Victor Ponta, furios că partenerul său a ratat conducerea Radioului

Cu toate că Victor Ponta este plecat din ţară, de la începutul săptămânii, acest lucru nu a împiedicat continuarea şi chiar amplificarea scandalului din interiorul PSD. Lupta pentru stabilirea noilor raporturi de forţă din PSD este dură, şi primele victimele acestui război pesedisto-pesedist abia acum încep să apară.

Aşa cum aţi putut afla luni din cotidianul.ro, Ponta este mai hotărât ca oricând să îl debarce pe Marian Vanghelie, din fruntea Organizaţiei PSD Bucureşti, şi să îl readucă pe Sorin Oprescu în locul primarului sectorului 5.

Ieri, o dată în plus, preşedintele PSD a transmis echipei PSD Bucureşti, condusă şi controlată de duoul Vanghelie-Aura Vasile, că „va face curăţenie generală la PSD Bucureşti”.

Surse din conducerea BPN al PSD au dezvăluit în exclusivitate pentru cotidianul.ro că picătura care i-a umplut paharul lui Ponta, în legătură cu Vanghelie&Comp, a fost episodul de ieri desfăşurat în plenul Parlamentului, la votul pentru conducerea Radioului şi Televiziunii Publice. Liderul social democraţilor spunea că reuşise să obţină susţinerea PNL şi a unei părţi din UDMR, pentru Ovidiu Miculescu (omul lui Ponta) în funcţia de preşedinte director general al SRR. Deşi în primă fază, Ovidiu Miculescu fusese desemnat de noul CA al SRR, în faţa udemeristului Demeter Istvan, propus de putere, până la urmă preferatul lui Ponta a primit aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură ale Parlamentului, iar ungurii şi-au adjudecat conducerea Radioului public.

Desigur, votul pentru Istvan s-a dat în absenţa opoziţiei, grupurile PSD şi PNL anunţaseră că se retrag de la vot, atunci când au realizat că fuseseră traşi pe sfoară, exact în acelaşi mod ca şi acum două săptămâni la reluarea votului pentru postul de judecător la CCR. Culmea este că persoana care a negociat lucrurile la fel de prost, ca şi la votul pentru CCR, e aceeaşi: Victor Ponta.

În stilu-i deja cunoscut, preşedintele PSD a găsit ţapii ispăşitori pentru înfrângerea suferită ieri în plenul reunit al Camerelor Parlamentului: Aura Vasile – viceliderul deputaţilor PSD şi Marian Vanghelie – şeful pe linie de partid al Aurei Vasile.

Un lider al PSD, parlamentar şi vicepreşedinte al partidului, a povestit pentru cotidianul.ro că Ponta a sunat în România după aflarea veştii că Ovidiu Miculescu nu a reuşit să fie ales PDG al SRR şi că a făcut-o cu ou şi cu oţet pe Aura Vasile, pentru că „habar nu a avut să gestioneze rezultatul negocierilor făcute de mine, şi pentru că i-a scăpat pe unguri din mână”, ar fi spus „micul Titulescu”. În zadar a încercat Aura Vasile, după scandalul telefonic, să dreagă busuiocul, anunţând că PSD va ataca în instanţă votul dat în Parlament pentru numirea lui Demeter Istvan în fruntea SRR-ului. Ponta a rămas neclintit şi a transmis că decizia lui e luată: „Gaşca de la Bucureşti (n.red. de la PSD Bucureşti) e ca şi plecată. Gata!”.

Victor Ponta l-a ameninţat tot ieri cu destituirea pe Marian Vanghelie, căruia i-a reproşat faptul că deputata Aura Vasile, omul de încredere al primarului de la 5, este vinovată pentru pierderea postului de preşedinte al SRR. Ba chiar Ponta i-a spus cât se poate de clar că, odată cu întoarcerea lui Sorin Oprescu în PSD, Vanghelie şi toţi apropiaţii acestuia ar trebui să se gândească să plece de tot din PSD, să nu mai rămână nici măcar ca simpli membri.

Războiul la PSD e departe de a se fi încheiat şi, după spusele unui alt vicepreşedinte al partidului, tensiunea din interior e încă scăzută: „Şi asta-i doar încălzirea! Când vom începe să scoatem AKM-urile şi tunurile, atunci să vezi sânge pe pereţii din Kiseleff!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.