Vânzarea bunurilor confiscate intră în era digitală

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a lansat platforma online pentru derularea licitațiilor publice, unde se vor vinde bunuri confiscate în procese penale, transmite, luni, Ministerul Justiției (MJ).

„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potențialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanțare socială și pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitațiile clasice”, anunță Ministerul Justiției.

Conform sursei citate, prin acest demers ANABI se alătură agențiilor de profil din Franța, Olanda, Marea Britanie, Belgia și SUA care implementează cu succes această bună practică.

Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.

„Continuăm drumul început acum 10 ani când am înființat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficiență în acțiunile instituției. Sunt mulțumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând și ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituționali interni și externi, va ”peria” în detaliu jurisdicțiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare și imobiliare obținute prin infracțiuni și va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanțe. În joc va intra în curand și EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public și Ministerul de Interne pentru ca acțiunea instituțiilor de aplicare a legii să redevină eficientă”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

În prezent, ANABI are în administrare bunuri indisponibilizate în procese penale în valoare cumulată de aproximativ 203.348.420 euro (cont unic, conturi în unități financiar-bancare și bunuri mobile aflate în administrare sau în procedură de valorificare).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Licitația va fi ca magazinul de lucruri gre de gașit în reginul de tristă aminire. Vânzăzătorea di Farcașa sau Ariniș Zona Codrului. S-au primit căciuli de vulpe argintie. Încaearcă vânzătorea și dacă nu-i place își anunță toate verișoarele, cam 40, cumnatele, cam 20. Încearcă toate și-și cumpără sau nu. Ce rămâne activistele de partid, soțiile de procuror, poliție, securitate. Ce mai rămâne doamele doctor. Și la muritoarele de rând dupâ ce a fost pe capul la vreo 100 de tovărășici caciula mult dorită respinsă la export. Cam la fel va fi transparența din licitația de care vorbiți.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.