Un plan anti-Soros pentru Ungaria

Ungaria va depăşi Austria până în 2030, a fost mesajul premierului Viktor Orban transmis liderilor partidului Fidesz la o reuniune cu uşile închise de săptămâna trecută, scrie presa maghiară. Ungaria va depăşi standardele statelor vecine în ce priveşte educaţia, sănătatea şi multe alte domenii, iar asta pentru că Ungaria va acorda atenţie celor mai mari provocări: migraţia şi îmbătrânirea populaţiei, a spus Viktor Orban. El a subliniat că este esenţial ca Ungaria să ajungă de la 1,48 copii la o un raport de 2,1 copii pentru fiecare adult, prin încurajarea natalităţii. Apoi, guvernul va trebui să lupte împotriva aşa-numitului ”Plan Soros”. Desigur, acest plan pentru 2030 nu va fi posibil decât dacă Fidesz va câştiga alegerile din 2018. Principalul obiectiv, a spus Orban, va fi campania anti-Soros şi consultarea naţională pe tema ”planului Soros” – introducerea a un milion de imigranţi în fiecare an în Europa. Consultarea va avea loc peste o lună – cu şase luni înainte de alegeri şi va costa 1,5 miliarde de forinţi. Va fi a treia asemenea consultare naţională: prima, în 2015, a vizat ”migraţia şi terorismul”, iar a doua s-a numit „Să oprim Bruxelles-ul”. Directorul din Budapesta al Iniţiativei Societatea Deschisă pentru Europa, Goran Buldioski, a declarat că guvernul încearcă să abată atenţia electoratului de la eşecurile în educaţie, sănătate şi în regiunile rurale. Pe de altă parte, politicienii Fidesz care au oferit detalii de la reuniunea amintită consideră că Soros a devenit ţinta campaniei electorale a guvernului Orban datorită lipsei unei opoziţii puternice, partidele liberale şi de stânga fiind incapabile să se coalizeze.

Ţinta preferată a guvernului

O nouă tensiune apare în Europa, cea între ţările de imigranţi şi ţările cu o proporţie mică de imigranţi. ”Sunt ţări care au devenit ţări de imigranţi, care nu mai acceptă civilizaţia creştină. Provocarea istorică este de a găsi o metodă de cooperare între aceste de state”, a spus premierul ungar Viktor Orban în faţa Asociaţiei Intelectualilor Creştini din Ungaria. Este momentul în care Orban a ales în mod clar tema majoră a campaniei electorale pentru 2018, dar şi ţinta principală, spun analiştii maghiari. Ţinta este George Soros, pentru că, spune Orban, „programul de transformare în ţări de imigranţi este cunoscut drept Planul Soros”. ”Ştim ce avem de făcut. (…) Forţele distructive trebuie ţinute departe de guvernare”, a sunat mesajul electoral al lui Viktor Orban. În viziunea sa, aceste forţe sunt partidele liberale şi de stânga. ”Adoptarea liberalismului occidental ar însemnă sinuciderea spirituală a Europei Centrale”, a spus Orban. ”Vesticii au un singur gând: să ne convingă prin mijloace politice, legale şi financiare că trebuie să devenim ce au devenit ei, ţări de imigranţi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.