Ungaria vs România pe grija față de minori și LGBTQ

Guvernul Ungariei a interzis minorilor să participe la expoziția „World Photo” care are loc la Budapesta, din cauza faptului că printre fotografii sunt și imagini pro LGBT, informează Reuters citat de R3Media.

Sâmbătă, Muzeul Național al Ungariei de la Budapesta a oprit vânzarea biletelor către minori, după ce un partid din Parlament a atras atenția asupra situației.

În consecință, Muzeul a luat această decizie, iar regula a fost publicată pe siteul muzeului. Măsura face parte din politica adoptată în 2021 de Guvernul Orban, prin care a copiii sunt protejați de conținutul LGBT.

Tot datorită acestei politici, în acest an, librari unguri au fost amendați pentru că au vândut cărți care aveau reprezentări grafice despre homosexualitate, fără să fie împachetate corespunzător, așa cum cere legea.

România conducătorilor creștini

În România, librăriile expun cărți care fac propagandă explicită homosexualității fără nicio reținere.

Rafturi întregi cu cărți pro-LGBT destinate copiilor și tinerilor sunt amenajate în librăria Cărturești din Afi Cotroceni, după cum a descoperit Rostonline.

Prezența cărților este semnalizată explicit, cu etichete pe care scrie mare „LGBTQ+” sau „QUEER”, precizează sursa citată.

Important de menționat este că aceste cărți nu cuprind informații despre aceste fenomene, ci caută să le popularizeze.

De altfel, Ministerul de Externe de la București a confirmat că urmărește să susțină „drepturile LGBT” la nivel internațional.

Recent, s-a ajuns la situații în care părinții trebuie să-și apere copiii de aparițiile travestiților/transgenderilor la locurile de joacă.

Toate acestea se întâmplă într-o țară în care liderii partidelor de guvernământ se fotografiază și se pretind buni creștini.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, își face un titlu de glorie din vizitarea Muntelui Athos. Președintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, se autoproclamă creștin și este decorat de Arhiepiscopia Sucevei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

15 Comentarii

 1. Am scris 1 la 0, dar de fapt „scorul” (si trebuie s-a recunosc cu jale in suflet, sint roman) este mult mai „de maidan” ! …

 2. Romania e o colonie in care mizeriile venite dinspre occident sunt asimilate fara cracnire. O fosta tara suverna si independenta, devenita o cenusareasa fara sperante. Au ajuns parintii sa-si pazeasca odraslele de deviantii pedofili la locurile de joaca. Iar acum te cauta si politia daca indraznesti sa contrazici variantele oficiale, vezi cazul pro-palestinienilor.

 3. Fiecare minor are un parinte sau tutore, poate chiar statul. RESPONSABILI. Ceea ce nu este motiv de a fi dat la infiere unor organizatii lgbtq,..

 4. Cati particpanti au fost anul asta la Budapest Pride, aud? Comparatiile sunt nule si neavenite. Pentru retardati woke care viseaza X-meni DC Universe ca Putin, Orban si Trump. Prostii astia sunt mai stupizi chiar si decat idiotii vaccinati, care au jucat la ruleta frizerului. Ungaria nu mai are cumva banca nationala sub tutela bancilor globaliste, aud?

 5. Responsabilitatea revine parintilor. Au ramas singurii care pot determina prin educatie formarea personalitatii si a caracterului.

 6. Păi, dacă iau lumină de pe Muntele Athos unde se închină (vai!) și de la Ariepiscopia Sucevei care decorează (aoleu!) și fac ce fac, înseamnă că au cerut aprobare de acolo și au și primit. N-am auzit ca Arhiepiscopia Sucevei să-i ceară plagiatorului decorația înapoi și nici vreo afurisenie de la Muntele Athos care să-l descalifice pe ciolac în fața creștinilor. Amândoi vor figura în pomelnicele sataniștilor deviați.

 7. România groapa de gunoi a europei!…aici aruncă toți toate mizerile lumii occidentale spirituale cât și materiale!…

 8. Biserica zilelor noastre cu toti slujitorii ei il rastignesc pe IIsus a doua oara … vai de ei la a doua venire a Mantuitorului … sau poate Ei stiu ceva si noi n-am aflat inca !

 9. E doar manipulare , PSD PNL sunt anticreștine și antiromânești

 10. Doamne nu-i ierta! Sunt ticalosi ! Mai ales cei de la MAE, o institutie ce devine pe zi ce trece antiromaneasca dar si inutila pentru Romania. Este tot mai mult utila doar progresistilor si sorosistilor…si pentru asta inghite bani, multi, multi bani (de la buget adica de la noi).

 11. Pentru unii cititori, unii gurnalisti si unii politruci.Ce pericol reprezinta lgbtq? Este mai periculos decat pensiile speciale,decat coruptia la nivel inalt? Iti da in cap pe strada,iti ucide copiii in trafic? Cred ca va agitati doar sa va ascundeti neputintele,frustrarile si neajunsurile.Nu aveti curaj sa cereti in strada anularea pensiilor speciale.Dar va da politrucii prin ziaristi platit de ei,panica zilnica, sa va tina departe de adevaratele probleme.Mergeti ba dupa fente ca fraierii.De parca acolo sunt problemele .

 12. Cu jale Esti prea tembel sa intelegi ce inseamna Occident. Dar narativele rusesti prind exact la mitici cu mintea neteda ca a ta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.