(VIDEO) Dăncilă, față în față cu Papa Francisc! Ce i-a spus

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, vineri, la Cotroceni, cu Papa Francisc, în care i-a transmis Suveranului Pontif că este nevoie de unitate și solidaritate în Europa, evocând și atenția pe care o acordă România libertății religioase.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 31 mai 2019, o audiență privată cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, aflat într-o vizită de stat și o călătorie apostolică în România.

Șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care o acordă relațiilor cu România și a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.

Totodată, premierul României și-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte, așteptat cu multă căldură și speranță de poporul român și a subliniat semnificația deosebită a vizitei Sanctității Sale, în contextul exercitării de către România a mandatului Președinției rotative Consiliului Uniunii Europene, al împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului și a 20 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate și solidaritate resimțită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a acționat pentru a răspunde acestei necesități și pentru consolidarea proiectului european și a întăririi coeziunii între statele membre.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenția pe care România o acordă libertății religioase și a menționat, în acest sens, conferința internațională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităților de sprijinire a dialogului ecumenic și cu organizațiile religioase, inclusă în programul Președinției române a Consiliului.

Nu în ultimul rând, a fost discutat subiectul migrației, fenomen care preocupă Sfântul Scaun și în fața căruia Uniunea Europeană și statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate.

În cursul zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă va luat parte, de asemenea, la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Națională), precum și la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Catolică Sfântul Iosif”, arată Guvernul într-un comunicat.

Întrevederea a presupus și un schimb de cadouri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Ne-au luat tot : economia, fabrici, uzine, combinate, paduri, pamantul stramosesc pentru care strabunii nostri si-au varsat sangele in fata invadatorilor la Posada, Rovine, Vaslui, Calugareni, Plevna, Marasesti…prin minciuna si viclenie prin statul lor de „drept”, prin alegerile lor „libere” si justitia lor „independenta”, acum,  urmeaza sa ni se ia sufletul, legea stramoseasca-dreapta credinta-ortodoxia, bogatia cea mai de pret ! Si noi stam indiferenti…ba, mai si aplaudam pe lupii in blana de oaie :

  „statul naţional nu mai este capabil să obţină binele comun al populaţiei sale. Binele comun a devenit global și naţiunile trebuie să se asocieze pentru propriul lor beneficiu.”
  „Atunci când binele comun supranaţional este identificat în mod clar, este necesar să avem o autoritate specială, legal constituită, capabilă să faciliteze punerea în aplicare a acestuia”

   „Ma gandesc in primul rand la fenomenul emigratiei…Ma gandesc la depopularea atator sate…”

  ” Trebuie să dezvoltăm și sufletul poporului dumneavoastră, pentru că are un fel de a gândi realitatea.”

  A spus iezuitul bergoglio, zis papa…care se gandeste sa  „dezvolte” intru progresism global iudeomasonic sufletul nostru, pentru ca santem cam indaratnici…pentru ca  se mai gandeste sa aduca in locul milioanelor de români alungati din tara, arabi si negri, promovand invazia mahomedana, amestecarea babilonica a neamurilor, marea inlocuire, militand astfel pentru distrugerea natiunilor, pentru un guvern mondial premergator al uraciunii pustiirii – antihristul !

 2. Totala atentie! Inca NU au restituit greco-catolicilor bisericile luate cu … japca in 1948 de … parintii dnei, comunistii!

 3. nu toate sufletele sunt de vanzare, pe vremea lui Alexandru cel Bun, sotia, o printesa poloneza a vrut sa-l converteasca, iar daca n-a reusit s-a retras in Polonia aprox 4-5% sunt catolici de mai multe etnii, de remarcat ca doamna PM respecta prin tinuta toate cultele religioase spre deosebire de nevasta unuia care nu are nici un respect fata de alte culte in afara de biserica catolica pt care poate purta si o lungime decenta a fustei, fara decolteu, fara brate dezgolite si val, Editat

 4. Constitutia Romaniei in vigoare

  ARTICOLUL 3
  (1) Teritoriul României este inalienabil.
  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

  Constitutia Romaniei 1938

  Art. 3.
  Teritoriul Romaniei nu se poate coloniza cu populatiuni de semintie straina.

  Art. 8.
  Este oprit preotilor, de orice rit si credinta religioasa, a pune autoritatea lor spirituala in slujba propagandei politice, atat in locasurile destinate cultului si functiunilor oficiale, cat si in afara de ele.
  Propaganda politica, in locasurile destinate cultului, ori cu prilejul manifestatiunilor religioase, nu este ingaduita nimanui.
  Orice asociatiune politica pe temeiuri ori pretexte religioase este oprita.
  In afara de persoanele, de conditiunile si de formele prevazute in legi, nimeni nu poate lua ori presta juraminte de credinta.

  Constitutia Romaniei 1923

  Art. 3. – Teritoriul Romaniei nu se poate coloniza cu populatiuni de ginta straina.
  Art. 18. – Numai Romanii si cei naturalizati romani pot dobandi cu orice titlu si detine imobile rurale in Romania. Strainii vor avea drept numai la valoarea acestor imobile.
  Art. 19.

 5. @cet, Bre habarnila, bisericile erau ale ortodocsilor. V-au spalat de tot pe creiere papistasii. Ati uitat ca v-ati tradat neamul sa va salvati vietile de persecutiile habsburgilor?

 6. @poporul asuprit,nu ne-au luat tot,le-a fost vândut tot pt .un pumn de arginti. Ili, Base,Nastase,Dragnea.Lor trebuie sa le mulțumești.Plus la toți liderii de sindicat care au stiut sa isi apere propriul interes .Vezi Ciorbea,Mitrea etc,etc.

 7. mizeria pretinsa ,,tvr,, a avut grija sa transmita poticnelile unui malai cat si alei aleia care trecea depe o parte pe alta !individa cu pretentii de ,,sefa protocolului,, se invartea precum o curca beata ! protocol,figuranti,prostie fara LIMITA ! navetistul a avut grija sa prezinte toate GLOABELE COCOSATE cu rang de consilieri ,sfidand PARLAMENTUL,GUVERNUL ! razbunarea ? arma PROSTANULUI navetist ! ha,ha,ha! caraghios cu slabatura cu minijupe! loaza ss!

 8. dna dancila,ati dat mana cu Sanctitatea Sa. va rog,3 ani sa nu dati mana cu iordache, nicolicea, gidea, codrin,serban,radulescu,tariceanu…

 9. Si-a pus semi-batic „in aer liber” intalnind pe tata’ ereticilor; cand intra in Biserica – doar ortodoxa ca Hristos nu are alta casa! – Dancila nu se acopera pe cap cum se cuvine ceea ce arata cat de departata este de Crestinism, cel de credinta nu cel „cultural”, luciferian practicat in Apus.
  Pentru participarea la ritualul papistas canonul cere sa fie caterisita.
  Rusine pentru sustinerea ecumenismului, rusine pentru discutii religioas”nivelatoare” in spiritul moncinos ca „toate-s una”…
  Da, toate MINCIUNILE/EREZIILE sint una, capitala culegere de EREZII.

 10. Imparatul Romei nu este bine venit in Dacia ! Duca-se pe pustii !

 11. Doamneee ! Avem prea multi bolnavi psihici pe km patrat , asta e trista concluzie dupa ce citim aceste comentarii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.