(VIDEO) Explozii în Iran: Peste 100 de morți

strong>UPDATE Potrivit unui nou bilanț, sunt 103 morți și 171 de răniți.

Peste 70 de oameni au murit în explozii lângă mormântul comandantului Gărzilor iraniene Qassem Soleimani, în timpul unei ceremonii.

Presa de stat iraniană a raportat două explozii în orașul Kerman, unde este înmormântat fostul comandant al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

„Exploziile au fost provocate de atacuri teroriste”, a declarat un oficial local din provincia Kerman, citat de presa de stat.

Babak Yektaparast, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din Iran, a declarat ulterior că 73 de persoane au fost ucise și 170 rănite.

Qassem Soleimani era văzut ca fiind cea mai puternică figură din Iran după liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

În calitate de comandant al brațului de operațiuni de peste mări al Gardienilor Revoluției, Forța Quds, el a fost un arhitect al politicii iraniene în întreaga regiune.

A fost responsabil de misiunile clandestine ale Forței Quds și de furnizarea de îndrumare, finanțare, arme, informații și sprijin logistic pentru guvernele și grupurile armate aliate, inclusiv Hamas și Hezbollah.

Președintele american de atunci, Donald Trump, care a ordonat asasinarea din 2020, l-a descris pe Soleimani drept „teroristul numărul unu oriunde în lume„.

General iranian, ucis la ordinul lui Trump (update)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. nu trebuie sa uitam ca Soleimani a fost asasinat din ordinul expres a lui Donald Trump un sustinator mai mare al Israelului decat Biden
  Sa speram ca Iranul va intra in cotet,nu are ce rol universal sa joace, ca si Rusia ,alta caricatura

 2. @Eduard M😂tZ ot CZern😂witZ: moi Strul, mai mare caricatura decat tine, nu exista. Mars la kibutz!

 3. Asasinatele si terorismul americii se cheama „lupta pentru libertate”… jidanii care conduc amarica (si nu numai) sunt cei mai mari mincinosi ai planetei…

 4. Au fost explozii de bucurie!…uite că se moare și din dragoste pentru morți!..

 5. Asta si dupa ce a dat coltul pune de niste explozii teroriste ca sa redestepte spiritul revolutionar bolsevico-islamist lasat pe tanjeala la scurt timp dupa 7 octombrie 2023 cand discipolii sai au pornit la Lupta cea Mare…

 6. Incalzirea globala taticule. Le-a pus ventilatie la turban.
  Să vezi miorlăituri și chițăieli in Yemen cand or să-i decupeze ăștia de pe harta lumii.

 7. Acesta este islamul: se manaca intre ei ca pigii. Deocamdata se omoara.

 8. Oare cine o fi atat de suparat pe iranieni ca sa omoare cu bomba civili?

 9. 9 mii de copii au ucis evreii in palestina. o suta de iranieni e nimic pentru ei

 10. Ce mai ! Sunteti tari. aduceti numai vesti proaste din Lumea suverana,

 11. Se pare că cineva vrea neapărat ca Iranul sa intre în lupta! Ghici cine?

 12. Clar e metoda lui bibi..Are de mult un dinte stricat pentru Iran..

 13. Mossad e autorul….Mossad e Teroristul numarul unu mondial…Mossad + CIA….Problema palestiniana doar Turcia o poate rezolva daca este sprijinita de Rusia ca sa ajunga o mare Putere cum a fost inainte de WW 1.

 14. Daca procedeaza ca in Gaza, sa omoare civili fara limite, in loc sa incerce sa atraga suportul din partea populatiei civile, vor fi vazuti si in Iran ca stat agresor.

 15. Iranienii erau cu fundul in sus sa se roage.Alaturi de romani probabil sunt cea mai proasta natie a planetei.In timp ce viseaza la nemurirea sufletului Mossadul ii lucreaza la greu.

 16. E ca la Hollywood, alien vs predator vs batman vs omul paianjen vs…, da cu organizatii teroriste. Au inceput sa se incaiere intre ei pentru cine ‘reprezinta’ lumea mulsulmana. Copii sunt invatati din scoala sa urasca occidentul, dar toti vor sa ajunga in el. Mai este si bataia pe banii care ii dau sponsorii terorismului. Fara sa analizeze, liderii mulsulmanilor dau vina pe israel si america. Cand a murit soleimani, si-au dat jos singuri un avion si au dat vina pe americani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.