Uzine care furnizează componente Apple poluează grav mediul

Companii chineze care furnizează componente grupului informatic american Apple poluează grav şi pe termen lung mediul, punând în pericol sănătatea locuitorilor din jurul uzinelor, au denunţat miercuri mai multe ONG-uri după ce au anchetat cinci luni pe teren.

Raportul de 46 de pagini al acestor organizaţii de apărare a mediului, publicat miercuri şi citat de AFP, este intitulat ‘Bad Apple’ /Măr Stricat/, cu trimitere la renumita companie americană.

Printre altele, documentul acuză, oferind exemple, gigantul american că este la curent cu faptul că fabricarea iPad-urilor, iPhone-urilor şi a altor produse emblematice ale sale generează un ‘volum enorm’ de deşeuri toxice, însă nu acţionează în consecinţă şi este dezinteresat de problemă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.