Wikileaks difuzează un fişier criptat

Site-ul specializat în dezvăluirea de documente secrete Wikileaks a difuzat miercuri un fişier misterios criptat, al cărui conţinut nu este cunoscut, după ce a anunţat pe Twitter „un important anunţ în curând”.

Wikileaks nu a identificat conţinutul dosarului de 571 megaocteţi ce nu poate fi deschis fără o cheie. Această „cheie” va fi difuzată „la momentul potrivit”, a anunţat site-ul.

În iulie 2010, Wikileaks a difuzat un alt fişier al cărui conţinut urma a fi dezvăluit dacă i se întâmpla ceva fondatorului site-ului, Julian Assange.

Julian Assange trăieşte sub arest la domiciliu în Marea Britanie, în urma unei cereri de extrădare din partea Suediei într-un caz de viol şi agresiune sexuală în această ţară din Europa de Nord.

Justiţia britanică a dat undă verde expulzării lui, dar Assange, un australian de 40 de ani, a făcut apel la această decizie, aminteşte AFP.

Această nouă difuzare a unui fişier criptat intervine când Wikileaks tocmai publică în această săptămână o nouă serie de aproape 134.000 de telegrame diplomatice americane.

Statele Unite au considerat că site-ul pune în pericol vieţi ale oamenilor, citând surse din această livrare, ceea ce site-ul dezminte.

Wikileaks a anunţat că a fost marţi ţinta unui atac cibernetic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.