Record sumbru: 60 de decese în 24 de ore

Până astăzi, 1 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
38.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.175 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.053 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 586 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 31.08.2020 (10:00) – 01.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 60 de decese (35 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Nu inteleg diferenta de nr. de cazuri intre magnifica Romanie cu 88.593 cazuri si vecina Ungaria cu 6257 cazuri. Va dati seama ca nu numarul de locuitori face diferenta.

  2. de neinteles, conform https://www.worldometers.info/coronavirus/ sunt 46.458 cazuri active, dar cum de sunt numai internati sunt 7164 si la cerere la domiciliu 9294 infectati si 5880 in izolare institutionala…
    https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-1-septembrie-ora-13-00/
    deci 46.458-7164-9294-5880=24120 nu se incadreaza in nici o ”definitie”
    Misterul din Lumea lui Covid.
    PS asa poate se explica de ce Ungaria are peste 6.000 si noi peste 88.000,

    la noi exista o rumegatoare cu o burta uriasa…

  3. Da, mă Corectoare, diferența o face nu nr. de locuitori, ci efectivul de testări și mai ales seriozitatea măsurilor luate de mult, când Violannis și Ludi Orban voiau alegeri anticipate. Cât abuz și eșec în funcții, atâtea infecții. Nu numai Ungaria, ci alte țări dau indirect lecții liberalilor de paie de la București.

  4. NU I ASA CÃ ÎI,BINE.BA DA?ÎN STAREA DE URGENTÃ ,MUREAU.,6,4 ,3,PE ZI,CHIAR SI LA DOUÃ ZILE.NU VÃ FACETI PROBLEME,ROMÂNILOR,BINE CÃ VINE SCOALA,PENTRU CARE ÎNCÃ NU SO REZOLVAT NIMIC,DAR NU CONTEAZÃ.CONTEAZÃ ALEGERILE.PENTRU ,HOTI ,CONTEAZÃ ALEGERILE.ROMÂNI,MERGETI LA VOT .VOTATI.,HOTII.DAR DUPÃ CUM SE VEHICULEAZÃ ÎN SPATIUL PUBLIC,SÎNT ROMÂNI CARE AU ZIS CÃ MERG,DAR CÃ ANULEAZÃ VOTUL,PENTRU A NU ÎL FURA PNDLEPRELE.DAR SÎNT CARE NU MERG.DAR TOT VOR APÃREA CÃ AU FOST,CA SÃ CÎSTIGE PNDLEPRELE.STS VEGHEAZÃ,DE ZOR PENTRU BUNÃSTAREA CETÃTENILOR,,,CICÃ.

  5. Politicieni români au fost cu toții corigenți la matematică.. Nu știu, nu pot calcula cum e mai ieftin, mai practi, mai ușor.. Ei doar maimuțăresc pe alții, dar nu pe cine trebuie,. deși e aici, doar peste gard. Școala in actuala situație, conjunctură, nu e de pornit..E dposibil doar online. Ai de așteptat aprope un an pentru un vaccin. In schimb ai de stat doar o lună,.. deci O LUNĂ in stare de urgență in care nimeni și nimic nu mișcă.. De ce guvernanții nu pricep ? De ce nu se trece la ceea ce e ste mai ieftin, mai accesibil, mai sigur ?? Virusul are un singur leac..IZOLAREA, Dacă nu se transmite nu are mutații genetice caz in care degeaba te vaccinezi,nu se răspândește, virusul piere singur intr-o societate inchisă. Deci nici călătorii prin lume și nici alte mâncărimi de concediu sau de socializare pe terase.. Treaba-i simplă.. De ce nu se pricepe ?? Or muri maneliștii de foame ???

  6. De cand am inceput sa folosim mult trambitatul medicament american Remdesivir situatia s-a imbunatatit considerabil si dupa cum vedeti decesele sant in progresie de la o zi la alta.
    Pe de alta parte ia uitati ce declara reprezentantul DSP Dolj pentru ziarul local de azi 1 septembrie.
    „Reamintim că un focar major a apărut la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, unde 126 de persoane fuseseră confirmate la mijlocul lunii august cu infecţia Sars-Cov2. Dintre acestea, două au decedat, însă majoritatea au fost asimptomatice, deşi făceau parte dintr-o categorie de risc”. La câteva zile distanţă, au fost depistate alte 86 de cazuri la Filiaşi, la Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi. Şi de această dată, majoritatea cazurilor au fost asimptomatice.
    Si articolul continua cu multe alte exemple in care majoritatea cazurilor spune DSP-ul au fost ca sa vezi asimptomatice.
    Concluzia -OR ESTI PROST….or RAMAI PROST. Doljul are peste 1700 de cazuri covid din care cel putin 90%, ce sa vezi, sant ASIMPTOMATICE dar se aduna la numar si…. au facut nota de plata la CASS.

  7. E una din putinele ocazii in care iti dau perfecta dreptate (o fi oare si pentru ca e una din putinele postari fara injuraturi pentru romani, mai ales ca idiotenia NEizolarii stricte e cam peste tot in lume ?). Nu stiu daca cei care (nu) iau aceasta masura sint doar imbecili sau si criminali in masa, cu premeditare, dar e sigur ca o izolare TOTALA (interna si externa) ar scadea considerabil raspindirea epidemiei. Dar … cum trebuie sa salvam industria de nasturi si gumari iar o generatie oricum cvasipierduta prin idiotenia marelui procent de loaze care o alcatuieste trebuie sa se duca la scoala, morti copti, pentru ca altfel trebuie sa ramina acasa producatorii de nasturi si gumari … avem situatia actuala.

  8. Eventual te poti ascunde sub pat pentru tot restul vietii ca sa fii sigur. Izolarea der care vorbesti tu are de-a face cu panica, in nici un caz cu realitatea. Cifrele date de „minunatul” sistem sint asa de mincinoase ca frizeaza ridicolul, dar evident tu stii mult mai bine, nu-i asa?!

  9. Dati va rog TOATE DATELE: cate teste s-au facut, cati pacienti sunt internati in spital, cati sunt la ATI. Ca sa avem o imagine completa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.