Un lider al protestelor de la Kiev este dat dispărut

Dmitro Bulatov, în vârstă de 35 de ani, unul dintre liderii mişcării manifestanţilor cu automobile, Automaidan, care a organizat mai multe acţiuni spectaculoase în faţa reşedinţei şefului statului este de negăsit de miercuri după-amiaza, au anunţat colegii săi, transmite AFP, citată de MEDIAFAX.

Soţia lui Bulatov a semnalat joi seara dispariţia poliţiei şi a cerut declanşarea unei anchete, a anunţat un oficial din cadrul forţelor de ordine, citat de agenţia Interfax.

„Băieţii noştri merg acolo unde sunt probleme (…). A devenit periculos să fii activist Automaidan”, declara tânărul, care are trei copii, într-un interviu pentru site-ul opoziţiei Ukrainska Pravda.

„Dacă mi se întâmplă ceva, indignarea va fi şi mai mare. Dacă acest lucru ajută (contestatarii) să câştige (…), aşa să fie. Am crescut în URSS şi nu vreau ca copiii mei să trăiască aşa”, sublinia Bulatov în acest interviu.

Alt lider al mişcării Automaidan, Serghi Koba, a fugit din Ucraina în grabă.

„Cred că este mai bine să fiu liber şi să fac tot ceea ce pot pentru ţară, în loc să ispăşesc 15 ani de detenţie”, a scris el joi pe pagina de Facebook, fără să ofere alte precizări.

Dispariţia lui Dmitro Bulatov este cu atât mai îngrijorătoare cu cât alt activist, Iuri Verbiţki, a fost găsit mort, „prezentând semne de tortură” pe corp, miercuri, la periferia Kievului, după ce a fost răpit marţi împreună cu alt activist, Igor Luţenko. Acesta a fost bătut şi abandonat într-o pădure, dar a reuşit să scape în viaţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.