(VIDEO)Ciolacu. Nu se poate vorbi de recesiune în România! Intră la plată ajutoarele pentru pensionari

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei intră la plată și vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a lunii octombrie, a declarat premierul Marcel Ciolacu, luni, la începutul ședinței de Guvern.

„Profit de ocazie pentru a anunța că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni. Am crescut salariul minim de la 1 octombrie și acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici, deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a afirmat  Ciolacu.

Tot luni,  premierul arăta că legea pensiilor ar trebui să fie în acest moment „prioritatea 1 a Ministerului Muncii”.

„Trebuie intervenit major în combaterea evaziunii și în reforma bugetară. Cred că prioritatea 1 a Ministerului Muncii trebuie să fie în acest moment legea pensiilor, urmând pe urmă să începem și pașii cu legea salarizării. Asta nu înseamnă că proiectele sunt abandonate. Se lucrează în paralel, cum de altfel lucrăm și acum la legea cu pensiile speciale (…). Este cu adevărat o întârziere la foarte multe, s-au suprapus, dar o să facem față, cu certitudine”, a spus Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Intră la plată ca doar nu o sa iasa…
  (vulgarism de prim-ministru minoritar)

 2. Ajutor?
  Nu mai bine mariti pensia cf legii?
  Ajutorul este la ce vrea „muschii lui Ciolacu” Seamna cu pomana data de Becali din masina la poarta palatului sau.
  Ciolacu decide , nu legea , cine, cati bani primeste in loc de pensia ptr care au muncit SI CONTRIBUIT fraierii! M-ati jecamint 43 de ani ptr ca acuma sa-mi spuneti ca primesc prea mult comparativ cu ala de are numai 25 de ani sau a fost necalificat toata viata. Si-mi luati mie ca sa dati aluia care a muncit putin sau nescolat fiind pe salar mic.
  Rusine banditilor! Vad ca anul asta la fel vreti sa faceti, sa-i pedepsiti pe aia care au muncit si contribuit toata viata dintr-un salar decent ca sa dati nescolatilor sau alora care mai mult pe langa munca au fost decat la munca.
  Pai dati-le, dar nu luand de la alti pensionari.

 3. Ursareeee, pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei, sau mai bine zis, pensionarii cu pensia intre 1700 si 2000 lei, au contribuit peste 35 ani la propria pensie, de ce ii umilesti, ursare? I-ai transfirmat in milogi de parca nu au muncit si contribuit 35-40 ani la propriile lor drepturi! Asta ce inseamna, ursare? Saracia continua, pensiile declarate legal sunt cele nesimtite si restul sunt cetateni care traiesc pe baza de ajutoare de la guvern, ursare? Ba mincinosilor, ati furat prin lege pana si anii de viata a cetatenilor contribuitori la propria lor pensie! Sa intelegem ca saracia se adanceste si votul cetatenesc nu mai are valoare? Nu ca a avut vreodata.

 4. M-am saturat pana in gat.Io..arata cu degetul.Arata cu fundul ucrainean imputit.Pen partea cealalta numai curu se vede.Daca trag imi vin cacati de rumani de numara cartusele./

 5. Sa trăiască partidul, să trăiască președintele partidului,…uite evaziunea fiscală de care vorbești!…
  Cum vrei să atragi românii când tu faci ce n-au făcut comuniștii…diferențierea socială pe criterii de sărăcie!…
  Ba boule ăla care are pensie de 3001 traieste in lux?…când tu ridici salariul minim, când salariul mediu e la nivel de o mie de parai, intreb iară, ala care are pensie de 3001 leu de ce nu beneficiază?…

 6. Ar fi bine ca 1000 de lei sa se dea o songura data la pensionari in ianuarie 2024 ! Cs poate se defecteaza Frigiderul sau televizorul si nu sunt bani îndeajuns doar 500 de lei in ianuarie 2024 .

 7. In Romania trebuie doar să-ti dorești ….bucuria cetățeanului este neprețuită ..de toate celelalte se ocupă Ciolacu …..

 8. Ursare, ai uitat ce se cerea de catre curveturile postalizate din pat in pat? Citez „dai sutica vezi burtica(puti.a)”! Tu ce dai ursare, doar saracie si vezi praful de pe toba! Ti nu iti vezi propria atarnatoare la fel ciuca de slanina atarnata😂😂😂.

 9. Eu cred ca pe Ciolacu l-au pus special „golanii” aia batrani din pesede, in vitrina la guvern. Sa-l faca de ras ca pe calu’ lu’ Gheorghe la targ. Ca altfel nu se explica. Deja, Orban, Citu sau ghineraru transpirat par mici genii pe langa covrigar.

 10. Bey Ciolacule nu ți-e rușine să vii tot cu prăjeli de astea , ați făcut doar in primele 8 luni ale acestui an datorie de peste 30 miliarde euroi…tot cu pomeni pe banii noștri credeți că ne câștigați 🤔…nemernicilor

 11. Ajutor pentru pensionari…adica pomana!!! De ce pomana daca NU e recesiune?

 12. pensionarii NU trebuie sa aiba ajutoare de la voi, mah, adica POMANA ELECTORALA! pensionrii trebuie sa aiba o pensie decenta. voi, la 45 de de ani cu 20.000 de lei pe luna, iar unii dintre batrani cu 300 de lei! curat-murdar tovarashe! d-aia ii ucideti planificat, nu aveti bani de sifonat pentru beneficiile slugilor voastre! nu va vede Ingineru’…va vede mah. si bine n-o sa va fie! jeguri nenorocite si ticaloase!

 13. Iar cresc pensiile pentru că de 2 ani vorbesc de asta in timp ce pensionarii crăpa de foame și griji

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.