Ultimul bilanţ după tragedia din New York

O persoană a murit și alte 22 au fost rănite în Times Square din New York, potrivit ultimului bilanţ, arată presa internaţională.

Update: Richard Rojas, bărbatul care a intrat cu maşina în pietonii din piaţa Times Square din New York, susţine că „a auzit voci”, potrivit surselor din poliţie, citate de BBC.

De asemenea, el a declarat că se aşteaptă să moară. Potrivit Reuters, bărbatul a strigat, imediat după ce a fost arestat: „Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor”.

„În baza informațiilor de care dispunem pentru moment, nu există nicio indicație că ar fi vorba de un act de terorism”, a declarat primarul New York-ului, Bill de Biasio, citat de AFP, subliniind totuși că prezența forțelor de securitate a fost întărită în locurile-cheie ale metropolei americane.

Autoritățile l-au identificat și reținut pe șoferul vehicului — Richard Rojas, 26 de ani, din Bronx, care a lucrat în cadrul armatei din 2011 până în 2014.

Conform EFE, el a mai fost arestat de două ori pentru conducere sub efectul alcoolului și alte încălcări ale legii. În martie, a fost reținut ultima dată după ce a amenințat cu cuțitul la gât o persoană.

Potrivit unor surse din poliție citate de televiziunea ABC, rezultatele probelor în cazul șoferului ar fi fost negative la alcool, dar pozitive în privința folosirii de narcotice.

Joi la prânz, ora locală (16,00 GMT), o maşină a intrat “intenţionat” într-un grup de pietoni, în Times Square, la New York.

Rojas și-a continuat cursa pe contrasens și a călcat cu mașina trecătorii din zona pietonală până ce s-a izbit de un stâlp, pe strada 45.

Bărbatul continuat cursa pe contrasens și a călcat cu mașina trecătorii din zona pietonală până ce s-a izbit de un stâlp, pe strada 45.

Recomanda
Author