Orban solicită demisia ministrului Justiţiei

ludovic-orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii solicită demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, susţinând că acesta nu va participa la „Ora ministrului” de joi de la Senat. De cealaltă parte, Toader a confirmat participarea în plenul Camerei superioare a Parlamentului, conform Mediafax.

„Solicităm demisia lui Tudorel Toader din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că a iniţiat, chiar dacă nu direct ci pe sub masă, prin trio-ul anti-justiţie Şerban Nicolae-Florin Iordache-Eugen Nicolicea, nişte proiecte legislative care s-au dovedit până acum neconstituţionale, care ne-au creat probleme uriaşe pe plan internaţional şi care au pus sub semnul îndoielii independenţa în România. Avem şi un motiv foarte concret. Domnul ministru Tudorel Toader, deşi în comitetul liderilor la Senat a fost convocat la procedura Ora Guvernului pentru joia aceasta, din informaţiile pe care le avem, încearcă să fugă de această prezenţă, invocând pretexte legate de existenţa unei şedinţe de Guvern sau alte pretexte. De asemenea, demersul lamentabil de revocare a procurorului-şef al DNA şi lipsa de fundament în demersul pe care l-a făcut îl indică ca un candidat cert pentru a-şi da demisia şi a părăsi acest guvern”, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Parlament.

La rândul său, deputatul PNL, Ioan Cupşa, a anunţat că PNL va depune peste două săptămâni o moţiune simplă prin care liberalii vor cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus în mai multe rânduri, la dezbaterea de miercuri a Comisiei pentru modificarea legile Justiţiei, în care s-a discutat despre propunerile de schimbare a legislaţiei penale, că va participa la „Ora ministrului” din plenul de joi a Senatului. De asemenea, încă de săptămâna trecută, ministrul a confirmat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX că se va prezenta în Parlament.

Pe 23 aprilie, Biroul permanent al Senatului a aprobat cererea formulată de grupul parlamentar al PNL prin care ministrul Justiţiei Tudorel Toader urmează să participe, pe 3 mai, ora 12.00, la „Ora Guvernului” pentru a da explicaţii legate de raportul GRECO.

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă ”profunda îngrijorare” faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

26 de Comentarii

  1. Domnul Orban lasați PNL-ul în mediocritatea și penibilitatea în care a ajuns și încercați să faceți carieră ca dublură la Mr. Bean.

    • Pai nu poate, mr.Bean asa comic cum era nu punea nimic pe limba…la orice „masa ar fi cantat”….

    • Cum isi inchipuie Orban ca Tudor Toader isi va pierde timpul pretios ca sa ii asculte ignoranta?

  2. Considerați că domului Ludovic Orban, fiind „ascultat”, de către cei ce i-au popularizat ideea, i-ar fi putut „sufla” maimuța ,pe care a mai plimbat-o, despre o astfel de „inițiativă politică” ?

  3. Da, Toader trebuie sa demisioneze ca-l rusineaza un fost inculpat! Intre motive, bagati si faptul ca nu lucreaza pentru PNL srl, cu administrator unic Orban Ludovic.

  4. editat asta ametit nu este in stare sa poarte o simpla discutie dar ”cere” demisia D-lui Tudorel Toader… Avem si noi doi ministri execeptionali, unul din ei fiind cel al Justitiei si celalalt al Agriculturii. In loc sa-i lase sa faca ceva bun pentru tara asta, PNL-PDL doar baga bete-n roate, ca de obicei. Duce-s-ar cu Ciolhannis de mana, unde a-ntarcat dracu’ iapa!

  5. Parca Alinutza zice ceva de o motiune contra intregului guvern…au renuntat deja!? Saracii de ei…niste ridicoli si atat!

    • cib, Partidul Bratienilor a junspe mana unuia care face politica ca si cantarile lui la chitara, zdranganind fara noima!

  6. T. T. TRBUIE SA PLECE NU PT. CE SPUNE PRESEDINTELE P. N .L . CI PT. CA EL ESTE ” MINISTRUL JUSTITIEI INFRACTORILOR ” , NU SI AL VICTIMELOR INFRACTORILOR ! TOATE MASURILE PE CARE L=EA PRMOVAT T.T. IN CALITATE DE MINISTRU , AU FOST IN FAVOAREA INFRACTORIOR , FARA EXCEPTIE ! NU L-A AUZT NIMENI VORBIND DESPRE PROTEJAREA CETATENILOR CINSTITI , DE RAUL INFRACTORILOR ! DE CE NU ESTE TRANSPARENT , DE CE FUGE DE PRESA ( EFECTIV ) SI NU EXPLICA ACESTE LUCRURI ?

  7. Cum sa ceri „demisia” lu’slugarel? Este „unic” in UE! Unde va mai gasi ciumarosie, Daddy&Kucky pe cineva ca si slugarel, ca totzi borfashi sa zburde liberi si parnaiasi sa primeasca pentru o luna de bula peste 330 de euroi?! P.S. nu vezi catzi kopeikari ti-au sarit cu hardau de zoaie ca sa apere pe unul fara nici un pic de caracter?!

  8. Maimuțoiul patentat , nu știe altceva , decăt să ceară demisii să înjure și să arunce cu lături …

  9. Si tu Brutus! Nu ai treaba acasa? PNL-ul ale cui interese reprezinta fiindca ale cetatenului de rand care este ars ca pe joareci nu le reprezinta. Huuo!

  10. Orbanule, te-ai trezit din betie si ai intrat in sevraj?PENIBILULE!!

  11. PRIETENE ORBAN, N-AR FI MAI BINE SA-NE GANDIM LA CEVA DE GENUL: CONDUSUL LA VOLAN SUB INFLUENTA ALCOLULUI? SLAB!

  12. care Orban, ala care e „subventionat” de o firma de constructii din Mures ? Ceva de genul cauzei Sova-Ponta, cand primul il avea colaborator pe secundul. Adica aici e cazul de o ancheta DNA si o trimitere in judecata, dar in cazul lui Orban „mucles” !

  13. Canta bai Orbete la alta masa ca ne strici cheful…Incepi sa semeni din ce in ce mai mult cu Cartoful ala liberal,care se dadea drept descendent a lui Bratianu si nu era decat o caricatura a venerabilului…Pacat ! Incepusem sa cred in idei liberale de mai mult timp dar vad ca te straduiesti din rasputeri sa faci gaura in corabia liberala cu riscul cufundarii,precum Ala Mic Cu Capul Mare,care se credea un fel de Copos taranist,dar nu era decat un mic capos care se credea mare,dar mic in sondaje…

  14. Ce disperat este si asta ca noile legi ale justitiei sa nu intre in vigoare…
    Probabil ca are vreo intelegere cu Kovesi ca sa saboteze cat mai mult legile justitiei si atunci el scapa de ceva dosare…

  15. Sarmanu muzicant , o data nu spune si el ceva ca lumea . Cum ii vad poza , nu ma intreb decat ce prostii i-au mai
    trecut prin cap . Strict politic , cred ca femeile din PNL ar trebui sa se ocupe de nuca si arpacas .

  16. Asta din poza si cind e treaz arata de parca ar fi beat !

  17. Ma mir ca Orban asta nu s-a mutat la Uniunea Saltimbancilor Romanesti. Ca, el este circar. Nu l-am vazut facand decat clovnerii. D-aia a si fost intotdeauna VALET, iar acuma, cand nu mai stie al cui valet este, isi da cu stangu-n dreptu.

  18. S-a dezlantuit din nou Sabatul vrajitoarelor ( propagandistilor cu pensii speciale ) ciumei rosii , pe acest site-u…gambeta , baba cu leustean , chichirez tefelistul , dan , c g , lesbos etc , etc , sunt in primul rind ! T . Toader este al nostru , victimele infractorilor sa-si puna si ele ministru de justitie , al lor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.