Vezi ce efecte nefaste pot avea biscuiții

Cercetătorii suedezi susțin că biscuiții și prăjiturile pot provoca afecțiuni ale uterului. Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 60.000 de femei. Astfel, acestea au completat chestionare privind regimul alimentar, stilul de viata, greutate, starea generala de sanatate și au fost reluate după 10 ani. În acest interval de timp, 729 dintre subiecți […]

Vezi ce efecte nefaste pot avea biscuiții

Cercetătorii suedezi susțin că biscuiții și prăjiturile pot provoca afecțiuni ale uterului. Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 60.000 de femei. Astfel, acestea au completat chestionare privind regimul alimentar, stilul de viata, greutate, starea generala de sanatate și au fost reluate după 10 ani. În acest interval de timp, 729 dintre subiecți […]

Cercetătorii suedezi susțin că biscuiții și prăjiturile pot provoca afecțiuni ale uterului. Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 60.000 de femei. Astfel, acestea au completat chestionare privind regimul alimentar, stilul de viata, greutate, starea generala de sanatate și au fost reluate după 10 ani.

În acest interval de timp, 729 dintre subiecți s-au imbolnavit de cancer. Ipoteza ar fi că marmelada, ciocolata sau dulceata nu au un rol in dezvoltarea celulelor cancerigene, în schimb  prajiturile, biscuitii, dar si alte fainoase dulci, da.

Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Stockholm spun ca femeile care obisnuiesc sa manance de doua-trei ori pe saptamana astfel de gustari (echivalentul a 35 g zahar – aproximativ sapte lingurite) au cu 33% mai multe sanse sa dezvolte cancer uterin. Daca frecventa consumului de dulciuri creste, se mareste si riscul cu 42 la suta, informează sfatulparintilor.ro, care citează Mail Online.

Explicatia oferita de experti este ca zaharul declanseaza eliberarea insulinei, care stimuleaza cresterea activa a celulelor in endometru. De asemenea, el poate ridica nivelul de estrogen, declansand o crestere necontrolata a celulelor, iar aceasta este caracteristica principala a cancerului. Riscul creste odata cu varsta, cu luarea in greutate si in cazurile in care mama a suferit de o afectiune similara, precizează aceeași sursă.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.