Ziua Unirii, sub semnul tragediei aviatice din Apuseni

Hora Unirii nu s-a mai dansat, vineri, la Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, în semn de respect pentru victimele accidentului aviatic din Apuseni, potrivit Mediafax. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru.

Peste 2.000 de persoane au asistat, vineri, la Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii.

Au susținut discursuri oficiali prezenți pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Iaşi, a urmat defilarea militarilor, apoi participanţii ar fi trebuit să se prindă în Hora Unirii, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, în semn de respect pentru victimele accidentului aviatic din Apuseni, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Iași.

Totodată, Primăria Iaşi a anulat concertul de muzică populară programat, vineri dimineaţă, înaintea manifestărilor oficiale de Ziua Unirii.

„Am decis anularea concertului de muzică folclorică programat în Piaţa Unirii. Ziua de 24 Ianuarie rămâne o sărbătoare de suflet a ieşenilor şi a tuturor românilor, dar nu putem ignora drama care a zguduit întreaga ţară”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.