Publicăm decizia motivată a Tribunalului București, definitivă, cu putere de lucru judecat, prin care instanța a respins pretenția neîntemeiată a lui Nicolae Manolescu Apolzan care a invocat rețineri ( neverificate) contrare ale unor instanțe cum că, pretinsa asociație ”Uniunea Scriitorilor din România”, ar fi fost fost înființată prin decretul comunist 267-1949 al Marii Adunări Naționale din Republica Populară Română și i s-ar aplica OG 26/2000.
Un lucru esențial i-a scăpat din vedere lui Nicolae Manolescu Apolzan, cel mai agreat critic literar din perioada comunistă și fost candidat perdant la președinția Republicii: faptul că statul nu înființeză organizații de scriitori.
Statul nu înființează asociații de drept privat, așa cum sunt și asociațiile de scriitori.
Decretul 267/1949 privind unica Uniune a scriitorilor din Republica Populară Română este abrogat și nu este act de înființare al pretinsei asociații Uniunea Scriitorilor din România.
Acest decret a dizolvat forma asociativă de drept privat și a statuat organizația bolșevică a scriitorilor.
Publicăm integral DECIZIA 1945A/21.06.2023 Tribunalului București, de revizuire a respingerii decretului comunist 267-1949 ca act de înființare pentru pretinsa asociație. (I.R)
La inmormantarea lui „Mosh Sorosh”, corul bocitoarelor va fi asigurat de celebrul cvartet ” a capella” HUMANITAS.
Cartarescu- Tenor 1
Patapievici -Tenor 2
Liiceanu – Bariton
Plesu _ Bas
A disparut ea Uniunea Sovietică si o coterie ordinara ca Uniunea Scriitorilor încă rezistă
omul simplu de pe strada este prost facut gramada
Nu e chiar asa de prost omul de pe stradă, mai ales că el plătește deocamdată distracția din bani publici a uniunii scriitorilor și o numește coterie ordinară. Poate fi chiar genial omul străzii.
Apreciem promptitudinea informatiei,in fond la scara istoriei iunie 2023 este ca si ieri…Mai ales ca intre timp NM a decedat.