Ultima decizie dată de TAS, speranțe pentru Halep

Potrivit Agerpres, Tribunalul de Arbitraj sportiv (TAS) de la Lausanne a redus de la patru la doi ani suspendarea jucătoarei franceze de tenis Sherazad Reix, impusă pentru trucare de meciuri.

TAS a acceptat parţial recursul jucătoarei franceze şi a respins trei din cele şase acuzaţii, obţinând o reducere la jumătate a sancţiunii, până pe 31 ianuarie 2025.

Sherazad Reix, fostă număr 204 WTA, a fost suspendată iniţial patru ani pentru trucare de meciuri, în februarie 2023.

Jucătoarea, care s-a retras în 2019, a primit şi o reducere a amenzii iniţiale, de la 30.000 la 10.000 dolari, plătibilă în zece rate.

Pe perioada suspendării, Reix are interdicţie să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancţionat de organismele de conducere ale tenisului.

Zilele trecute Halep a făcut un anunț uriaș, faptul că reveni pe teren pe 15 iunie, la Cluj-Napoca, cu ocazia evenimentului Sports Festival, în cadrul căruia va participa la un meci demonstrativ alături de Andrei Pavel, Steffi Graf și Andre Agassi.

Fostul mare jucător român al anilor 1970-80, el însuși un sportiv cu multe probleme de comportament la activ de-a lungul carierei, Ilie Năstase, se arată însă îngrijorat de această decizie, apreciind că Halep se expune în mod periculos.

Audierile de la Lausanne vor avea loc între 7 și 9 februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Asta e ca râia, apare in toate ziarele și nu scapam usor de ea! Sa candideze la alegeri si duca-se pe pustiu!

  2. Speculatii, comparati mere cu mere si pere cu pere.
    NU puteti compara nimic cu drogurile ori care ar fi ele. Lui Halep i se va majora suspendarea, pariem?

  3. Aia cu reducerea e pentru o franțuzoaică nu pentru o româncă din țara care are un SRI și SIE, miniștri de externe, ambasade și consulate tot pentru străinii la care ne-am predat și vedem ci e sunt, și nu ca să protejeze prin “metode specifice” cetățenii României.

  4. „Coraj, găină, că te tai!”… :)))
    Mustăciosu’ aranjor i-a aranjat tzirkusu’ ăsta la Napochim cu Aga$$i și $$teffi, și dîn culise o promovează în toată pre$$a mondeală, cu interviuri aranjate, cu speranța că impresionează judecătorii. Da’ judecătorii îi vor DUBLA cei 4 ani suspendare deja primiți, pentru că e vinovată nu de una, ci de DOUĂ ÎNCĂLCĂRI GRAVE privind dopajul! Plus că A MINȚIT, iar asta nu se iartă „dincolo”, ca la Napochimu’ lu’ Bakk……[Rumburak]

  5. Aia nu-i romanca la fel ca Halep a noastra. Eu ma mir ca nu i-au dat doar un avertisment……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.