Realizările Guvernului Dăncilă: „Urmează”

O serie de lucrări de investiții și măsuri economice aflate în faza de proiect în primele trei luni din 2018 și care ar putea demara în perioadele următoare sunt trecute drept realizări în Bilanțul Guvernului Dăncilă pe trimestrul I, prezentat luni în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, arată Mediafax, care a consultat documentul.

Câteva exemple:
– la Drumul Expres Pitești-Craiova, „a fost lansată procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor, iar în trimestrul II se vor semna contractele pentru cel puțin 2 din 4 loturi”
– la extinderea platformei Aeroportului Henri Coandă Otopeni „s-a finalizat proiectul tehnic, urmează licitația pentru execuția lucrărilor”
– la construcția a 3 din 4 stadioane noi în vederea Euro 2020 „s-au aprobat indicatorii tehnicoeconomici ai obiectivelor de investiții”
– investiții PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) conducte apă și canal: „realizat în trimestrul I – 308 km, estimat în trimestrul II – 300 km”
– investiții PNDL în locuințe: „realizat în trimestrul I – 84 de unități, estimat în trimestrul II – 100 de unități”
– investiții PNDL în drumuri județene și comunale: „realizat în trimestrul I – 419 km, estimat în trimestrul II – 520 km”
– construcție de creșe și grădinițe: „realizat în trimestrul I – 4 unități, estimat în trimestrul II – 28 de unități”
– modernizare unități de învățământ: „realizat în trimestrul I – 2 unități, estimat în trimestrul II – 104 unități”
– cămine culturale și bazine de înot: „realizat în trimestrul I – 5 unități, estimat în trimestrul II – 27 de unități”.

De asemenea, ca „realizări” în bilanțul pe trimestrul I apar înființarea Consiliului de Programare Economică, coordonarea schemelor de ajutor de stat, a PPP-urilor (parteneriatelor public-pricvate –n.n.) și a proiectelor majore de investiții și coordonarea Comisiei Naționale pentru adoptarea monedei euro.

Una dintre realizările Guvernului este și achiziția Șantierului naval Mangalia, unde statul redevine acționar majoritar și „va deține 51% din capitalul social al companiei”.

Tot ca o „realizare a trimestrului I” este trecută și „implementarea noului sistem electronic de achiziții publice (SICAP)”, în condițiile în care sistemul este funcțional din data de 2 aprilie.

Referitor la măsurile fiscale, documentul de bilanț pe trimestrul I 2018 menționează, între altele, că vom plăti „totul online” din anul 2019.

Printre măsurile sociale prevăzute în bilanțul citat este amintită „creșterea salariilor profesorilor cu 20% de la 1 martie”, cu precizarea că „din decembrie până în prezent, salariile profesorilor au crescut cu 40%”, respectiv că „din aprilie 2016, salariile nete ale medicilor s-au dublat”. De asemenea, „de la 1 ianuarie 2018 indemnizațiile persoanelor cu dizabilități au crescut în medie cu circa 30%”.

Viorica Dăncilă a prezentat, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD de luni, primul bilanț al Guvernului. Întrebat, pe 10 aprilie, dacă va fi făcută o evaluare a Guvernului la ședința CExN al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: „Nu. Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini-bilanț”.

Chestionat dacă este mulțumit de activitatea miniștrilor Cabinetului Dăncilă, Dragnea a replicat: „Sunt mulțumit de activitatea prim-ministrului”, precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Preocuparile unui guvern in Romania :2-3 gradinite,ceva locuinte pentru nepoti,stadioane pentru doauzeci douazeci,si aprobari de indicatori….

  2. complet lipsit de orice legatura cu realitatea cotidiana. macro-habarnisti, vietuitori in lumi paralele inegale.

  3. Ma intreb cate postari a cenzurat Cotidianul la acest articol, pe-a mea deaseara sigur a cenzurat-o!
    Rusine!
    V-a cumparat PSD si pe voi!

    • Mie mi le-a cenzurat pe toate, critice la adresa ciumei rosii. Au toate IP si au ordin de la imparatie sa le cenzureze pe cele care nu le canta in struna. La fel ca la tv-urile de propaganda ale ciumei rosii. Te intreaba inainte de a te baga in direct cam ce vrei sa spui, daca critici, nu te mai baga in direct, te pune pe asteptare pana iti creste barba. S-a dovedit inca o data ca ciuma rosie aplica doctrina fascista impotriva opozitiei, intoleranta, ura, violenta de limbaj si comportare, provocare, etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.