cu strainezia, nu am semnat sau avizat eu.

 13. Cum să primească „ gelatina” din România bani. Ei sunt în UE pentru a da, nu numai bani ci și forță de muncă, resurse naturale, gaze, lemn, cereale, etc., să fie o bună piașâ de desfacere, dar și un bun executant al unor aberații de tot felul, energetice, de mediu protecția gândacilor, a șopârlelor, a altor animale care nu trăiesc în România, dar pot fi folosite pe post de motivare a refuzurilor, o bună gazdă pentru ucrainieni, pe bani mulți, mult mai mulți decât sunt acordați autohtonilor, favorizarea Ucrainei, care nu este membră UE în problemele de mediu, transport, produse agricole, dar și un furnizor secretos de material militar către această țară. Ce mai supersluga perfectă. Nu cere nimic, dacă o face, o face scâncind, acceptă orice tâmpenie, și după toate acestea nu primește nimic în schimb. Ba, ca să fiu corect, preimește tot felul de restricții cu privire la investiții, deficit bugetar, pensii, salarizări, și lista umple câteva pagini. Cu ăștia dacă nu ești bâțos,te calcă rău de tot în picioare într-o baltă cu noroui. Politicienii noștrii au devenit o tumoră malignă pentru România, care o macină din interior, soluția fiind aruncarea lor peste bord, sau cum se zice în chirurgie, extirparea lor.

 14. De ce să primim finanțare? Nu trebuie să rămânem colonie? Nu mai bine băgăm banii în moarte (în armele trimise în Ucraina)?
  România, în ultimul deceniu, a primit bani de la UE prin programul POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă), POCU (Programul Operațional Capital Uman) și POAD (Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Adică o vrăjeală. Lucrurile stau cam așa: banii se dau pe tot felul de inițiative care, în principiu, nu aduc bunăstare, nu returnează valoare adăugată mare. Experții, de cele mai multe ori, sunt internaționali, de genul Banca Mondială, Big 4 (firmele de audit), firme de reconversie profesională. O să vă dau și câteva exemple de programe derulate prin aceste fonduri primite de la UE: îmbunătățirea metodelor statistice de derulare a recensământului; inițiativa locuri de muncă pentru tineri; dezvoltarea și implementarea de politici și instrumente unitare și moderne de management al resurselor umane; creșterea conformării voluntare; manual de identitate vizuală (adică cum să scrii cu același font, să folosești același antet etc.).
  O parte însemnată din finanțare merge la acești experți. Care e munca lor? Vin și culeg informații de la funcționarii din administrațiile vizate și apoi returnează niște proiecte. Deci pe soluțiile furnizate chiar de administrație, dar împachetate frumos, Europa se face că finanțează România, iar România câștigă niște hârtii. Și o valoare adăugată mică.
  Uitați-vă la structura PNNR (foarte mulți bani pentru consultanță, piste de bicicletă, protejarea mediului, adică o continuă condamnare la sărăcie).
  Și atunci, de ce să primim fonduri pentru infrastructură?

 15. Romanii nu se vor invata minte si vor continua sa-i pupe in dos pe aia de la UE, desigur prin limbile europarlamentarilor ALESI DE ROMANI. O sa ajungem in ziua cand romanii din toata tara il vor dori presedinte pe Viktor Orban.

 16. … aceasta este adevărata față a atitudinii UE în relația cu România. România trebuie ținută în sărăcie pentru ca ”occidentul colectiv”, ”lumea civilizată” sau ”europa de rangul I” să aibă piață de desfacere, sursă de materie primă ieftină sau gratis, sursă de forță de muncă ieftină, femei pentru plăceri trecătoare sau femei pentru revigorarea unor națiuni în cădere demografică. Cam asta este cu fondurile europene… nu România sau românii nu-și făceau treaba pentru absorbția fondurilor europene, ci Europa a ghidat banii pentru pregătirea profesională a viitorilor slujbași de munci dezonorante occidentale.

 17. Romania a primit si primeste multa UE de la UE inca din 2007. UE te iubim ca ca tine nu gasim!

 18. Dar aprobă în contrapartidă tăierea tuturor pădurilor că au nevoie austriecii și germanii de lemn românesc.Cum avem pe Werner la conducerea Coloniei austro- germane se aprobă doar ce vor ,,alesii” colonizatorilor.

 19. Banii merg in Ucxraina, Gaza; colonia nu are nevoie de nimic; ea trebuie sa fie sluga pana la capat.

 20. @ Subiectiv- în orașul nostru se construiesc piste de trotinete și biciclere prin același program. Ciudat este ca pentru a fi construite s-au tăiat toți copacii de pe marginea vechiului trotuar fără ca nici un ONG de mediu dau un partid aflat în opoziție la primărie sa protestez. E clar. Un oraș Verde de Paris se pune în mișcare.
  PS. Banii aruncați pe fereastra au fost și cei destinați perfecționării cadrelor didactice. Cei implicați în proiect, din rândul inspectoratelor, au fost remunerați cu sume colosale. Un ISG adjunct, anul 2010: 200 mii lei: cel mai puțin: contabila inspectoratului, aproape 100 mii lei. Cei mai prolifici ani fiind 2008-2012. Și când te gândești ca totul se limita la completarea unor harti prin care sa faci dovada ca ai participat la cursuri. Despre formatori: toți din siajul inspectoratului.
  Interesant era ca se ajutau reciproc pe judere: unii din Bistrița erau și pe la noi manageri de proiect, după cum ai noștri misunau pe acolo. Ma rog, în funcție de prieteniile la nivel de ISG sau Adjuncții.

 21. Măi aceștia din guvern! Câte F35 cumpărați? Că pe gratis nu primiți nimic!!!

 22. Oare și înainte de revoluție investițiile se făceau cu fonduri UE? Chiar nu se mai pot găsi bani pentru o investiție strategică?

 23. O singura conducta va fi finantata: Marea Neagra – Viena la marele combinat OMV!!! S-a dat voie la defrisari masive pentru presupuse baraje. Gaz putem avea la pret mic dar defrisam salbatic pentru centrale pentru care nici nu s-a facut planul… Mai vreti UE?

 24. Nu-i bai!!! Lucram cu bani chinezesti, mai valorosi in aur si mai „ieftini” la dobanda!! Unde-i drama? Hai sa ne punem pe treaba si sa le facem. Prima etapa este sa dam jos guvernul prost, tradator si slugarnic!

 25. Sunt convins că la anu te vei duce și vei vota aceeași garnitură de lichele de stînga liberală, care stau și joacă bambilici la ”brucsel”,..urmînd visurile totalitare ale ursulei, sau altuia pus de licurici, pentru a ști la cine sună de cheamă europa.

 26. Cînd închizi termocentrale și împorți curent despre ce „neutralitate energetică” vorbim?
  Dar cînd vrei să pui țevi să aduci gaz de unde nici nu este destul (Turcia, Azerbagjan) în loc să scoți mai mult din pământul țării (OMV tot scade producția an de an; nu mai scot nici jumate decît atunci cînd le-a fost dat Petrom) tot „neutralitate energetică” este?
  Nici dacă e vorba de decarbonizare, emisii zero, desigur prostii, tot nu ține deoarece arderea gazului face CO2.

 27. 4 miliarde pentru lgbt, 10 miliardeBLM, alte miliarde pentru adus srilankezi, gabonezi, filipinezi sa inlocuiasca populatia europeana, zeci de miliarde pentru ucraina, zeci de miliarde pentru israel…

 28. Felicitări pentru sinceritate! Ne bucurăm că înghiți cu bucurie ce primești de la UE, dar e numai treabă ta, scârbosule! Yeah…

 29. @singur Viktor Orban este mai patriot decat tot parlamentul si guvernul Romaniei.
  Cand esti vertical in UE, esti pus la zid, precum Polonia si Ungaria. Cand esti sluga, stai pres precum Romania.
  Daca am avea si noi un Orban…
  Si da: daca ar candida, l-as alege.

 30. Colonia UE a primit ordin să cumpere gaz lichefiat de la stăpânul SUA. Deci nu se finanţează conducte care ar putea aduce gaz ieftin din est. Cel mult conductele se dinamitează, cum au procedat cu Nord Stream.

 31. cand UE rimeaza si inseamna Apusul, banii sunt pt decimarea cirezilor de vite, pt digitalizare, toate pt ziua in care ne vom incolona cu sufertasul…noroc ca mai exista valianta II a cand in loc sa ne inchinam apusului/mortii vom privi constelatia Dragonului sau energia Kundalini ca datatoare de viata si lumina. Oare de ce anticii au spus ca suntem taramul strajuit de constelatia Dragonului?

 32. Ne-am invatat cersetori. Politica UE nu e pentru folosirea combustibilor fosili. Daca nu eram puturosi aveam toata tara racordata la gaze nu doar 30% din gospodarii. Unguri care n-au molecula de gaz au peste 70% din gospodarii racordate.

 33. Unde sunt europarlamentari noștri?… unde-i travestitul?…nu mai urlă cocota masculină?…
  Mutul îl doare in bască,el pleacă în Africa…o duce pe Geta la babuini!…
  Mă Ciucă se pregătește de Ignat,iar haur adună praful de pe tobă!…
  Șeful e la Malaga!… Costa del Sol…la o cafeluță cu Ginuța…

 34. UE NU VREA ca Romania SA FIE INDEPENDENTA ENERGETIC.
  Ce mai cautam in UE care vrea sa distruga total Romania?

 35. Mutul a fost pus de UE sa le traga 10ani de tzepe fraierilor babuini votaci de `presedinte neamtz` la dublu cu greendeal si PNRR.
  Iohannis-PNL-USR au devalizat ce mai atarna prin economia coloniei. PSD pune cruce economiei. Popa Bolos de la finante tine prohodul si coliva la cimitir.

 36. Cam cite dovezi vreti dragilor romani ca sa intelegeti ca de fapt acest EU nu este ce am crezut noi ,sau ca ne-ar vrea binele .Ce este foarte curios ca ,europarlamentarii romani ,alesi si trimisi de Romania acolo ,nu fac nimic.Mai au inca tupeul si obraznicia atunci cind sint intrebati, raspund ca nu stiu nimic ,asa cum a procedat doamna Valeanu,legat de canalul Bastroe.Toti o duc bine la Bruxelles si nu ii intereseaza nimic de tara noastra ,in schimb au inpertinenta nerusinata sa mai pretinda inca un mandat de europarlamentar ca sa ramana acolo inca niste ani.

 37. Nu cred ca intelegeti ca americanii sunt in spatele ,,uniunii europene,,cu refuzul sa aiba piata pentru gazele lor lichefeate.Noi suntem ca tara doar o vaca de muls si atat.Da si ai nostri fraieri de put ,daca bagau strambe ca modernizarea gazoductelor sunt pentru a ajuta Ucraina la iarna ai bagau in corzi si ,,partenerii,,trebuiau sa scoata banul.Asa ca pe langa gaze lichefiate americane vom cumpara si carbune din Germania,ca doar scumpul si dragul nostru Iohannis s-a angajat sa inchida toate minele pana in 2030 pentru o ,,Romanie Verde,,in timp ce nemtii le redeschid pe ale lor.Pute de trasneste a blat ordinar la ,,nivel inalt,,pe spatele nostru.Probabil Iohannis si camarila au fost manjiti sa promoveze interesele americanilor si nemtilor pe seama noastra.

 38. LA LUAT PADURILE,LA LUAT PETROLUL,LA ADUS BANCILE LOR CARE IMPUN ELIMINAREA CASH.ULUI SI INDATORAREA ROMANILOR,LA TRANSFERAT BANII PRIN MULTINATIONALE ,LA INDATORAT SI SUBJUGAT ROMANIA,LA OTRAVIT ROMANII CU TOATE CHIMICALELE SI MIZERIILE,LA REFUZAT IN SCHENGEN SI LA UMPLUT DE DESEURI SI DROGURI,LA SCLAVIZAT ROMANII,politicienii români și UE găsesc soluții și resurse.LA VOT NU VETI FACE CVORUM ,VETI FI DELEGITIMIZATI SI UE SI POLITICIENII.

 39. 50 de milioane de euro nu-i moarte de om. Johannis si Ciolacu, slugile SUA, pâna acuma, e OBLIGATORIU, sa NU MAI CUMPERE, ÎNSA, ARMAMENT PETRU UCRAINA, DUSMANCA ROMÂNIEI! Tara trebuind sa-si pedepseasca si si le exproprieze averile si tradatorilor ei, de la Iliescu la Isarescu Mugur, Nastase Adrian si complicilor NATIONAL-SOCIALISTI, pentru „legile” lor anti-românesti din anii ’90. SI SA IASA DIN UE SI NATO. SINGURELE TARI LA ADAPOST, SI PRIN TRADITIE, SUNT CELE POLITIC NEUTRE.

 40. Si-a pus cineva intrebarea ce a cistigat Romania si poporul roman ,dupa ce a aderat la Comunitatea Europeana si la fel in NATO ? Si la fel tot ce a pierdut Romania si poporul roman ,dupa aderarea ei la EU si NATO .

 41. Ba voibati citit raspunsul de la CE? Au spus clar ca o parte sunt incluse pe o alta lista de investitii si cealalta parte a fost retrasa de statul roman. Ii inteleg pe astia de comenteaza ca nu au citit articolul, dar nici autorul?

 42. Si se mai darama un mit. Cum ca banetul asigura dezvoltarea economica. Cand au chef, cat au chef si mai ales cat timp nu le sunt afectate lor interesele. Altfel Nu, Nu, Nu.
  „Nu primiți NIMIC„ insemnand in colonie primiti UE.

 43. Ce vă trebuie conducte , gaze ? Urmați după Ucraina…

 44. Politrucii Prosto & Cleptocrati cumpara armament scump și vechi dar de dezvoltat și reindustrializat tara nici gând. Autodeclaratul Politruc de Sibiu super Ghinionist batea campii ca România va primii ba 80 ba 30 ba 29 de miliarde de € de la Bolsevicii Bruxellesi . Era evident ca trebuie sa venim noi cu bani de acasa ca sa punem țara pe picioare. România este cea mai condiționată și batjocorita tara de catre calicii din vestul Europei.

 45. Aceste ultimele câteva luni până la alegerile europarlamentare o sa fie crâncene, globalista și satanica Ur SULA nu se va vrea dusă de la frâiele UE știind ca o aștepta anchete pentru mascarada din pandemie și secretizarea contractului cu seru experimental, va face orice pentru a rămâne în fruntea comisiei ,chiar văd, caceste posibil ca alegerile sa nu mai fie ,sunt capabili de orice acești sataniști

 46. In invitati China sa va ajute,dacă aveți tupeu . Așa relansați economic țara așa va pisati cu bolta pe licurici, așa nu mai face rumunake foamea și frigul dar tre să pună mâna pe munca, așa nu mai fura politicienii și securiștii paraindaratul ,așa începe Romania o noua viață. Plus că ar avea garantate granițele actuale. Lăsați vrajala cu UE și NATO . O mizerie.

 47. Pentru Cocosul vessel…
  Asta cu carbunele din Germania e buna…mai ales Daca romanii se vor ocupa cu extractia si apoi …consumul

 48. `„CIOCU MIC ȘI JOC DE GLEZNE! CINE S-A BUCURAT DE REVOLUȚIE ȘI DE MOARTEA CONDUCĂTORILOR CARE NE-AU PĂSTORIT” LA TIZIC ROMÂNE,LA COCENI ȘI BOTE DE FLORE-DACĂVREI CALD!

 49. Un intreg aparat de propaganda de pup UE era proVaccinare, restrictii de puscarie plandemica, inchideti termocentrale ca CO2 fara nimic pus in loc, fara cash, fara nimic. Veti fi fericiti.
  Pe stomac gol, in frig cu propaganda UE in urechi.

 50. Bai condukta care duce gaz in imperio austroungarum se face urgent. Alea care sa duca gaz in tara nu se fac…. Ce naiba sunteti neintelegatori

 51. In acest caz,ramane ca distributia de gaze din Romania spre Hungaria si Austria sa se reduca sub 50% si atunci sa vedem rezultatele,vor folosi „lampa de gaz si lumanarea” toti astia.

 52. De ce să mai cerșim, din poartă-n poartă. Ia să nu mai aruncăm banii pe tot felul de vechituri, sau pentru achiziții viitoare, că vânzări anterioare am avut, iar miliardele de euro/dolari ar fi mai mult decât suficienți pentru a construi nu câțiva km de conducte amărâte, sau mii de km. de autostrăzi, chiar și spitalele de care avem atâta nevoie. Dar să o face prin noi înșine, dar nu în înțelesul PNL-tilor, care o aruncă lozinca pe piață să mai păcălească o dată românii, ci așa cum au făcut-o „ticăloșii de comuniști” care au știut și putut să pună lumea la treabă și au construit tot ce avea țara nevoie. În multe situații am construit și pe la alții, acum nu mai suntem în stare să mai săpăm o fântână sau să reparăm un podeț. Să ne mai facem o dată stăpâni pe astă țară.

 53. A fost un OM acum mult timp.
  Un OM despre care se spunea ca nu are gat.
  Despre acel OM se spunea ca este idolul femeilor de la Apaca.
  Acel OM fara gat a spus ca industria romaneasca este un morman de fiare vechi.
  Si a fost demolata. …
  Doar Germania trebuuia sa produca, ailalti cu materia prima.
  Acel OM fara gat inca mai traieste si se bucura de bani fara munca.

 54. Europa ne da .UE!
  Acu’ sa scoata tradatorii care au vandut Mintia bani din buzunarul propriu ca sa le faca alora care au cumparat Mintia pe nimic si conducta de gaz, gratis!

 55. Cu acel NEom in realitate din neam ebbreiesc, numele sau amintind de unii din stramosii nostri doar ca sa ne pacaleasca, o sa fie o singura problema: nu o sa aiba pe ce sa ii puna streangul, asa ca o sa trebuiasca gasita o alta metoda de a il face sa plateasca pentru distrugerea economiei romanesti atunci cand Romania in sfarsit se va trezi si se va scutura de toate mizeriile care i-au fost potrivnice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.