Rusia: SUA, Franţa, M. Britanie pregătesc o acţiune „periculoasă”  

putin

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie sunt interesate doar să înlăture Administraţia legitimă din Siria şi să izoleze Rusia, afirmă Vasili Nebenzia, ambasadorul rus la Naţiunile Unite, avertizând că observă „pregătiri militare periculoase” pentru o agresiune ilegală asupra unui stat suveran.

„Continuăm să observăm pregătiri militare periculoase pentru un act ilegal de forţă asupra unui stat suveran, în ceea ce ar constitui o încălcare a legislaţiei internaţionale”, a declarat vineri Vasili Nebenzia, îndemnându-i pe liderii Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei să îşi reanalizeze „imediat” planurile.

„Singurul lucru de care sunt interesate aceste ţări este înlăturarea Administraţiei din Siria şi izolarea Rusiei”, a subliniat ambasadorul rus, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Prioritatea este evitarea unui conflict, deoarece nu poate fi exclusă posibilitatea unui război între Rusia şi Statele Unite, afirmase joi seară Vasili Nebenzia, cerând Administraţiei Donald Trump să nu lanseze niciun atac asupra Siriei.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. „Rusia a promis că va doborî toate rachetele lansate spre Siria. Rusia, pregăteşte-te, pentru că rachetele vor veni, frumoase, noi şi inteligente! Nu ar trebui să fiţi parteneri cu un animal care îşi omoară poporul cu gaz şi se bucură de asta!”, a transmis Donald Trump miercuri prin Twitter. „Regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, în pofida investigaţiei corupte şi nesfârşite efectuate de Rusia, care consumă mult timp şi atenţie. (…) Relaţiile noastre cu Rusia sunt în acest moment în situaţia cea mai rea de până acum, inclusiv comparativ cu Războiul Rece. Nu există motive pentru această situaţie. Rusia are nevoie să o ajutăm economic, un lucru pe care l-am face uşor, şi avem nevoie să coopereze toate naţiunile. Să oprim cursa înarmării?”, a adăugat Donald Trump.

Administraţia Bashar al-Assad şi Rusia au negat orice implicare în incidentul chimic de la periferia Damascului. Moscova afirmă că atacul chimic a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare care ar urma să fie pretext pentru o operaţiune militară.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei. Oficiali militari de la Moscova au ameninţat că armata rusă va doborî rachetele lansate de SUA şi va ataca sistemele de lansare. Rusia a recomandat Statelor Unite să atace terorişti, nu guverne legitime. „Rachetele inteligente trebuie să vizeze terorişti, nu o administraţie legitimă care luptă de ani întregi împotriva terorismului”, a declarat miercuri Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Trebuie sa fi complet debil si in plus si o mare lichea ca sa te lauzi cu arme care vor face sute sau mii de victime (in plus, cum se stie, acestea sint aproape totdeauna civili, iar amerlocii ne-au obisnuit demult cu precizia lor „chirurgicala” !). Multi au zis ca e mai bine cu Trump decit cu babatia menopauzata de Hilary, dar se pare ca s-a cazut din lac in put !

  2. SUA, Marea Britanie si Franta au mintit de prea multe ori in ultimii ani, incat lumea ii suspecteaza si cand (poate) au ceva dreptate. Se incapataneaza unele laboratoare sa cheltuie o gramada de bani pe inscenari dintr-astea rasuflate, cu arme chimice, in loc sa incerce ceva nou, original. De exemplu, ca la Colectiv…

  3. Romanii au simtit pe pielea lor cat de mincinoasa poate fi propaganda SUA cand reprezentantul americanilor mintea ca s-au furat 2 milioane de voturi la Referendumul de demitere a lui Basescu . Emisarul american Gordon repeta minciunile Monicai Macovei . Basescu fusese DEMIS in mod legal si doar ERATA CCR de la miezul noptii il salvase pe chior de mania poporului. La fel au mintit americanii si cu armele chimice ale lui SADDAM pentru a avea un pretext de colonizare militara a Irakului in scopul de a le acapara resursele petroliere

  4. alianta nord atlantica isi apara cica principiile…sa ne spuna unde sint cele 2,3 trilioane de care donald rumsfeld secretarul apararii in sua a spus ca lipsesc dr la pentagon …in anul acela bugetul apararii era de 312 miliarde…2,3 trilioane sint bani lipsa acumulati pe un deceniu si mai mult poate…..suma colosala ca asta nu putea sa dispara decit in urma unei conspiratii….ce uneste tradatorii americani este cauza israelului…din israel vin bani …curati care sponsorizeaza alegerile americane….nato e capabila sa declanseze un razboi atomic sa ascunda tradarea americii…..

  5. ,,Un oficial sirian pro-Assad afirmă că aproximativ 30 de rachete au fost trase în atacul SUA, Marii Britanii şi Franţei.,, ,,Oficiali militari de la Moscova au ameninţat că armata rusă va doborî rachetele lansate de SUA şi va ataca sistemele de lansare.,, Povesti rusești. Rusia după anexarea Crimeei a fost izolată și va rămâne izolată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.