Un nou procuror șef adjunct la DIICOT

Procurorul general, Augustin Lazăr, a delegat-o pe Ioana Albani, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT, după ce Georgianei Hosu i-a expirat mandatul.

„Prin ordinul emis la data de 19.05.2016 de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus delegarea d-nei procuror Ioana Albani, pentru o perioadă de 6 luni, în funcţia de procuror şef ajunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Ioana Albani este procuror din anul 2000, activând până în 2001 în cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1, dar şi la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Ulterior, a ajuns la Parchetul General unde, până în 2004, s-a ocupat îndeosebi de combaterea infracţiunilor informatice. În perioada 2004 – 2005, a ocupat funcţia de şef al Serviciului de Combatere a Infracţiunilor Informatice din cadrul DIICOT, iar din noiembrie 2005 până în iunie 2006 a fost delegată procuror şef adjunct al DIICOT. Din 2006 a revenit la conducerea serviciului, unde a activat până joi, când a fost delegată în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT.

Din anul 2013, procurorul Georgiana Hosu a ocupat funcţia de adjunct al procurorului şef DIICOT, mandatul acesteia expirând la data de 16 mai. După arestarea Alinei Bica până la numirea în funcţia de şef al direcţiei a lui Daniel Horodniceanu, Georgiana Hosu a asigurat, ca interimar, conducerea unităţii de parchet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.