Eduard Hellvig, la CIA

Vizita lui Eduard Hellvig în SUA a trecut aproape neobservată. În situațiile în care a fost consemnată de presă, materialele s-au redus la preluarea comunicatului oficial de pe site-ul SRI. Și gata! Să fim sănătoși că legăturile frățești cu partenerii strategici nu sunt de comentat, mai ales pe vreme de război.
Și, totuși, vizita directorului SRI impune o privire mai atentă, inclusiv la conținutul comunicatului oficial al instituției.

Ni se spune că ”directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, însoțit de prim-adjunctul SRI, domnul general Răzvan Ionescu, s-au aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii”.

Păi în deplasarea asta n-a fost Eduard Hellvig de unul singur, ci el s-a deplasat împreună cu generalul Răzvan Ionescu. Cum Răzvan Ionescu n-a cărat geanta cu diurnă și biletele de avion, ar trebui să înțelegem că nu este vorba doar de directorul SRI, ci de conducerea executivă a SRI. Ceea ce este mai mult decît o vizită a lui Eduard Hellvig însoțit de oricine, chiar și de un general. Prezența celor doi într-o delegație în SUA arată mai mult decît o simplă vizită. Arată a reuniune la vîrf, poate chiar o ședință de lucru a SRI cu cele americane. NU știm dacă la întîlnirile de lucru au participat și directorii de direcții regionale aflați și ei prin SUA.

Șeful SRI a mers în SUA pentru directorul CIA

Cu care dintre serviciile americane s-a întîlnit conducerea SRI?

”Directorul și prim-adjunctul SRI au avut o serie de întâlniri cu oficiali americani din domeniul informațiilor – doamna Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, precum și cu William J. Burns, directorul CIA”.

Reținem întîlnirile cu directorul CIA și cu directorul Comunității Naționale de Informații, nu cu conducerea FBI. Or, SRI este în România un serviciu intern de informații, similarul său pentru Statele Unite fiind FFI (Federal Bureau of Investigation). Or, întîlnirile conducerii SRI nu au fost cu cea a serviciului său echivalent pentru SUA, ci cu directorul CIA , serviciul de spionaj american pentru exteriorul SUA, inclusiv pentru România.

Eduard Hellvig nu este pentru prima dată în SUA. Și nici la CIA, după cum nici directorul CIA nu este la prima întîlnire cu conducerea serviciului român. Directorii americani au făcut mai multe vizite de lucru în țara noastră. Nu de spionaj, ci de colaborare.

Pentru a pune vizita lui Hellvig în context, am încercat să găsesc pe Google cîteva referiri la prezențele mai recente ale CIA în țara noastră și la întălnirile dintre cele două servicii secrete.

”Faţă de ultima mea vizită, când eram la început, am remarcat efortul care a fost depus împreună, profesionalismul, priceperea, determinarea, motivaţia, integritatea şi curajul ofiţerilor de informaţii români. Atât SIE cât şi SRI sunt cu adevărat remarcabile şi noi apreciem acest lucru”, a afirmat John O. Brennan, la începutul întrevederii oficiale de la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor puse la dispoziţie de Administraţia Prezidenţială. ( (Economica.net – mar, 18 iun. 2013)

”Şi premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, cu directorul Central Intelligence Agency (CIA), John O. Brennan, cei doi discutând despre cooperarea dintre cele două state, în cadrul parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, informează Executivul. Această întâlnire a fost organizată la la Palatul Victoria”. (idem)

Și întîlnirile au tot curs, cînd cu George Maior, cînd cu Traian Băsescu, cînd cu Eduard Hellvig, cînd cu președintele Klaus Iohannis.

„Terorismul este una dintre cele mai mari probleme pentru serviciile secrete în ziua de azi, iar pentru a fi combătut într-un mod eficient, necesită o colaborare strânsă între toate țările. Astfel, nu este de mirare că directorul SRI a avut de curând o întrevedere cu David Cohen, șeful CIA…… Directorul Serviciului Român de Informații avertiza, la sfârșitul anului trecut, că teroriștii din gruparea Statul Islamic nu atacă doar instituții, iau la ținta și oamenii de rând…… Pe lângă întâlnirea cu Hellvig, David Cohen ar fi avut recent ocazia de a discuta și cu președintele Klaus Iohannis. De această dată, subiectele ar fi fost situația actuală de securitate și dezvoltarea relațiilor dintre România și America”. (Bogdan Cristea PlayTech, 20.05.2016)

„Sediile SRI la care face referire Sebastian Ghiță sunt case de protocol preluate din patrimoniul RAPPS. K2 și K4 înseamnă în jargonul admnistrativ Kalinin 2 și Kalinin 4, respectiv vechea adresă a acestora, pe bulevardul Kalinin, actualul Mircea Eliade, în cartierul Primăverii, la numerele 2 și 4. T14 are aceeași explicație, numai că este vorba de strada Turgheniev, care nu și-a schimbat numele până azi, în același cartier, foarte aproape de reședința Președintelui României. Acestea sunt locurile de chermeză la care face referire Sebastian Ghiță” (Evenimentul zilei)
 

„Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI. La K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întîlneam de minimum două ori pe săptămană încă din anul 2010. Și a durat această serie de întîlniri pînă în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întîlniri au existat în acești ani. La unele dintre întîlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi”.( Sebastian Ghiță, InPolitics.ro,  29 dec 2016)

Ba în căutările mele pe Google am dat peste o postare a generalului Dumitru Iliescu, fost director SPP, preluată de ziarul Gândul.

„Membrii CSAT monitorizați de către SRI șI CIA (..)Vă informez că am intrat în posesia unor date care reflectă faptul că, din ordinul domnilor George Maior și Florian Coldea, membrii CSAT au fost monitorizați în mod complex, unii cu mandate date pe siguranță națională, alții fără mandat, sau pe mandatele date pentru alte persoane din anturajul acestora. De asemenea, am primit informații conform cărora a fost monitorizat, pe mandat de siguranță națională, și domnul Crin Antonescu, inclusiv în perioada în care a asigurat interimatul funcției de Președinte al României. Monitorizarea domnului Călin Popescu Tăriceanu s-a făcut pentru că reprezentanții CIA la București îl suspectau că are conexiuni cu francezii și nu doreau ca acesta să acceada într-o asemenea functie. Și dosarul penal care i s-a construit a fost făcut tot la sugestia acestora, pentru a fi scos din funcția actuală și din zona politică”, susține Dumitru Iliescu în scrisoarea adresată lui Claudiu Manda, postată pe Facebook.

„Monitorizarile menționate anterior au fost făcute tot la sugestia reprezentanților partenerului strategic. Informațiile obtinute în acest mod au fost transmise ilegal reprezentanților partenerilor noștri strategici, afectând grav Siguranța Națională a României”, mai precizează Iliescu în postarea de pe Facebook, preluată de Gândul.

Nu sunt în măsură să probez că este adevărat sau că nu. Asta a afirmat un general, fost șef SPP, într-o scrisoare adresată lui Claudiu Manda, președintele Comisiei de control a activității SRI.
Același Claudiu Manda avea să facă un bilanț interesant:

“Totalul acestor acte de autorizare şi supraveghere în perioada 2005 – 2016 înseamnă peste 311.000 de mandate. În contextul în care pe un mandat de supraveghere putem să ne gândim că vorbim de o medie de 20 de persoane sau de posturi interceptate, putem să gândim că au fost mai mult de 6 milioane de persoane interceptate în această perioadă. Cifra ar putea să fie şi mai mare de atât. După 2016 şi în 2017, dacă ne uităm la media anilor precedenţi, putem să vorbim de încă 50.000, plus 50.000 de astfel de mandate sau de autorizaţii”,( Claudiu Manda în HotNews, 31 mai 2018)

Am reprodus toate aceste citate pentru că ele conțin informații jurnalistice care ne ajută să evaluăm colaborarea celor două servicii secrete.
Ce observăm? Că această colaborare a SRI cu CIA nu este orientată spre terțe forțe și spații sau dușmani din vecinătatea României, ci spre instituțiile statului român și asupra unor politicieni (personalități sau nu) din țara noastră. Cel puțin două instituții (SRI și DNA) par a fi beneficiat de relația cu serviciul american. Vizitele la Cotroceni ne pot trimite și la lucruri care depășesc zona de protocol.

Oricum, în mandatele lui Traian Băsescu și ale lui Klaus Iohannis a existat o adevărată potecă de legătură între cele două servicii secrete (unul de informații, altul de spionaj), care potecă s-a prelungit cu acordul (știința) celor doi președinți pînă la DNA și pînă în Palatul Victoria.

Cum s-a materializat colaborarea celor două instituții în concretizarea parteneriatului strategic încheiat între cele două state? Prin consiliere, prin stagii de pregătire, prin experți sau pur și simplu prin ordine și comenzi?

Vorba lui Ion Cristoiu: „SRI e un fel de filială de la Vaslui a CIA”.

Dincolo de propozițiile valabile pentru toate întîlnirile, rămîne totuși un mister legat de rolul jucat de această deplasare a conducerii SRI la întîlnirea cu directorul CIA și cu directorul Comunității Naționale de Informații a SUA.

Să fi avut deplasarea conducerii SRI în SUA sensul unui bilanț? Este posibil, Eduard Hellvig fiind la sfîrșit de mandat. Să fi fost o evaluare a informațiilor urgente primite sau predate? Sau a fost o punere în temă despre ce urmează și cum va evolua conflictul din apropierea României? Nu știm! S-ar putea să aflăm în curînd sau niciodată!

Pe mine însă mă pune pe gînduri următoarea frază din comunicatul SRI:
„Principalele teme de pe agenda convorbirilor au privit situația de securitate regională și globală în contextul actual, cât și dinamica situației operative”.

Deci securitatea „regională și globală” este o problemă de SRI și de CIA, iar dinamica ”situației operative” nu este neapărat o chestiune militară, ci o activitate de CIA și SRI! Și prin intermediul conducerii SRI se orchestrează deciziile importante din România.

Oricum, conducerea SRI trebuie să se fi întors, dacă nu cumva Eduard Hellvig nu s-o fi oprit la o întîlnire cu comunitatea românească din SUA sau cu protectorul său din tinerețe, George Soros.
Și în zilele următoare chiar am putea afla alte detalii despre o vizită cu foarte multe necunoscute care privesc România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 37

76 de Comentarii

 1. Romania intra in razboi contra rusilor. De aceea capii de organe SRI s-au deplasat in Amerlocia. Polonezii au deja 20.000 de bucati care lupta in Urcacania imbracati in uniformele armatei urcacane. Zlava Urcacania stearsa de pe harta.

 2. Sa aiba putina rabdare, suprafata Romaniei inca e ocupata de cetateni care incetinesc sau blocheaza horodinca discotecii militare cu desfasurare pentru viitorii ani nato-rusica. Poate ca se urgenteaza golirea tarii prin orice metode in forta care deja incep sa isi arate coltii, ca, „2024 e timpul limita” pentru horodinca disco.

 3. Ucraina si-a lansat programul de identificare digitala si de transformare digitala in 2014, care apoi a intrat in viteza maxima in 2020, cand a fost dezlantuita plandemia, si acum este aproape complet datorita razboiului si a lui Elon Musk, care a furnizat sateliti pentru a conecta tot poporul la internet si la app-ul Diia. In timp ce toata lumea era ingrijorata de CBDC (Central Bank Digital Currencies) si pierderea confidentialitatii intr-un astfel de sistem economic, Ucraina a dezvoltat deja o transformare digitala a societatii, care este acum exemplu la nivel mondial al modului în care un guvern isi poate urmari toti cetatenii, chiar si fara un CBDC. Modelul este alimentat de companii americane Big Tech care furnizeaza tehnologia, cum ar fi Google, Amazon, Apple, VISA, Starlink etc., impreuna cu armata SUA. Zelenskyy vrea chiar sa organizeze urmatoarele alegeri prin intermediul aplicatiei. Totul merge snur.

 4. În epoca globalizării asistăm la tot soiul de ‘înfrățiri’, ierarhice; (z/n)orii unui sclavagism mise à jour.

 5. Măritul Padișah, stăpânul lumii, își cheamă supușii cu haraciul. Dacă e mulțumit, poate vor scăpa nescurtați de cap.

 6. Dl Nistorescu „încă” nu s-a prins că Hellvig, Aurescu, Frații Muraru, Johannis și turma, sunt „simulacre” de Homo Sapiens? Mațul plin, sex, dormit pe saturate și furat banul public cât cuprinde! Budai, absolvent de Liceu industrial în Moldova, liceu fff prost cotat, cu Hyperion la 12 ani după BAC, e ministru? Hellvig dacă citește 3 fraze după o banală coală de A4, zici că are Accident Vascular, zici că are puseu de Tensiune și Icter Mecanic? Prostia nu o poți ascunde! Ăsta e la SRI? Asta e clasă politică sau impostori avizi de sex,avizi de icre de Manciuria, trabucuri Cubaneze și Miliardari în Euro! Eu ii văd „așa” cum sunt! Ființe biologice inferioare, primate! Mă uit la Discovery, History, în gură lor nu! Serotonina la ei, Acetilcolina la Noi? Nu sunt fraier, nici bomfaier! Beau până urlă câinii în Giurgiu! Hellvig? Zero Tăiat în paispe! Johannis? Zero Tăiat în douăzeci!

 7. Dl. Hellvig & Co au fost chemati la raport sa primeasca ordinele pentru perioada ce urmeaza. Nu-i a bine …

 8. Dacă îl iau cu mine pe dl Helvig la Clienți, îmi crapă obrazul de rușine! Nici măcar lb Română nu o stăpânește! Ăsta e maestru în Spionaj, Otrăvuri letale, Novicioc, Uraniu 235? Uraniu sau Urinoterapie… Am un sentiment de jenă, privind la dânsul! Ferma Animalelor din 1958 a lui George Orwell! Câini, porci, vaci! Nimic uman! Și io plătesc miliarde la statul asta Securist? Mă dau cu capul de asfalt de 100 de Miliarde de ori! Sunt cretin și imbecil! Aurescu mai aprinde un trabuc Cubanez, mai bea 500 de ml de Jack Daniels și mai cumpara armament american de 45 de ani de 21 de Miliarde de Dolari? C-asai în tenis! Unii vinde România pe zeamă de varză, alții crapă de muncă! C-asai în tenis…

 9. Am postat materialul de mai sus pentru a ilustra anacronismul romanesc si in materie de algoritmi artificiali. Robotul ION se ocupa de furturi intelectuale de pe net, in timp ce convergenta digitala face furori in tari lovite de razbel. Probabil i-au fost corupte liniile de programare, poate si-au bagat nasu’ rusii.. cine stie? Poate de aia l-au chemat pe Hellvig, sa-i asigure ca controleaza robotu’ si nu le strica ploile cu haarp si conspiratii din astea.

 10. Unde esti mestere sa ne spui cum spanzura lucruriile? Hai zi cum atatna treaba!

 11. Unde ești tu Anatolie Hristev care umpleai Amfiteatrele la Fizică Atomică Măgurele? Unde ești? Nectarul Zeilor erau Cursurile Dumitale cu D mare! Unde ești Solomon Marcus, unde ești? Mă hrănesc din trecut cu Gazeta Matematică, Revista de Fizică și Chimie? Când știu ce îmi doream pentru România și ce văd acum? A cu m? Un bivol african ca PM, un needucat, un analfabet total, TO’TAL în fruntea Serviciilor de Inteligență/Prostie din România? Cu curul râde de România Departamentul de Stat al USA, Comisia Trilaterala, Clubul de la Roma, Davos! Ce mai este de spus? Emigrați, Salvati-vă sufletul în Occident! În România? Slugi, Goyimi, ființe inferioare! Decât slujbaș la Țăndărei, mai bine muncitor în Berna, Zurich, Viena…

 12. Sunt avid de literatură rusă! Lidia Seifulina! Intr-una dintre Nuvelele sale,privitoare la copii instituționalizați, unul dintre copii a fost făcut „gunoi”. Educatorul l-a privit blând, l-a mângâiat pe cap și i-a spus! E bun gunoiul! Face grâul să crească! Mi-au dau lacrimile! Gunoiul României adică țăranii, muncitorii amărâți, brutarii, măturătorii României, fac grâul să crească, adică România! Hellvig și „asociații” masonii mărunți, fac România ca să putrezească! Truditorii scuipați și vânzătorii adulati? Ehei, ehei! E greu de dus travaliul pentru România! Cât sânge nevinovat vărsat, cât sânge nevinovat vărsat! Și prostul României se duce în USA ca să mai pună Otravă în sistemul limfatic al României? Un prost cu limuzină și cu slugi la ușă? Te închini de scârbă…

 13. Obiectiv principal… distrugerea educatiei in Romania ! Timp de 30 de ani la asta s-a lucrat la greu. Romanii trebuie sa fie „babuini” care raspund la comenzi. Atat ! Nu trebuie sa stie carte ca asta da idei, gandesti singur cu capul tau. Aoleu ! Nu trebuie. Fizica, chimie, istorie,limbi straine. Never ever ! Este nevoie de babuini prosti si dresati. Deci obiectivul ramane prioritar si au fost preluate sarcinile pentru aducerea la indeplinire.

 14. … ocazie cu care seful SRI va fi instiintat ca in curind Romania va avea granita directa cu noul URSS .

 15. Atita timp cit Romania este condusa si reprezentata numai de cetateni straini, niciodata nu ne va merge mai bine ca acum.Chiar daca astia au fost nascuti in Romania ,dar cu inima, sint tot la etnia lor din care fac parte.

 16. Apostolul Andrei, primul „chemat”, a venit pe jos 2150 de Kilometri din Iudeea, ca să ne crestineze în Scitia Minor acum 2000 de ani! Azi dl Hellvig cu note de 5 și 6 în catalog, „incapabil” total ca să citească un text simplu în lb Română, se duce în USA pt schimbare de sex, LGBT, legalizare Droguri Ușoare?

 17. Prostul României e șef la Inteligence? Incapabil de pronunțat ” macar” 2 fraze cursive în limba lui Eminescu, Noica, Preda, Cioran? Te umpli de ridicol, de silă, de rușine! 1.51 de cm de prostie? Urlu la lună ca lupii…

 18. E bine că suava criminală C.I.A., cu sprijinu’ ne-precupețit (de la „precupeață” provine verbu’!) a’ S.R.I., a supravegheat ILEGAL C.S.A.T.-u’! Slugile nu trăbă lăsate dă-capu’-lor, că fack prostii! …mai ales dacă se numesc „Petrov” sau „Manole”……[Rumburak]

 19. Chestii firesti intre aliati!Se viziteaza,mai o discutie,mai o masa festiva…
  Care-i problema?
  Trebuie sa iasa in fata natiunii,sa dea seama?
  Barfind, poti afla cum gandesc persoanele din jur, precum si ce repere morale au acestea. Atunci cand barfim, nu numai ca judecam, insa putem observa si cum judeca persoanele cu care interactionam. In acest fel, putem intui ce gandesc si despre noi si despre actiunile intreprinse de noi.Potrivit oamenilor de stiinta, barfa este un element cheie atunci cand vine vorba despre integrarea intr-un grup
  ” Eu sunt curioasa de ce va ieși, cred ca si voi ❗️Cine va posta sau imi va scrie… „

 20. Micuțului sălăjean i s-au transmis de către CIA, urmatoarele sarcini:
  1. Supravegherea canalul Pas-Stroe ca ucrainienii sa poata draga liniștiți.
  2. SUA considera exagerat de mare alocația copiilor romani in comparație cu cea a copiilor ucrainieni refugiați și ca atare se impune mărirea alocației copiilor ucrainieni și reducerea celei alocate copiilor romani.
  3. Oligația statului Roman de a suplimenta fondurile ONG-urilor care lupta pentru drepturile minorităților sexuale și pentru protejarea mediului în cazul construcțiilor de autostrăzi și hidrocentrale.
  4. Anihilarea oricărei idei de suveranitate.
  5. Ridicarea de statui, în marile orașe, dedicate lui Zdeamtalinsky.
  6. Organizarea festivalului internațional de jazz ” organul cu clapete”.
  7. Instituirea ” Zilei pupincuristilor americani”, pe data de 4 iulie. Ziua va fi declarata ” zi libera” și va fi remunerata triplu.

 21. Sau ochelari de cal? Iubitule dle Ziarist! Și eu vreau ca să mă „curaț” de jeg, de Sărăcie, de foamete! Și io vreau ca să trăiesc în Luxul Planetei, Lux de neimaginat de un votant PSD-PNL, votant hrănit cu parizer din gheare de pui și spirt trecut prin miez de pâine și băut cu sete! Cât îmi doresc funcția lui Hellvig, cât imi doresc! Nimeni nu te intreba „nimic”! Ești Zeu, Rege, Zeul peste un popor de imbecili, loturi umane incapabile ca să extirpe furtul, minciuna, delatiunea….Are 1.51 cm, e prost de bubuie și e jmecher, băiat de băiat! La dracu cu Munca…

 22. He… mai ia niste ordine pentru a baga in razboi Romania…e prietenul lui iohannus.

 23. La omul sarac, nici boii nu trag! Dr.Astaratoae sare în apărarea dr.Tesloianu și ne spune că dacă vrei să bei apa poți să bei și dintr-un pahar de unică folosință sterilizat! Aici am ajuns, sa ne întrebăm de ce aurolacii trăiesc mai mult decât bogatii! E etic! Huuo hoților care nu va mai saturați de bani!

 24. Colonie Marginală Eșuată !
  Doar să nu ne bage-n război…?

 25. Incepand din aceasta noapte s-ar putea ca trupele NATO sa intre in Urcacania. Zarurile sunt aruncate. Daca nu la noapte in zilele urmatoare dar sigur vor intra. Razboiul acesta se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu.

 26. Cancelarul Germaniei a spus foarte clar sa intelega toata suflarea .Plecati din Ucraina .Romania si Polonia primesc imense cantitati de armament . Se evoca aducerea in Ucraina a armelor nucleare asta daca nu cumva Ucraina este de multa vreme o putere nucleara nedeclarata .Rusii vor pleca cu coada intre picioare .Rusii nu pot risca distrugerea Moscovei fapt ce va deveni extrem de probabil daca rusia isi armeaza componenta nucleara de lupta .Jocul de-a razboiul ia sfirsit .Vorbele cancelarului nu mai pot fi contrazise

 27. Vorba lui Ion Cristoiu: „SRI e un fel de filială de la Vaslui a CIA”.

  Asta e misiunea permanenta a Cristoiului, trimiterea in derizoriu. Ce scoala a facut asta ? Istorie la UBB Cluuuj, e clar, e plin de istorici margati pe forum. Cum n-au date si argumente (cum sa acoperi o hotarare judecatoreasca definitiva si ire-vocabila de acum 10 ani), plus o facultate derizorie, fac ce au fost invatati. Mijto, acum au ajuns sa se injure intre ei in public.

 28. Poate ar fi foarte instructiv sa stim care a fost traseul (real!)din viata de kk a marelui individ homo pigmeus de 1.51.
  Darwin ar fi avut marea revelatie daca stia!
  Nu cumva toti (editat) care merg in SUA primesc un simbiot (sf. organism parazit care controleaza indivizii)?
  Poate asa se explica de ce vorbesc cateva cuvinte ))) , pentru ca au simbiotul handicapat, daca tot este pentru Romania…
  Vor schimba simbiotul la vizita ssta? 😀
  Ssu sunt reptilieni? ))
  Oricum ar fi, blestemul ceausestilor incepe sa se indeplineasca!
  Ps. Reptilienii, sau ce sunt, n ar putea fi eliminati? Macar unul, asa demonstrativ … ca in filme ))
  Ps2.Nu este ciudat ca presedintii alesi la noi, fac imediat dupa alegerea democratica o vizita fulger in SUA (cautati pe net)) iar presedintii din SUA o vizita in Israel ?!

 29. Datorită unor dobitoci rumânii cârcotesc din ce in ce mai aprig împotriva Americii – ŞI ASTA NU E BINE DELOC! Dar şi americanii greşesc enorm având încredere în dobitoci de-al de Iohannis, Hellvig, Kovesi, grupul de la Cluj. Ei nu pot înţelege algoritmul după care funcţionează mintea gângavă şi înceată a acestor personaje. Ei nu pot înţelege că pe aceşti ţărănoi poplăcari, dacă-i pui la butoane, prima şi prima oară îi sminteşte puterea. Şi mai apoi averea.
  Sunt mulţi cei ce cred că în spatele ochelarilor dincolo, de ochii albaştri, mintea acestui individ străluceşte. Şi nu este deloc aşa. Hellvig este un individ cu mintea inceată şi gângavă. Gândeşte greu şi se exprimă şi mai greu. Ca şi dobitocul de la Cotroceni nu poate comunica. El nu poate da o declaraţie ci doar poate citi o declaraţie.
  Şi încă ceva. Sunt din ce in ce mai mulţi cei ce cred că dacă americanii vor pleca cum au plecat din Afganistan, aceasti dobitoci vor pleca şi ei agăţaţi de roţile avioanelor. Este greşit! Aceşti dobitoci nu vor pleca ci vor fi primii care vor zbiera: Huo America, slavă Rusia!
  Vi-l mai aduceţi aminte pe Fulga de la SIE? Ta-su’ miliţian în Braşov, colonel. Şeful la ordinea publică. La revoluţie ” a dat cu pulanu’-n revoluţionari” de le-a frânt cocoaşa. Şi odrasla hop-ţop după revoluţie … ŞEF LA SIE! Şi ca Fulga sunt toţi aceşti dobitoci … Macovei, Prună, Hellvig, Kovesi …. dacă îi controlezi la dosare lesne observi că sunt toţi nişte ordinare odrasle a ordinarilor satrapi comunisti.
  HAI SICTIR HELLVIG! DEMISIA SMINTITULE DE PUTERE ŞI AVERE!

 30. S-au discutat reducerea masurilor de supraveghere in masa de la computere la camere video, imbunatatirea democratiei, mai multa libertate in exprimarea ideilor contrare guvernelor la putere. Hai ca am glumit, vise, vise….totul merge spre controlul sporit al cetateanului. Si in viitorii 30 de ani o sa avem sperietoarea cu rusii inlocuind-o pe aia cu teroristii.

 31. Foarte interesant articol. Băiețașul s-a dus, probabil, trimis de nasul Dudu, sa-și ia to do lista de la frații mai mari. Legați și cu articolul lui Octavian Hoandra, îmbătrânit în gudurari, cum ca cel mai „pregatit” (!!??) Si bun candidat de președinte ar fi băietul din Sălaj!! Doamne ferește sa o mai vedem și pe asta ca ni se termina viata tot în spectacole horror!

 32. S-a dus sa ia lumina de la licurici… si sa pregateasca noile inchisori secrete in rRomania pentru CIA? nimic nu latra #valorieuropene ca o javra care se gudura langa stapan

 33. Instititutiile romaneste populate de slujitori, pe cine slujesc ei de fapt si ce interese…

 34. Limbricul SRI Von Helvig merge in vizita intre bucile CIA al unchiului Sam…se pune la cale luarea boilor de la bicicletele romanilor…

 35. S a dus să le povestească cum securiștii au ucis români la revoluție și cum mafia PSD PNL și securiștii ne-au furat 33 de ani

 36. Acum este cat se poate de clar cu acord/permisiunea/ordinului cui adancit aia canalul si ailatzi au da!da!da! Cum sa nu!Binenteles!Ne facem preș!Conform foncție de preș. Intra in atributiuni de pr3ș. sa fie preș. La nevoia si la comanda de
  securitatea „regională și globală”. Globalistă globalizată

 37. secatura sorosisto-globalista pe numele sau hell vig va dori sa se lepede de satana insa nu va avea unde sa se ascunda… vine timpul hell vig, implacabil, inexorabil! de minuta cu iohannis amindoi, pupindu-va bot in bot. tradatori si gunoaie!

 38. Cred ca s-au dus sa primeasca „foaia de parcurs ” !
  Aproape sigur Hellvig va fi noul ambasador al Romaniei in America !

 39. Articol de mare ziarist cu răspundere – Cornel Nistorescu – despre un nimeni pe care Dudu, Hoandră, Johannis vor să-l vadă președinte. Vai de capul românilor dacă țara se potcovește iarăși cu mediocri de la Cluj. De la universitatea clujeană s-au ridicat personalități, devotate țării, cu operă și valoare la conducere. Recrutând inși veniți din umbră, ce duc, cum faptele arată, în sărăcie, precum hellwig, johannis, ion aurel pop, dîncu, țara se arde iarăși. Ar trebui vîrfuri, de la Cluj și de oriunde, nu mediocri pilotați.

 40. @ Mai aveți și voi ceva prin buzunarele alea, mai scoateți de pe unde ați dosit, mai dați la simpatizanți, ?

 41. S-a dus sa primeasca ordine; ca asa fac stapanii: cheama slugile la ordin printr-o pocnitura de degete.

 42. Ce drac de tara mai suntem? Una condusa total di CIA!! Nici in cea mai neagra perioada a consilierilor sovietici, Romania nu era condusa de afara, precum acum!! Helvig? Un supus vorbitor de limba maghiara!!

 43. Iata cum deep state colaboreaza strans cu statul paralel si degeaba.

 44. Ce sa fie pe stik. Çoana Zoitzica s-a compromis. Apus Trump mana pe el.

 45. Ăsta după ce are 1.51 m are și coloană vertebrală din cauciuc? Se poticneste când vorbește în limba romana? Lucrează la Intelligence? Or exista la Admiterea în SRI, teste? Când vorbea de pe o banală coală de A4 la Televizor, ziceai că își făcea vasectomie în direct, fără anestezie? Transpirat, timorat, prost de bubuie! Cine Maică l-a pus p-asta la centură cu pistol, cu glonț pe țeavă?

 46. Vedeti ce va aproba Parlamentul astazi, legile necesare intrarii Romaniei in razboi.

 47. Aflam cu satisfactie ca Nea Cornel a renuntat la a se baza exclusiv pe consultarea PROFI care au acces nelimitat aici, procedand la survolarea google pentru informarea corecta, nu partinica…Ce a constatat? Ca „serviciile fratesti” isi continua colaborarea traditionala inceputa in 1948 direct cu Moscova si care nu s-a intrerupt din 1989, chiar daca se comite ocolitor!!! Securitatea REBOTEZATA in 1990 nu mai e condusa de OFITERI IN UNIFORME, ci de OFITERI IN CIVIL, asa cum reiese din enumerarea incompleta, dar
  suficient de sugestiva!!! Acesti „civili” au atras laudatiile „fratesti” in calitate de „prostocrati” calificati…Nea Cornel o fi aflat recent de existenta google sau i s-au parut mult mai credibile cantecele de sirene ale PROFI?Ca sa stabilesti realitatea
  REBOTEZARII Securitatii in 1990 e nevoie de google sau e suficient sa contemplii succesiunea sufocanta a DIVERSIUNILOR comise dupa acelasi calapod ideologic de la infiintarea ca INSTITUTIE FRATEASCA A GENOCIDULUI? E nevoie sa citesti acolo ca Tartariceanu
  si Crinutz si Del Ponte sunt AGENTI DE MARCA capabili sa-i pacaleasca pe ILEGALII din Cia care nu-i aveau in cartoteci? De unde sa stie „amerlocii fratesti” jocul de-a „advesitatile” organizat de Securitate pentru pacalirea fraierilor mioritici? De Gojdu nu au auzit, iar de Marea Neagra si zacamintele ei nici atat, darmite de Del Ponte si rebeliunile lui guvernamentale anti-Dragnea, PATRIOTUL bagat la puscarie ca sa se faca loc „patriotilor Securitatii” Semeon si Shosho Troaca…

 48. Gratie PNL-Aurescu-Iohannis, Secu si tot ce tine de stat, Romania nu mai face nici cat o ceapa degerata.

 49. cind incepe razboiul ne dau arme?!!! avem ceva de rezolvat mai intii cu securistii, politicienii si trantorii de pe aici… pe urma mai vedem cu ucrienenii sau rusii, ne intelegem noi cumva ca doar nu sint securistii nostri :)))

 50. Probabil li sa dat in plic inchis lista cu candidatii la presedentie si diversele alte functii de raspundere din guvern si parlament. De asemenea probabil li s-a comunica si bugetul stabilit pentru alegerea acestora in 2024. Metodele probabil raman aceleasi , au dat „roade” in ultimii 30 de ani. Domnule director de „cotet” al serviciilor de informatii ne puteti comunica si noua aceasta lista ? Probabil de „spioni” va trebui sa ne aparam singuri sau mai bine desfiintam aceste „servicii” ca oricum aruncam banii pe „fereastra serviciilor” degeaba. Rezultatul activitatii lor l-am simtit si il simtim in continuu si inainte si dupa 1989. Am trecut de la „democratia originala” la „statul esuat” , probail ne indreptam spre „statul inexistent”. Astept cu interes cand ne vor anunta acest lucru.

 51. Atata vreme cat zicem ca ei si facem ca noi e inca bine.
  Problemele apar cand o sa zicem ca ei si o sa facem ca ei.

 52. V-am spus ca Romania va intra in razboi si de aceea SATAN Hellvig s-a dus sa-si ia portia de licuriri de la seful CIA? V-am spus la poz. 1. SRI primind sarcina de la CIA ca toti parlamentarii prelucrati de securistii autohtoni sa voteze rapid legile care vor trece astazi prin Parlament. Cu un singur vot negativ al Dianei Sosoaca. In portul Gdynia sunt mii de vehicule ale armatei americane de la tancuri pana la lansatoare de racheta. In Romania vor intra prin portul Constanta alte mii din USA via Grecia in zilele urmatoare.

 53. Din nou s-a schimbat tura la cenzura Cotidianul pe care Nea Cornel o lasa sa se destrabaleze!!!

 54. Românii se pot bucura liniștiți de rezultatul votului lor din 2019.

 55. Cum au al de Soros o panoplie oameni trainuiti de Soros si plantati fix unde trebuie, omul potrivit la locul potrivit, a se citi institutii de la cele nationale pana institutiile de la Bruxelles euro-atlantice. Propaganda oficiala ce conincidenta cu aia din subordinea lui Soros. Presedinte de panoplie.

 56. Am văzut un individ pe realitatea TV aseară,cum se zmucea să atragă atenția CNA ?, pe nume Vișan. Prenumele său de părelolog pe forum, este… ?
  Admirația de sine miroase! Doamne, ce urât miroase!
  Zice că nu avem nevoie de arme. La o adică, să ne apere alții.

 57. & ,,Santa Secret” în poză, !, Nu e nici Hugh Hefner, nici, Hulk Hogan, ? E „big” Helvig, ? Atenție, că sunt așteptări „Să trăim bineee !” ,! ‘ ?

 58. Băi nea Gyuri, Geo, Gelu, Gheorghe, cum ar veni, cunoști cântecul :”Treceți, batalioane române, Carpații”?
  La voi în gubernie, vorbiți cu mamele voastre cu „Fă, mamă”?
  Ai făcut armata, sau ai platfus de la kaza(ciocul) mare la Ciutacu & Anca TV?

 59. Deci, spuneam la 12:51 urmatoarele: Securistoidul mar sav Justinianus nu se dezminte la fiecare dejectie!!! Cum sa permiti unor asemenea monstrii sa RASTALMACEASCA grobian pana la Tica-losie REALITATEA ca Moscova/Stalin A CREAT „republica bolsevica” folosind AGENTI SOVIETICI/COMINTERN FOSTI de toate etniile si nationalitatile limitrofe, respectiv indepartate si FOSTI romani, care au fost LEGENDATI IN FRUNTEA noului stat RPR ce NU AVEA NIMIC COMUN CU ROMANIA GENERICA MULTIMILENARA si nu cu „consilieri sovietici”, EXECUTAREA ORDINELOR fiind DIRECTA la nivel inalt, doar la baza fiind instruiti noii CRIMINALI CONTRA UMANITATII de consilieri!!!
  Ia spune Sarumanutza Rasputin cum e cu vodca Gorbaciov „expirata” si cu dez axon natiievadati din balamucul astral intergalactic?
  Ai citit postarea de ieri a Capitanului core/Asta e care s-a semnat „A fost”? Ce zici a luat-o razna sau o fi dat in deviationism
  marxistoid/bolsevicoid? Sa spuna de MILIARDARUL ROSU BANCHER si INDUSTRIAS, creator precum MILIARDARUL Secu GHitza de PARTIDE, Petru Groza ca A CAZUT IN GENUNCHI PLANGAND, DE BUCURIE, IN FATZA LU Stalin, CA I S-A IMPLINIT VISUL DIN COPILARIE DE DISTRUGERE
  ROMANIA GENERICA MONARHICA MULTIMILENARA!!! Cum, un MILIARDAR inter-MACELURI BOLSEVICE MONDIALE i-a servit pe COMINTERNISTII BOLSEVICI DISTRUGAND O TARA si O SOCIETATE pentru A INSTAURA TEROAREA BOLSEVICA, A DECIMA ELITELE ROMANESTI, A CALCA IN PICIOARE TRADITIILE si A DECIMA TATANIMEA CARE A CREAT ROMANIA MARE? Sa-ti crape obrazul de rusine…

 60. Adevărul adevărat, Doamnă charlie, este că Femeia Core a citit despre istorie mai mult decât ți-ai tocit tu urechile pe la (r)uși. Nu e analfabeta. Nu este toantă ca tine, un limbric ce rimează cu Tic, Tac, Tic, Tac!
  Văd că te plângi de unul și altul,încearcă să ai niște felații fără să musti monștrii de cur. Diseară te dai peste cap și re pupi în bot cu Ciutacu sau în cur pe Anca? Să caut ceva film, căci mare scârbă provoci. Bine că te tine „cenzura” în lesă, altfel cine știe ce bazaconii mai dsjectai. Așadar, stai în genunchi, pofticios ca Petru Groza, cu nasul în prohabul lui tovarisci Stalin, cel cu nume de oraș. El cu nume de oraș, tu doad cu brasoave. Cred că ești de meserie turc, îți plac contactele lgbt . Ești un exhibitionist chior, trebuie să te uiți de aproape la un membru să te convingi că e giugiuc, sugiuc, sfârc și muc. Dacă io sunt monstru, tu ești un buboi copt.
  Scrie. mai puțin, stahanovistule, cu litere mici, sau mergi L școală pentru literele mici.
  Nu ești om, ești fabulă neinteligibilbilă .

 61. @ „Convocat” de „aborigenii Americii”, „King Kong”, „Spider-Man” , d’ăștia, într-un moment „Guliver și japonezii”, al lui Iohannis, după ce și chinezii au tradus „Pas cu pas” , ? Deci, „vizite culturale? , ?

 62. Că tot trecu 6 martie, cu tot cu Gro(a)za lui :
  „Un nou mesaj cu mare încărcătură istorică şi emoţională a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului. Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deţinut politic din Sibiu. Cazinoul Constanţa a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deţinuţilor politici. De aici şi aceste mărturii cutremurătoare ascunse în zidurile clădirii”, a relatat primarul Vergil Chiţac. „Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze. Sunt aici ca deținut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar și dulgher la muncă. Am fost condamnat la 9 ani și de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viața mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv. Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu.” Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in România, în timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată destinate deţinuţilor politici în care au pătimit peste 3 milioane de români dintre care 800.000 de oameni au murit. Ele se aflau sub coordonarea Direcţiei Generale a Penitenciarelor (cu toate modificările de titulatură pe care le-a cunoscut de-a lungul vremii).” Numai că Florian, șeful lui Ellie Wiesel, institutul, nu vânătorul, habar n-are că cei care au făcut toate aceste crime și nedreptăți erau chiar de etnia lor aleasă, poate chiar din neamul lor ( părinți , bunici) și nu li s-a cerut nici o pedeapsă sau despăgubire, cum ni se cer nouă !

 63. Înainte ca 1,51 cm. ( înălțimea sa !) E.Heil!wig să fie chemată la suptordin, o altă înălțime se ridica pe vârfuri și bătea din …coadă :
  Urgență majoră ( că altfel îi dă drumul în pantaloni ? ):
  Piticania ucrană îi cere de urgență senilului american ( până nu va fi prea târziu !) tancuri Abrams !
  Și ce să vezi ?
  SUA obligă România, datoare deja vreo 190 de mld, să cumpere de la ei un batalion de tancuri Abrams !
  Adică de ce să le dea UCrainei, care nu le va putea plăti niciodată, și nu României, care plătește , nu pe loc, ci înainte, ca la
  R+V, și apoi le trimitem noi în Ucraina, ca să-l apere pe Zelenski…., sper că de furia propriului popor ! ?

 64. Citind comentariile de mai sus realizez ca s-a rupt gardul la spitalul de nebuni

 65. Ce personaje sterse si anoste se afla la varful institutiilor importante din Romania. Nimeni nu ii abordeaza cu minima de seriozitate.

 66. „Doar că realitatea ne dă, implacabil, peste nasul iluziilor sau fariseismului colectiv. Chit că lumea continuă să creadă în lideri răi și supuși buni. Ca și cum deportații în lagărele naziste, în pustiurile Siberiei sovietice sau în Bărăganul romînesc n-ar fi fost turnați, adesea, chiar de vecinii lor. Ori ca și cum multe lucruri din casele acelor deportați n-ar fi fost furate, pe urmă, de oamenii rămași în satele sau orașele celor urcați cu de-a sila, noaptea, în vagoane pentru vite. Sau ca și cum casele celor deportați n-ar fi fost ocupate apoi , fără nici o apăsare, de bunii creștini care le spuseseră camarazilor gestapoviști sau tovarășilor securiști cine sînt dușmanii poporului și ai luminosului viitor nazist ori comunist.” Lucian Postu

  • „. Ca și cum deportații în lagărele naziste, în pustiurile Siberiei sovietice sau în Bărăganul romînesc n-ar fi fost turnați, adesea, chiar de vecinii lor.”

   Da ! Au fost unii care n-au mai putut suporta schingiuirile la care erau supuși și până la urmă au cedat și ca să scape cu viață și-au denunțat uneori nu doar vecinii, ci și rude de gradul I.
   Și toate astea pentru că anchetatorii, majoritatea evrei, nu respectau nici un fel de reguli. Cunosc un caz , rămas în memoria cetățenilor unei localități când unui ovreiaș i s-au aprins călcâiele după soția unui respectabil cetățean al orașului și în miez de noapte l-au ridicat cu duba neagră și l-au ținut arestat amenințându-i soția că îl vor trimite în fața plutonului de execuție, deși acesta era complet nevinovat, dovadă că i-au și dat drumul după ce biata femeie i-a făcut „poftele” hidosului venit pe tancurile sovietice ( poate că tatăl sau altă rudă a unora ca Florian, Patapievici sau Neulander ) ca să instaleze, prin jaf, crime și teroare, dar și prin astfel de metode inspirate din „protocoalele sionului”, comunismul clocit de alți globaliști, a căror urmași nu încetează să-l propăvăduiască nici astăzi.
   P.S.
   Dacă ești Core ( sper să nu 😉 ), nu mă așteptam să aduci aici citate din „opera” lui Lucian P(r)ostu …

 67. „Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, luînd act cu tristețe și indignare despre modalitățile de batjocorire a monumentelor Școala Ardeleană si Emil Racoviță, prin proiectul de modernizare a strazii Mihail Kogălniceanu, solicităm factorilor de decizie implicați în apobarea proiectului de modernizare al strazii să refacă amplasamentul grupului statuar Școala Ardeleană, în forma sa inițială, aratind respectul cuvenit atit corifeilor Școlii Ardelene cit si monumentului realizat de artistul Romulus Ladea. Această compoziție complexă include pasajul de acces, blocul prismatic cu inscripție, cele două trepte de acces, postamentul grupului statuar și contextul vegetal, respectiv spațiul verde și brazii care anturau monumentul. Ansamblul amintit a fost proiectat în mod special pentru monument și face corp comun cu acesta. În timp, el a devenit, în această formă, un simbol vizual al Universității clujene, al orașului nostru și al culturii românești din Transilvania.”

 68. Sluga se duce la stăpân sa i linga tălpile, după ce el securiștii care au tras in noi la revoluție și mafia PSD PNL ne-au furat 33 de ani

 69. Sunteti curiosi sa vedeti AndoGrafia zilei din data de 8 martie 2018 ? Spune totul si mai mult decit atit…

 70. Pana la urma care este semnificatia acestei vizite……hel…si nu stiu cum il mai cheama a dat vreun comunicat de presa….am vrut sa spun a primit aprobarea pentru vreun comunicat de presa….
  De ce dracu s-a mai dus cand sint consilieri usa/ciaei pe la toate structurile guvernamentale….a mai cheltuit si bani pe deasupra…/….EI PRIMESC ORDINELE GATA SCRISE IN LIMBA ROMANA….NUMA BUNE DE EXECUTAT….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.