Vestea că Regele Charles are cancer provoacă îngrijorare

Update. Preşedintele Klaus Iohannis îi doreşte însănătoşire completă.”Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles III şi Familia Regală, precum şi spre poporul Regatului Unit, în aceste momente dificile. Îi dorim Majestăţii Sale însănătoşire completă”, a scris, marţi, pe reţeaua X, Klaus Iohannis.

Joe Biden și Donald Trump au reacționat la anunțul Palatului Buckingham că Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Joe Biden a declarat  că e „îngrijorat” și că va discuta la telefon cu Regele Charles.

„Da, sunt îngrijorat pentru el. Tocmai ce am aflat de diagnosticul lui. Sper că voi vorbi cu el curând”, a afirmat Biden.

Donad Trump a arătat, la rândul său, că ”Regele Charles „e un om minunat, pe care am ajuns să-l cunosc bine în timpul preşedinţiei mele.  Ne rugăm pentru o însănătoşire grabnică şi completă”, a scris în mesajul său postat pe reţeaua sa de socializare Truth Social

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a trimis salutări luni seară regelui Charles al III-lea, bolnav de cancer, urându-i „însănătoşire grabnică”, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, potrivit AFP.

„Gândurile noastre se îndreaptă către poporul britanic”, a adăugat şeful statului francez, alăturându-se corului de urări privind recuperarea sănătăţii, care s-au revărsat în orele de după anunţul făcut de Palatul Buckingham.

Cancerul regelui Carol al III-lea a fost descoperit în timpul unei operaţii recente la prostată.

La nouă luni după ce a fost încoronat, suveranul în vârstă de 75 de ani nu intenţionează însă să îşi înceteze complet activităţile de şef de stat al Regatului Unit, dar şi al altor 14 ţări, a anunţat luni Palatul Buckingham.

Palatul a precizat că problema de sănătate a regelui nu este un cancer de prostată. 

Regele Charles al III-lea nu va renunța la îndatoririle sale constituționale și va continua să se ocupe de treburile statului și de actele oficiale, dar vor fi evenimente de la care suveranul va lipsi, urmând să fie înlocuit de consilierii săi în angajamentele pe care deja și le asumase.

„În mod regretabil, o serie de angajamente publice viitoare ale regelui vor trebui să fie reorganizate sau amânate. Majestatea Sa dorește să își ceară scuze tuturor celor care ar putea fi dezamăgiți sau deranjați ca urmare a acestui fapt”, a transmis Palatul Buckingham.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, are o formă de cancer, a anunțat luni Palatul Buckingham. A fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. incearca sa ne arate ca este om…adenomu’ de prostata NU este cancer. de obicei are loc odata cu incetarea activitatii sexuale – apropos cainii se castreaza pentru ca altfel fac nefrita (moartea este lenta si ingrozitoare). adenomu’ de prostata opreste urinarea, afecteaza rinichii, ureterul si vezica. vezica este, in fapt, problema, pentru ca, intr-adevar, orice apare in vezica „in plus”, acela este cancer pe bune (malign). adenomu’ poate aparea la psa si 60. importanta este analiza free psa si analizele acele de markeri tumorali.

 2. Face parte din cei care sustin reducerea populatiei . Poate da un exemplu personal …

 3. Să nu dramatizăm! In afar di kamilâ șâ di Hellwig io nu criez să mai hie f’unu…Vă spui cu mâna pi inimă, io am durnghit nintuarsâ az’ nuapti!

 4. 90 % dintre oameni vor muri de vre-o formă de cancer..Pentru că ai plastic nu doar in ape și sol,.. ci și in sînge,.Despre ce dampfuri de pe gropi de gunoi respiri, sau ai piste de biciclete pe drumuri supra circulate, cum crezi că scapi ? Pe de altă parte aproape nu ai pomi in localități,. La ce puii mei te aștepți.? Măcar de nepoți de ți-ar păsa.. Dar,..

 5. Am impresia că s-a săturat de joaca de-a regele, și caută o cale de a se retrage fără să pară prost. Se pare că Anglia va avea în sfîrșit un rege tînăr.
  Ce decizii va lua William?

 6. Un adevarat prieten al poporului roman.
  Ii dorim sa treaca cu bine peste aceasta grea incercare.
  Dumnezeu sa-i dea sanatate !

 7. Însănătoșire grabnică și niște flori Dianei unde se află acum..
  Anul trecut toată presa „civilizată” discutau cancerul Țarului.. Acum discutam cancerul Regelui. Fiecare cu a lui.. Toți suntem în voia Domnului..

 8. @marin…este vb de ceva descoperit în timpul curei adenomului. Altceva. Probabil vezica sau rectosigmoid.
  Acu sincer, doar „posesorului” îi pasă. pe rest îi doare n duda.

 9. Cand a sucombat regina muienglezilor am scris pe acest forum ca Charles nu va sta mai mult de doi ani pe tron.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.