În acest context, președintele a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă

De ce a mers Dragnea în Israel? Primele explicații oferite de șeful PSD

Dragnea vizită Israel

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, explică într-un raport dat publicităţii miercuri detaliile vizitei pe care a făcut-o în Israel alături de premierul Viorica Dăncilă în 25 şi 26 aprilie şi care a generat un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului cerându-i demisia premierului.

În document se arată că Liviu Dragnea i-a informat pe preşedintele şi pe premierul Israelului despre Memorandumul adoptat de către Guvernul român pentru mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim şi le-a transmis că au fost informaţi „actorii din România implicaţi”, Memorandumul urmând ordinea constituţională, potrivit informațiilor news.ro. 

El a adăugat că acest demers este susținut de coaliția PSD-ALDE.  Liviu Dragnea i-a mai spus lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, că despre acest memorandum s-a discutat în România cu toți decidenții.

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a transmis României, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că speră ca aceasta să fie prima țară europeană care își va muta ambasada la Ierusalim. 

Această vizită, precum și memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim. A stârnit controverse la București. Președintele Klaus Iohannis a spus că nu a fost informat despre acest memorandum.  În acest context, președintele a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. A mers in Israel sa faca o aroganta !Are in politica acelasi stil becali….azi zice una,maine face alta…

  2. Deci, Dragnea MINTE in probleme de Politica Externa si NIMENI nu-l intreaba nimic?
    Dragnea „i-a mai spus lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, că despre acest memorandum s-a discutat în România cu toți decidenții.”
    Iar Johannis NU stia, NIMENI NU discutase Anterior Vizitei cu Johannis despre Memorandum, care a ajuns la Cotroceni ULTERIOR Vizitei lui Dragnea si Dancila in Israel!
    Johannis a AFLAT despre Mutarea Ambasadei cu 1 seara inainte de la Antena 3, unde Dragnea la emisiunea lui Gadea a spus ca „s-a DECIS Mutarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim”
    Uite ce-a spus Dragnea la Gadea pe 18.04.2018, ziua aprobarii Memorandumului in Guvern:
    ”Guvernul a adoptat un memorandum prin care se DECIDE începerea Procedurilor pentru Mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important.”
    Ulterior, dupa reactia lui Johannis, Dragnea s-a sucit, MINTIND rusinos:
    „Eu nu am spus niciodată că eu sau Guvernul am decis și că ambasada s-a și mutat. Mă așteptam de la președinte să se uite întâi pe memorandumul aprobat în Guvern, acolo se vorbește despre intenția de a se muta ambasada”, a mai spus Dragnea.
    http://www.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-guvernul-a-decis-mutarea-efectiva-a-ambasadei-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-17138060
    In 23 Aprilie Johannis a Declarat ca Memorandumul NU a ajuns inca la Cotroceni.

    • Asta e un caz medical!In mintea sa,nu se invarte planeta fara ca Levi dela Teleorman sa nu sufle in teava relatiilor internationale !la sfatul consultantilor israelieni a ales si el o piesa de prim plan,”Israel-mutarea ambasadei SUA” ,ca sa apara in lumina reflectoarelor cu replica „masa e servita, domnilor”,numai ca reflectoarele erau stinse si nimeni nu l-a observat!

  3. Buna,
    Nu se face asa ceva! Nu era vorba sa-si ceara voie de la Iohannis asa cum o da in dunga Dragnea. O problema atat de sensibila (a se vedea pozitia UE) obligatoriu se discuta cu presedintele care reprezinta Statul Roman in relatiile cu alte tari.Ori ei (Dragnea & comp) au suntat presedintele. Urat! Neconstitutional!
    PS. La tribunalul murdar de la A3 se tine mereu partea lui Dragnea si-l blameaza pe Iohannis. Cat sunt de murdari banii! Si murdaresc si oamenii!

  4. N`aveti grija, joiann ramane cu casele luate cu acte false pt. DEG!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.