Unde găsim carburanți mai ieftini

OMV Petrom a afișat o scădere semnificativă a prețurilor la benzină și motorină, marcând a patra zi consecutivă de ieftiniri. Reducerile recente depășesc amplitudinea celor anterioare, aducând prețurile sub pragul de 7 lei pe litru în majoritatea stațiilor din București.

La stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, prețul benzinei standard a fost redus la 6,93 lei/litru, iar cel al motorinei standard la 6,98 lei/litru. Această decizie a adus un avans de opt bani pe litru pentru ambele tipuri de carburanți, o schimbare notabilă în contextul pieței.

Aceasta este a 14-a scădere consecutivă a prețurilor carburanților, o tendință care a început în ultima parte a lunii aprilie și care a continuat cu multiple reducții în luna mai. Comparativ cu perioada de la sfârșitul lunii aprilie, benzina este acum mai ieftină cu 48 de bani pe litru, iar motorina cu 50 de bani pe litru la aceeași stație.

Cu toate acestea, consumatorii sunt avertizați că prețurile carburanților se vor majora din nou într-o lună, odată cu creșterea accizei planificate pentru 1 iulie. Această majorare, determinată exclusiv de creșterea accizei și a TVA-ului aferent, va aduce o creștere de 43 de bani pe litrul de benzină și de 40 de bani pe litrul de motorină.

Situația actuală a prețurilor este influențată și de evoluția cotației petrolului Brent, care înregistrează o scădere semnificativă în ultimele zile, ajungând la 77,5 dolari. Această tendință descendentă a prețurilor petrolului are un impact direct asupra prețurilor produselor petroliere, într-un context caracterizat de o creștere economică moderată în marile piețe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4692 Articole
Author

5 Comentarii

  1. În state, ei nu au probleme cu “încălzirea globală” și alea , alea ca gâștele de la bruxelles…

  2. Unde găsim carburanți mai ieftini? La cotroceni, la plavan in poarta la Sibiu, la guvern și politicienii care se aprovizionează gratuit cu combustibil și financiar din bugetul statului.

  3. @ maxtor

    Nu tre sa mergi pâna la Saudieni. Mai aproape ai Rusia (0,6 eur./L)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.