Viziteu, despre Iohannis la șefia NATO și interesele naționale

Klaus Iohannis a rămas fără sprijinul celorlalte state NATO privind candidatura sa la șefia Alianței. De asemenea, și la nivelul Uniunii Europene este incert dacă Iohannis va obține o funcție de top așa cum spera.

În acest context, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a declarat într-o intervenție  la B1Tv  că speră ca șeful statului să nu negocieze pe persoană fizică aceste funcții, ignorând interesele naționale:

“Sper că Klaus Iohannis nu a început să negocieze pe persoană fizică. Înțeleg că sunt ultimele luni de mandat și apoi își încheie cariera politică. În CSAT există mulți oameni serioși și nu cred că vor accepta astfel de dealuri care să pună în echilibru interesul național față de interesul unei persoane.

Ce este clar acum, vedem un președinte care a numit în perioada lui mai mulți premieri PSD decât a făcut-o Iliescu în cele două mandate și sper să nu ne mai aducă alte surprize în următoarele trei luni când va începe o nouă campanie și vom avea un nou președinte.

Românii vor înțelege că este timpul pentru o schimbare și poate să fie și un președinte femeie care să știe să coalizeze mai multe forțe și din țară dar și din Europa pentru interesul național”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

4 Comentarii

  1. o colonie sub ocupatie straina nu poate sa aiba interese „nationale”… terminati cu prostiile

  2. Dacă pica Ursula pușcărie scrie pe voi! ‘Ti-ai dreakhu de derbedei userei, vladuti, barne, ghinei, clotilde, fritzi si alti soroshisti!

  3. Domnul președinte Johannis trebuie să spună liderilor UE că,România ca stat național si suveran,dispune singura de uriașele resurse energetice din Marea Neagră pe care le va folosi in interesul personal pentru dezvoltarea industriei chimice și prelucrătoare,nu va risipi aceste resurse către statele neprietene care marginalizează Romania.Mai pe scurt domnul Iohannis trebuie sa le spuna direct ,înaltele funcții sunt la voi,robinetul gazelor din Marea Neagră e la noi,sa sperăm că nu vom avea o iarnă friguroasa,pentru că în funcție de cum a-ți împărțit funcțiile de conducere în UE ,este foarte posibil să tremurați foarte tare de frig la iarna.Hubul energetic și conductele de gaz în drumul lor spre Ungaria si Austria se pot opri lungi perioade de timp pe timpul iernii pentru revizie și reparatii,vezi doamne din cauza unor sabotaje teroriste.Asta înseamnă diplomație eficienta și pragmatică.

  4. Si din tot acest circ a castigat…Viktor Orban! Care la sustinut pe Iohannis ca sa vina NATO la el sa-l roage frumos sa-si schimbe votul spre Rutte. Evident rugatul nu a fost doar vorbe pentru ca la fiecare ocazie Viktor Orban obtine ceva concret pentru el si Ungaria.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.