Washington: Risc ridicat de atacuri teroriste majore în ţări UE

Departamentul de Stat american avertizează că, până la sfârşitul lunii august, există riscul unor atacuri teroriste majore în ţări ale Uniunii Europene, în principal la Euro 2016, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi, transmite MEDIAFAX.

„Avertizăm turiştii care vor vizita Europa în cursul verii că teroriştii pregătesc atentate în locuri aglomerate, în special la evenimente majore”, a comunicat Departamentul de Stat american marţi după-amiază.

„Sunt vizate zone turistice, restaurante, centre comerciale şi reţele de transport”, avertizează Departamentul de Stat, precizând că alerta de călătorie rămâne valabilă până pe 31 august.

Conform serviciilor secrete americane, teroriştii ar putea comite atacuri la meciuri ale Campionatului european de fotbal (Euro 2016 – turneu care începe în Franţa pe 10 iunie) şi la Zilele Tineretului Catolic, la sfârşitul lunii iulie în Polonia.

Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au ucis 130 de persoane, în noiembrie 2015, la Paris. Atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie 2016 s-au soldat cu 32 de morţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.