Reacția lui Carmen Dan după solicitarea lui Iohannis

„Domnul președinte a avut o supărare, toată lumea a constatat lucrul acesta. Ce vreau să vă asigur este că primul ministru, dar și Guvernul, pentru că, până la urmă, au obiectiv major să punem în aplicare, cu orice risc, programul de guvernare. Întotdeauna a avut deschidere și și-a dorit (Viorica Dăncilă – n.r.) ca între Guvern și Administrația Prezidențială să existe o colaborare instituțională. Nu vorbim de oameni, vorbim de instituții și nu cred că ar trebui să uităm aspectul acesta. Doamna Dăncilă nu are de ce să-și dea demisia“,a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o întâlnire cu ziariștii la Constanța.

Ea se află pe litoral pentru a inspecta modul în care se desfășoară activitățile polițiștilor care au fost detașați pe litoral pentru siguranța turiștilor. Declarația lui Carmen Dan vine la o zi după ce peședintele Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-și dea demisia.

„Nu face față“

Preşedintele României a cerut public demisia Vioricăi Dăncilă din funcţia de premier. Klaus Iohannis a afirmat că şefa Executivului nu face faţă funcţiei şi că „a preferat să execute ordinele venite de la partid.“ Anunţul şefului statului a fost făcut vineri dimineaţă, după ce Viorica Dăncilă a anulat întâlnirea programată la ora 11.00. Retrag încrederea doamnei Dăncilă, care nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, a afirmat Iohannis. Totuşi, declaraţiile şefului statului nu pot avea însă drept consecinţe demiterea Guvernului. Constituţional, Parlamentul este singurul în măsură să ia o astfel de decizie.

„Categoric nu demisionez“

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, vineri seară, chestionată despre solicitarea președintelui Iohannis să demisioneze, că nu va demisiona și că s-a simţit jignită de aprecieri. „Categoric nu demisionez. Nu văd niciun motiv pentru care să demisionez, atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv de demisie. Nu aş putea spune că mă afectează retragerea publică a încrederii preşedintelui României, dar cred că este un gest şi o declaraţie care nu îşi aveau rostul acum şi am să explic cele afirmate. Cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern şi cred că acest lucru nu trebuie făcut. Dincolo de interesele personale, de supărări, de frustrările pe care le avem unul sau altul, cred că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar toate ţările trebuie să vadă în România o ţara stabilă, în care pot să investească, în care să vină cu încredere şi care să fie un partenere de încredere pentru orice stat”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

23 de Comentarii

  1. Doamnele romane fac zid in fata gemenelor Dăncilă(Viorica ,respectiv Vasilica)!Carmen dela Rond,..asta…de la MAI, se va intoarce bronzata uniform/uniforma ,odata cu retragerea miilor de politisti care,cu casa si masa pe banii contribuabil;ilor , asigura industria ospitalitatii pe Litoral!|”Siguranta turistilor”:))))ca si cum a inceput sezonul si lumea vrea sa doarma noaptea….

    • citez de la IGPR: „9.000 de poliţişti, mobilizaţi în teren în timpul minivacanţei de 1 Mai!” Pe romaneste,1 politist la 5 turisti! Statul politienesc in adevarata splendoare!

  2. Foarte importantă și deosebit de pertinentă opinia doamnei Carmen Dan mai ales că și-a rupt aproape o zi din activitate ca să o formuleze (dacă nu a formulat-o Don Livache personal și a transmis-o prin mail). P.S. Sunt doi repetenți în sat la mine care abia așteaptă să devină majori, să se înscrie în PSD și să devină miniștri, fie la Muncă, fie la Interne. Primul pas l-au făcut: au rămas repetenți. Al doilea va fi să abandoneze școala.

    • Nu te lua de repetenți că au minntea odihnită. La mine in sat, in Târnova, am avut unul Florică care, repetent patentat, a picat toate examenele posibile iar acum e la pensie SRI babana si mai e si cetățean de onoare al comunei! Asa că hai… la mai mare fie si tutulor colaboratorilor. Salutări cordiale căpitanului USR Booyaka, alias Ileana.

  3. Aceasta femeie simpla , fara scoala suprioara autentica , nu stie cu adevarat ce responsabilitate uriasa este pe umerii ei ! Apel catre psd -sti autentici ….luati-va partidul inapoi ….!

  4. „sa punem in aplicare, cu orice risc programul de guvernare” – adica sa ne indatorati pana la nepotii din generatia 3-ia

  5. De ce chinuiti blonda cu intrebari peste nivelul…prizei?Cam asta a studiat ea pina acum,atat poate intelege…

  6. „Sustinerea coalitiei” pe care o invoca doamna Viorica si altii nu este chiar onesta, dezinteresata. Partidele sunt grupuri de interese, iar parlamentarii si ministrii pesedisti se simt aparati in interiorul partidului, fapt pentru care la randul lor iau apararea celor de care depind. In general, cei din echipa vor sa fie condusi de lideri confortabili. Niste lideri bine pregatiti, cu experienta, le-ar pretinde celor aflati in ierarhie pe celelalte trepte sa se ridice la standardele lor, ori asta nu convine, fiindca unii, chiar daca ar fi dispusi sa faca ceva eforturi pentru asta, nu ar reusi.

  7. Responsabilitate și deschidere la primul ministru ? De fapt, a dat bir cu fugiții…Și-a cumpărat teniși ca să poată fugi mai bine de răspundere…

  8. Carmen , dacă nu te băgai tu nițel cu fața în camerele Tv , nu trecea 1 Mai … ! Lăsă-i în plăcerea lor pe cei , nu știu căte zeci de mii de petrecăreți pe litoral … și vezi ce faci cu mizeria din poliție , cu infracționalitatea a cărei dimensiune nu mai impresionează pe nimeni … , și mai vezi că drumurile din Romănia au devenit piste de încercări pentru tinerii gherțoi de bani gata … ! Lasă populismele , că Romănia nu se reduce la nu știu căte zeci de mii de petrecăreți … !

  9. Ce-ar fi ca Festivalul Lalelelor să se desfășoare la Poiana Narciselor ? Hai că le dăm idei…

  10. Hei, astia nervosi si iubitori de cotroceni! Mai sunteti multi!? Cat de multi!? Adica dna. Ministru e intrebata, raspunde,iar voi o tineti langa …idei putine si fixe… In fond e un guvern politic, asa cum e si normal, in schimb voi criticati relatia stransa intre guvern si partid!!! Sunteti cel putin ignoranti! Adica kwi nu e politic!? Pai e cel mai politic om din tara… fiind sustinut de pnl si usr…asa ca mai usor cu pianul pe scari…sa nu il scapati si sa va loviti la inteligenta…ar fi pacat…caci, de, cum sa va mai duceti la doctor, ca poate si ala e de la psd-alde!?! ?!?

    • Cine azi i-l mai sustzine pe Daddy si gashcka lui de impostori analfabetzi, nu-i PSD-ist, nu-i nici macar agent a lu’davai ceas, este pur si simplu un netot!

    • Care usr la votul din 2014 blegule?Te-ai uitat in priza ?N-ai ceva emitator de-ti vin ideile anapoda?Hai sictir vierme rosu!

  11. Mulți nervoși cu idei puține. Ha, ha, ha! Chemați-l pe Mălin Bot. Una-două se urcă pe gard.

  12. dati si reactia unor oameni liberi. dna carmen nu este un om liber,este o sluga credincioasa.

  13. Da, de ce să-și dea demisia Doamna de Fier Moale la Creier ?! Doar pentru că s-a crat într-o țară străină, fără să anunțe CSAT și să desemneze un înlocuitor oficial? Dar ce, asta e țară pentru care să-ți mai faci griji? O țară unde marii borfași, altădată protejați de o solidă imunitate pot fi săltați de o nerușinată care crede că justiția poate fi a oamenilor de rînd? De aici fugi unde-ți vad ochii, cu conturi și prieteni politici cu tot! În curînd, Nuțica va avea posibilitatea să discute cu alți refugiați penali ,în Costa Rica! Vine Liviu,vin Tăriceanu, Viorica și Mazăre! (În Madagascar cocaina e prea scumpă!)

  14. Mi-au distrus electrocasnicele,mi-au inchis telefonul,calculatorul;inainte de Pasti mi-au stricat calculatorul;am anuntat Politia Iasi,insa vecinii de la 3,continua sa terorizeze.Ieri,
    toata ziua,mi-au intrerupt contactul la Internet.Cu ce ? Foarte probabil,cu acel dispozitiv
    cumparat prin „favoarea” Curtii de Conturi .Nu exista reglementari,legi in Romania ?Sau nu sunt
    respectate ? Pina cind voi fi terorizata ?

  15. Motivele pentru care Vasilica Dancila trebuie sa-si dea demisia sunt foarte simple: este inculta si incapabila, deci total nepotrivita pentru o asemenea functie de raspundere pentru tara, nu pentru PSD care de 28 de ani terorireaza Romania cu politicile sale aberante si coruptia halucinanta. Dar fata de tara Dancila are o datorie pe care este incapabila sa o duca la capat, e fiind doar o biata sluga inculta a lui Dragnea, cel numit distrugatorul de tara.

  16. Din pacate,gravitatea consecintelor,poate creste pe masura ce trece tmpul; oricine poate fi atins;sigur,daca ve-ti fi ales,nu v-ar placea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.