Unde-i mititelul de Hellvig?

Probabil că unii știți ceva sau aveți o explicație. Eu, nu! De ce a întrebat Regele Charles al III-lea de Eduard Hellvig, directorul SRI? Și de ce i-a cerut lui Klaus Iohannis „să-i faciliteze o întîlnire”?

Am încercat să-mi imaginez că directorul SRI i-a făcut un serviciu. Ce fel de serviciu? Lui sau Angliei? În asemenea cazuri, mulțumirile sunt discrete, iar dacă sunt publice se lasă cu un semn de recunoaștere și cu o explicație oficială.

Oricum, între primele lucruri după ce a ajuns la Cotroceni, Regele Charles al III-lea a întrebat de Eduard Hellvig.
-Vreau să-i mulțumesc și să-i strîng mîna! a spus Regele Charles al III-lea.

La această secvență îmi permit să fac o presupunere. Directorul Eduard Hellvig era pe undeva prin preajmă, într-o cameră sau pe un hol, sau în spatele grupului de oficiali (nu după un copac!) și imediat a ieșit în față, arătîndu-se zîmbitor și exclamînd un „iacătă-mă-s, Majestate!” într-o limbă engleză de Sălaj.

Adriana Duțulescu, o jurnalistă cu experiență (și cu contacte!), încearcă o explicație pentru dorința Regelui Charles al III-lea. Cică în tinerețe, Prințul Charles a fost „patronul spiritual al serviciilor secrete britanice” și ”i-a mulțumit lui Hellvig pentru buna cooperare și relațiile dintre SRI și serviciile britanice”. (Adriana Duțulescuu, Digi 24).

Nu cred! Din ce an este Eduard Hellvig director al SRI? A fost numit în 2 martie 2015. Și de cîte ori a vizitat Prințul Charles țara noastră din 2015 și pînă astăzi? Cum se explica faptul că în acești opt ani, „patronul spiritual” al informațiilor secrete engleze n-a avut nici o ocazie să îl întîlnească pe micuțul sprijinitor al Angliei? Noi știam că Eduard Hellvig ia lumină de la serviciile secrete americane. Nu demult, a fost acolo împreună cu adjunctul său pentru cine știe ce sarcini și binecuvîntări. Dacă nu mă înșel, CIA l-a și cadorisit cu o diplomă sau cu o tinichea. Dar despre relațiile sale cu serviciile secrete engleze nu știam nimic!

Eduard Hellvig, la CIA

”Totodată, suveranul britanic i-a mulțumit directorului SRI și pentru cooperarea în privința problemelor legate de războiul din Ucraina”, scrie Adriana Duțulescu în același articol de pe site-ul Digi24.ro.

Vă dați sema ce știre nebună! Hellvig joacă un rol atît de mare în războiul din Ucraina încît Regele Charles al III-lea al Marii Britanii vine la București într-o vizită privată și ține minte că trebuie să-i mulțumească directorului SRI, de altfel singurul sprijin mai acătări al președintelui Klaus Iohannis. Și a ținut să-l vadă și să-i mulțumească! Parcă voia să-l vadă pe binefăcătorul Angliei și al NATO!

Culmea, nici despre rolul lui Hellvig în războiul din Ucraina nu știm mare lucru. Adevărul este că nici președintele României, nici SRI nu ne-au dat nici un fel de informație despre acesta.

Și nici nu știm dacă există!

Dar dacă presupunerea Adrianei Duțulescu nu-i adevărată? Dacă este o presupunere, o ipoteză de părerist? Adriana Duțulescu precizează din chiar începutul articolului său că:

„Suveranul Marii Britanii i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i faciliteze o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellvig, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale”.

Ce vreți mai mult! A.Duțulescu n-a aflat știrea dintr-un tufiș și nici n-a tras cu urechea. Informația că Regele Charles al III-lea „i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i faciliteze o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellvig” vine dintr-o sursă oficială de la Cotroceni. Adică de la unul dintre oamenii prședintelui. Și aproape sigur cu aprobarea acestuia! Altfel, de unde să știe Digi24 (un cunoscut vehicul de informații dinspre SRI și Palatul Cotroceni!?) că Regele Charles al III-lea de cînd a pășit la Președinție, una dintre primele sale propoziții rostite (nu televizate) să fi fost:
-Unde-i Hellvig?
sau
-Vă rog să-l aduceți pe Hellvig că „Vreau să-i mulțumesc și să-i strîng mîna!”

Nu mă îndoiesc cîtuși de puțin de imaginea benefică produsă de legăturile Regelui Charles al III-lea cu țara noastră și despre rolul pozitiv al investițiilor sale în satele Transilvaniei. Dar povestea cu mulțumirile pentru Eduard Hellvig îmi rămîne neclară. Nu pot să-l bănui pe Regele Angliei de implicarea sa într-un aranjament de marketing politic pentru lansarea unui directoraș de servicii secrete, lipsit de coerență și anvergură (și culturală, și politică!). Presupun că vizita privată la Klaus Iohannis, cu gardă, onoruri și intonare de imnuri i-a făcut o plăcere nemărginită, mai ceva ca muzica de la picnicurile de la Valea Zălanului.

La fel, îmi imaginez că președintele Klaus Iohannis își dorește un succesor la Cotroceni care să-i țină tira și să-l protejeze după expirarea mandatului și că acesta, după visele sale, ar putea fi Eduard Hellvig.

Și asta se poate. Și Traian Băsescu a vrut-o pe Elena Udrea și, mai apoi, s-a mulțumit cu promisiunile de protecție ale lui Klaus Iohannis. (Și primarul de Sibiu s-a ținut de cuvînt!) La fel, pot presupune că și Eduard Hellvig se visează urmaș de Iohannis la Palatul Cotroceni! Se poate și sunt destule semne că lucrează la asta. Și el, și președintele. Pledoariile prietenului său Cosmin Gușă pentru un Hellvig președinte l-au scos deja la iveală.

Și l-au făcut deja de rîs!

Dar nu înțeleg ce rol a avut exclamația Regelui Charles al III-lea și cum s-a ajuns la ea!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 49

61 de Comentarii

 1. Bine că intrat la Cotroceni Majestatea sa nu a exclamat “Un șobolan după perdea” și de după perdea a apărut onorat directorul SRI cu toată aparatura pe el, mai ceva de cât cea de pe șoldurile deschizătoarei de drum pentru președintele Iohannis doamna Dinu.

 2. Și dacă aceasta „dorinta” ardenta de a-l întâlni pe ingramaditul sălăjean i-a fost indusa regelui de ciripitori locali? Iar regele, politicos, va fi zis: „Bine, dar dați un motiv”. Oricum, nu este decât încă un semn ca în spatele scenei se petrec lucruri sulfuroase.

 3. Cred ca mare boss al Ro are niste schelete bine ascunse. Dupa mandat pentru a evita schema marinarului s- a asigurat de acum ca poate sa fie linistit. Pe marinar s-au razbunat toti dusmanii stiuti si nestiuti.

 4. Da, e clar ca Johannis i-a indus regelui ideea sa-si exprime această dorință de a-l cunoaște și strânge mâna faimosului Hellwig 0007! Si nici nu stim daca e adevarata exprimarea venita pe surse. Poate sentru a-i deschide si netezi un drum spre toamnă la conducerea PNL in locul loser-ului Ciuca și la anul la prezidentiale. Dar fara nicio sansa, tot un loser ramane si asta, cu toata puscaria cumnatului lui Geoana. Numele ala românesc din comandoul care a distrus conducta, doar nu era Hellwig, ca sa-i mulțumească Majestatea Sa! PS: Johannis, Hellwig,…. tot alogeni!

 5. Daca Regele Charles a intrebat sa.i multumeasca si sa vada toti e una.Daca intreba si.i multumea intre patru ochi si discret e alta?. A fost o Cerere care denota,,interes si respect,,pentru anumite acțiuni și a vrut că toți să vadă deci în funcție de ce se va.a întâmpla în viitor vom avea certitudini cam despre ce nivel de favoruri este vorba ??.

 6. Bine, ăla din stinga din poza e bărbatul Cămilei, da’ ala din dreapta cine mai e ? (si, apropo, imi place cravata englezului, model „zid de caramida” ! Francezii numesc asta „maçonnerie”, adica „zidarie” … ma rog, mai are o semnificatie, am uitat care …)

 7. Charles este sclavul lui Schwab si i-a transmis ultimele ordine lui Hellvig.

 8. sau sa fie fratii tzitze? sa fie cineva din famiglia patriciu , sau vreun fost -actual sau viitor serviciu in defavoarea romanilor, cine stie?

 9. Lumea politica occidentala este construita pe interese si servicii reciproce. Un baiat da telefon si cere o favoare care intr-o zi va fi intoarsa. In niciuna dintre aceste pile relatii si cunostiinte nu figureaza si interesele Romaniei. Pentru ca Romania si poporul roman in frunte cu intelectualii lui s-au predat de mult crezand ca vestul e condus de oameni buni si binefacatori care evident or sa aiba grija si de Romania !!!

 10. Poate Ciarls vrea sa cumpere niste pamint…ceva asa mai mult…paduri, chestii, balamale…altfel nu vad ce rol are avea limbricul SRI..

 11. ”Totodată, suveranul britanic i-a mulțumit directorului SRI și pentru cooperarea în privința problemelor legate de războiul din Ucraina”
  Ce nelamuriri mai aveti, d-le Cornel. Seful spionilor romani lucreaza pentru imperiul global, printre ai carui reprezentanti de seama se afla Regele Angliei, in treacat fie spus prin traditie seful masoneriei din acea tara.
  Intrebarea este CUI MAI PRESTEAZA JURAMANTUL functionarii romani?
  In formula parca nu scrie „jur sa-mi servesc Patria Globala”…

 12. S-a aflat ca „miculucul”, care trece pe sub masa cu mainile ridicate, le-a permis ukranilor sa distruga Delta Dunarii ? Sa-l punem pe tabel, la locul cuvenit !

 13. Atât timp cît roșiile sunt 15-17 lei , cartofii 5-6 lei iar consumul la energie electrică și gaze scade dar facturile nu,benzina aproape 6 lei,chiar nu mă interesează deloc exclamația regelui plimbăreț !

 14. Cum de n-a intrebat ceva Sarla al III-lea de sifonul din Cluuuj ?

 15. Multumiri ziarului Cotidianu ca ne lamureste cu Helvig asta,cel mai mare spion al Salajului.
  @ Un patriot,sa traim sa mai apucam sa dispara actualul.De razbunat se vor razbuna multi,mai ales ca din meditatii nu cumperi 6 case.

 16. Un evvreu d7n serviciile romanesti detinea tit petrolul dintr-o tara africana corupta. Jumate din petrol a fost cedat Angliei….E o presupunere…Miliarde in buzunarul angliei si nu se stie daca firma engleza nu e a regelui…cine stie.

 17. „In formula parca nu scrie „jur sa-mi servesc Patria Globala”…”

  Scrie clar: Jur sa servesc masa la popota garnizoanei ! Vezi ce burta verde, matz uscat, are McCiuca.

 18. Regele Charles, prinț moștenitor la vremea bântuirii sale pe coclaurile transilvane, nu putea realiza aclimatizarea sa în arealul atât de fascinant și de impregnat de mitologia lui Dracula, dragă englezilor, decât cu o protecție strictă și eficientă din partea SRI. Charles al III-lea era o țintă perfectă pentru orice franctirori adversari ai Marii Britanii pe dealurile Viscri-ului și ale Zălanului fără o împânzire a tuturor traseelor prințului, pe atunci, cu nenumărații sereiști aflați în plată pe statele serviciului nostru de informații. Faptul că s-a putut plimba liber și în siguranță respirând aerul minunat al Transilvaniei fără o afectare vizibilă a intimității sale denotă că SRI și-a făcut treaba exemplar în sprijinul prințului britanic. Iar Charles, astăzi rege, om elegant și manierat de altfel, a considerat că oarece mulțumiri publice emanate înspre Hellvig sunt adecvate.

 19. „Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
  Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă
  Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
  Cum veniră, se făcură toţi …” … cu apa si pamint !

 20. Miroase de la o poștă că, vestul nu s-a oprit la un viitor candidat pentru Cotroceni. Luluta nu prea are „succesuri”, Danilet a fost reabilitat, mai rămâne Portocala. Toți care aspiră la „nemărginire” sunt personaje șterse. Niciodată vestul nu a fost în situația de astăzi, poate să-i prelungească mandatului lui Johannis așa cum i-a fost prelungit mandatul lui Ciuca. Romania este cu deficit excesiv și nimeni nu are curajul sa ia taurul de coarne!

 21. 1. Afirmația jurnalistei Digi24 cum că suveranul i-a cerut lui Iohannis „să-i faciliteze(!) o întâlnire cu directorul SRI” este foarte puțin credibilă.
  Dacă ar fi fost vorba de a transmite mulțumiri pentru servicii făcute de SRI/Hellvig statului britanic sau în privința războiului din Ucraina, firesc și logic, le-ar fi adresat, confidențial, in primul rând președintelui și apoi … directorului SRI. Nu de alta, dar nu cred că SRI este principalul contributor din partea României la sprijinirea Ucrainei in confruntarea cu Rusia.
  2. Mult mai veridică ar fi ipoteza că suveranul a ținut să-i mulțumească directorului SRI pentru servicii … personale, cum ar fi, de exemplu, investigații genealogice in Transilvania referitoare la strămoșii săi.

 22. Deci, dle Nistorescu, cine numeste presedintii in Romania? Aa, ii aleg romanii!?! Hă, hă, hă!!!!

 23. Cioloș – președinte
  Piperea -ministrul justiției
  Caramitru – prim- ministru
  Sosoaca – MDLPA
  Drula – transporturi
  Nasui – economie si finanțe

 24. Așa este tradiția! Se predă ștafeta
  de la un trădător la altul.
  Ei funcționează ca niște roboți programați sa servească interesele străinilor.
  COLONIE DEVALIZATA !

 25. Nu va inchipuiti prea multe in legatura cu cererea suveranului britanic de a-l vedea pe Helwig! E simplu: are legatura cu situatia ungurilor si cu retrocedarile de orice fel! Cred ca mai sunt imobile( cladiri, paduri) de retrocedat si regele are un interes direct! Nu degeaba a primit printul George( nepotul lui Charles) un teren de la contele Kalnoky!

 26. Adevarul adevarat:
  @Vale spune:
  4 IUNIE 2023 LA 19:08
  Lasati nene trecutul „glorios”. Vedeti prezentul dezastruos, consecinta sistemului parazit securisto-politic care si a vazut de propriile interese. Noi nu avem preseddinti si ministri capabili, oameni politici, nu avem un plan de tara ca Polonia si Ungaria. Culmea e ca cei mai mari tradatori sunt urmasii iobagilor din Ardeal (vezi Ciolos si clica). ai nostri sunt interesati de pensii speciale, salarii pana la cer, neamuri la stat, si marile lor afaceri de care noi nu stim.

 27. musiu sarla este beneficiarul unor decizii ale justitiei total ilegale inindiferent de nume si pozitie sociala chiar si in cazul acestui rege care gireaza hotia, nesimtirea, crima! hotia are nevoie de protectie, miselia asemenea. satisfacerea intereselor de orice natura in dispretul adevarului si al legilor este termporara. la fel ca viata oricarui imperiu. si sarla sa se pregateasca… canada, australia, scotia, etc…

 28. Romani, exprimati-va mandria, presedintele vostru a primit doua premii de la doua asociatii!
  Vorba lui Ciuvica, doi in unu adica doua premii la o singura deplasare cu un avion privat. Baiat econom, putea sa mearga de doua ori.
  Dar a meritat. Doamna a fost in sfarsit, bine imbracata. Si-a schimbat stilistul.

 29. Țara asta este plină de trădători, problema este că sunt în funcții înalte,noi spunem că alegem patrioți și când colo apar jigodiile care sunt în stare să-și vândă sufletul diavolului.

 30. Stiti cum se spune, capra raioasa, tine coada’n sus asa si noi cu supararea pe oficialul ungar. Daca i se permite, de ce nu? La urma urmei, ce a spus, ca se ocupa de cetatenii nostri de origine maghiara.

 31. Ce spuse maică oficialul ala la amintirea pactului de la Trianon?
  Că „Nu vom permite ca frontierele să ne despartă de semenii noștri. Am decis să începem reunificarea națiunii, iar maghiarii care trăiesc în străinătate vor deveni din nou membri cu drepturi depline ai națiunii”, a spus Péter Szilágyi.”
  Si ai noștri ce spuseră?

 32. Unde-i mititelul de Hellvig? L-au mancat cu mustar. Care mustar? Ala de care mi-e rusine sa zic. Daca venea si Aurescu-Goldman, puneau si de-un falafel.

 33. Senegal, suspiciunile de trafic de influență planează asupra fratelui președintelui, dar implică și un om de afaceri de origine română, Frank Timiș. Jumate date la englezi de evvreul Frank.
  Proteste în Senegal

 34. Poporul român ar trebui sa-i decoreze cu cea mai înaltă distincție ce li se poate acorda ăstora, pentru meritele lor deosebite, „Sfântul Par”. Să ne fie de izbavă şi orice va fi apoi, tot mai bun va fi decât ei.

 35. E rusinos sa fii cetatean roman in zilele noastre.Personal, imi este rusine. Suntem saracii, prostii si slugile europenilor, exceptand clasa de ciocoi care au distrus tara.

 36. Am ascultat interviul cu academicianul Ion M. Anghel. Foarte interesant. Clar, nimic nu este intamplator. De ce s-a opus Ioha aniversarii tratatului de la Trianon?

 37. probabil i-au facut deja beton dosarul de shantaj,
  a devenit sclav supus britanic cu acte in regula.
  (daca-i ascultator i se da cate o portie de adrenochrom)

 38. Așa cum Tigrul de Bengal a prins gust de sânge uman, tot așa ” suplinitorul din Agnita” a prins gustul sudorii de muncitor român. Se plimbă cu avion de lux pe milioane de Euro, în cele 4(patru zări). O fi ” Bampirul” din O scrisoare pierdută? Alt neispravit, alt analfabet, sta pe Milioane de Euro anual, cu slugă și șofer la scară, șef la Intelligence Romanian. Liberty Galați, adică fost Mittal Steel Galați, are pierdere de 822 000 000 de lei! Poate da faliment! Doamne ajuta! Alro Slatina e cu un picior în Groapa. Poate dă faliment! Doamne ajută. Industria petrochimica nu produce un kil de azotat de amoniu. Bravo. Ne facem cu toții parlamentari. Luăm armament american de 38 mld de Dolari. România va ajunge la 8 Milioane de locuitori. Poate ajunge la zero locuitori. Vin japonezii aici. Doamne ajuta!

 39. Sa nu uitam, sa gandim, sa invatam!

  Lui Iohannis îi „pute” centenarul Tratatului de la Trianon?
  7 iunie 2020 Cornel Nistorescu 126

  … „Nu scrie nicăieri în Constituția vecinilor noștri că anularea prevederilor acestui Tratat (deși El a stabilit existența și independenta Ungariei) este un ideal politic maghiar pentru secolele următoare. Dar este! Și ungurii urmăresc cu consecvență modificarea sa, încercînd să minimalizeze importanța și legalitatea Tratatului pentru existența României moderne.
  „Tratatul de la Trianon este complementar Actelor Marii Uniri din 1918”, spune foarte frumos profesorul Vasile Pușcaș.”
  Cornel Nistorescu

 40. an avionele alea pa care le plateste popor la romanu meu iohannu, se da si se ia miuie grupa mare angro, macare beutura la discretie, sucuri ectecera, une iohannu e fotografiat cu branza pa phulla. Are dovezi securitatea statului, ce era si ea acolo, stand la rand, unde bagaboanta aia de nevasa lui iohannu, era pa treaba sa ai satisfaca pa toti.

  „e capitalism, mancavas..” zicea bagaboanta lui iohannu, „..poporul plateste, io va satisfac pa toti”.

 41. Omu’ râde, călătorește, își trăiește viața cu 190 km/h. Ii monitorizez viața unui parazit social, unui gunoi social? Ce are dânsul cu România, ce am eu cu el? Uleiul cu apa, negrul cu albul, răul de bunătate! O toxina in trupul circulator al României Muncitoare! O tumoare maligna este acest „mare impostor” cu camarila lui! Cum se face banul muncit în România Impostorule? La umbră? Pupat cur Davos? Lins în rect Austria? Impostorule!

 42. in teatru este o vorba:”Regele e morta, traiasca regele”, asa ca Regele a vrut sa-l salute pe viitorul presedinte, asta nu mai conteaza…

 43. SĂ NE FIE RUȘINE! 60 % DIN INTELECTUALII ROMÂNIEI ANULUI 1989-DECEMBRIE -ȘTIAU CE SE VA ÎNTÂMPLA DUPĂ „INVOLUȚIA REVOLUȚIONARĂ” DAR AU TĂCUT,AU ZGOMOTIZAT ȘI EI ALĂTURI DE VÂNZĂTORII PREGĂTIȚI-CĂ ERA DE! „TRENDY”,BA SE GÎNDEAU CĂ PUN MÂNA PE O ”SINECURĂ” AȘA CĂ CIOCUL MIC -ZICEȚI CE VREȚI ȘI TRĂIȚI „(DACĂ MAI TRĂIȚI) CUM PUTEȚI !NEAM DE TRĂDĂTORI ȘI DE ZGÂIȚI CÂND DĂ DE GREU! NEAM UCIGAȘ DE CONDUCĂTORI CE ȚINEAU LA NEAM ȘI ȚARĂ:DROMICHETE, BUREBISTA,DECEBAL,-EVUL ÎNTUNECAT-NICIO URMĂ SCRISĂ,NICIO MÎNĂSTIRE,(GOL ISTORIC),APOI IAR TRĂDARE:GELU.MENUMORUT,GLAD,—-VLAD ȚEPEȘ.MIHNEA,RAREȘ,LĂPUȘNEANU,ION CEL CUMPLIT,HORIA,IANCU, CUZA,ANTONESCU,CEAUȘESCU -MAI MULȚI VÂNZĂTORI CA REALIZATORI!NEAM DE CONDUȘI – UNGURII AU VENIT ÎN PANONIA ÎN SEC X S-AU CREȘTINAT RAPID AU ADOPTAT SCRISUL ȘI LIMBA LATINĂ ÎN TREBILE STATULUI-,ROMÂNII AU SCRIS CU CUVINTE ROMÂNEȘTI:I PAK!!!PRIN 1500IAR CU CARACTERE LATINE PRIN 1860! AȘA CĂ CE-I DE MIRARE CE SE ÎNTÂMPLĂ AZI-CINE CONDUCE „POPO RUL ” ÎNCĂ NU A VENIT VREMEA DE PE URMĂ! AZI NU V-AM MAI DERANJAT ȘI TOTUȘI …TRIMIȚI ……..!

  0

 44. In nimicnicia mea, ca un câine turbat care am mușcat mâna care mi-a pus dat posibilitatea ca să ajung locotenent la Infanterie Sibiu, nu măresc de-al Dracu salariile la Dascali! Scuip profesorul de Mate, care într-a VI-a ma scotea la Tablă și îmi ștergeam mucii de mânecă hainei, lipsă idei, lipsă înmulțirea cu 7. Apoi cu brânză, valută, Aur, am Doctorat și ” sunt” General cu 4 stele. Șef Armie română de obezi agramat analfabeți, acum sunt pm. Ce îmi doresc mai mult de la viață? Șef NATO, sau adjunct NATO ca Prostănacul! Dacă îl lasa repetent proful de Mate pe ăsta, el era strungar și noi „poate” mai bine! Facerea de bine este fu’ere de mamă! Vorbește fraiere în lb Română, nu in sincope precum idioții! Limba noastra-i o comoară! De la daci, strămoși lăsată…

 45. Crieterii de admitere la ale prezidentiabilului la tron sa fie realizare si calificare. Nu chiar.
  Nivelul de competente prezidentiale slugarnicie+ pupup_in_curism pare destul.
  Iohannis inconjurat de doctori Bode si Raresi Bogdan, le e profesor, la elevul Helvig punctajul e maxim cu recunoastere oficiala in tot spatiul euro-atlantic cu volanul pe stanga sau pe dreapta.

 46. Regele Charles al Treilea doreşte să le mulţumească vasalilor săi, Vodă Şifonier al Zeroulea şi Vizirului Sectorist Hellwig, pentru prostituatele, şparangheliştii, badigarzii, căpşunarii, badantele şi muncitorii cu cârca foarte ieftini, pe care junta militară îi furnizează cu devotament de sclavi Regatului Unit, dar şi altor imperii sau corporaţii.

 47. Iohannis si-a meritat voturile si sustinerea, el la randu-i sustine pe aia care l-au votat, exact ca la Bassescu. Cum de obicei se aplica pe vremea … era mai bine …

 48. -in poza e roman polansky!
  (ma-sa semana ca 2 picaturi cu hannah franks)

 49. Un rege care iubeste ROMANIA SI pe romani vs unul care isi dispretuieste poporul in timp ce isi plimba consoarta stupid cu avioane de lux prin lume inutil pe BANII NOȘTRI

 50. Remarca unui general sovietic pe vremuri la adresa recrutarii de catre cei detasati in Romania: doar coborati in strada si gasiti la tot pasul, nici nu e nevoie efort prea mare, tradeaza prea usor si rar gasesti unul sa nu tradeze. Fix asa este si acum. Drept dovada cum e Romania acum.

 51. Marea Britanie este super interesata sa saboteze calificat si teminic ceea ce se construieste la Bruxelles, adica Imperiul Neomarxist de factura continentala si de aceea, orice este posibil in viitorul sau prezentul de azi..

 52. De la Burebista si pina la Ceausescu ,aici in Carpato-Danubiano-Pontic,un sir intreg de tradari.Iar de la Ceausescu si pina astazi,crime impotriva poporului roman.Asta nu ne da de gindit?Tara de secaturi-Oct.Goga.Ce-i de facut?Bucurestenilor lasati drakului wechendurile la Sinaia/Mamaia si iesiti afara din case ca in scurt timp din tara v-a mai ramine cu numele RO doar judetul Ilfov.Provincia nu are forta capitalei.Cind veti intelege aceste lucruri?Cind v-a fi prea tirziu!Atunci inca o data,tara de secaturi!

 53. @ După 1989 amanții și amantele au cucerit funcții importante în administrația publică, ceea ce pe vremea lu’ Ceaușescu era mai dificil, ?

 54. Regele Angliei a avut nevoie de spioni discreti si prost platiti pentru ceea ce a facut fratele sau Andrew in SUA dar si fiul sau Harry. De aia Hellvig i-a fost de mare folos. Alte tari tari in spionaj au refuzat.

 55. Oare de ce doar nemții,ungurii și noi îi zic „…de la Trianon”(mă rog,nemții și ungurii îi zic „dictat”-aici nu ne încadrăm),când pentru întreaga lume este(oficial) „Tratatul de pace de la Versailles”?

 56. „In nimicnicia mea”, tot Tica ramai… PS. Cam tot asa trebuia si la Catzu Partzu!!

 57. Cum ajunge un traficant de arme si conspirator al mortii propiei sotii sa fie iubit de o turma de idioti penibili? Cumpara bucati din tara si iobagii prosti se bucura ca nebunii cand se schimba regele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.