Uite pentru cine a încălcat fumătorul Tudose codul etic a doua oară

Compania Philip Morris a anunțat că va investi la Otopeni o jumătate de miliard de dolari într-o fabrică de rezerve de tutun pentru produsul de încălzire a tutunului IQOS. Mișcarea vine la scurt timp după ce oficialii firmei au declarat că vor renunța la țigareta tradițională. “Eu cred că în curând va veni vremea când nu vom mai vorbi de era țigaretei. Va veni timpul unor produse alternative și sper că acesta să fie cât de curând posibil”, a declarat André Calantzopoulos, CEO Philip Morris.

Anunțul acesta nu este o vorbă aruncată în vânt. Compania a lansat de curând în Marea Britanie un produs mai puțin dăunător care ar putea duce la vânzări mult mai mari decât cele pentru produsele tradiționale din tutun. Conform BBC, IQOS mai degrabă încălzește tutunul decât îl arde. Compania susține că se elimină 90% din toxinele rezultate din fumatul unei țigări. Anumite studii din interior, care nu au fost încă verificate de surse externe, au constatat că noua țigară a avut același impact ca și cum ai renunța la fumat. Dar firme nu scoate pe piață această constatare ci doar faptul că noul produs este de natură să provoace mai puțin rău.

„Avem plăcerea de a anunţa decizia noastră de investi peste 490 milioane euro într-o nouă fabrică. În câtava luni de acum, în Otopeni vom produce rezerve de tutun pentru IQOS, un proiect prin care vom crea 300 de noi locuri de muncă în România”, a declarat preşedintele Philip Morris, Christos Harpantidis, la Otopeni. La evenimentul prilejuit de prezentarea investiției a participat şi premierul României, Mihai Tudose, care a afirmat că acest gen de investiţii ar putea atrage noi investitori în România, în condiţiile în care companiile mari îşi urmăresc între ele activitatea. „Ceea ce a făcut Philip Morris în România întăreşte un lucru ce a început să fie recunoscut, şi anume că România este o ţară atractivă pentru investitorii mari, dar şi pentru potenţialii investitori pentru că companiile mari se urmăresc între ele, iar această investiţie ar putea fi un exemplu pentru altele noi. 390 de noi angajaţi, 500 milioane de euro investiţii, export în România…sunt motive suficiente ca să vă mulţumesc şi să vă urez succes în cotinuare”, a declarat Tudose.

Compania a anunțat luna trecută că va extinde capacitatea de producţie pentru unităţile NEETS la fabrica din Bologna, Italia, dar va construi şi o nouă fabrică pentru HEETS în Dresda, Germania. Adiţional, compania va transforma fabricile de ţigări din Grecia şi Rusia până la sfârşitul lui 2018. „Investiţia noastră în România demonstrează în continuare angajamentul nostru către un viitor cu produse fără fum, care vor înlocui ţigările. Suntem încurajaţi de cei 2,9 milioane de fumători din întreaga lume care au renunţat deja la fumat şi au trecut la IQOS. Ne aşteptăm ca acest impuls să continue, iar transformarea facilităţii din Romania ne va ajuta să răspundem cererii în creştere a fumătorilor adulţi pentru alternative mai bune la ţigări”, a declarat André Calantzopoulos.

Potrivit Codului de etică al miniştrilor, document adoptat recent în şedinţa Executivului, membrilor guvernului le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale. Tudose îl încalcă a doua oară, prima dată oferindu-și imaginea unui hotel din Mamaia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4554 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.