Eliberarea celor trei americani este considerată un gest de bunăvoinţă

Trump, anunț surprinzător! Coreea de Nord a eliberat trei cetăţeni americani

Donald Trump

Regimul Kim Jong-Un a eliberat trei cetăţeni americani care erau deţinuţi în Coreea de Nord, a anunţat miercuri Donald Trump, preşedintele Statelor Unite. Eliberarea celor trei americani este considerată un gest de bunăvoinţă înaintea unui summit istoric între Trump şi Kim Jong Un.

”Secretarul de Stat Mike Pompeo este în zbor, pe drumul de întoarcere acasă din Coreea de Nord împreună cu cei trei domni minunaţi pe care toată lumea aşteaptă atât de mult să-i întâlnească”, a scris Trump pe Twitter.

El a adăugat că Pompeo a avut o ”întâlnire bună” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. Locatarul Casei Albe plănuieşte să se întâlnească cu liderul de la Phenian. În alt tweet, el a anunţat că Pompeo şi cei trei foşti deţinuţi vor ateriza la baza aeriană Andrews joi, la ora locală 2.00 (9.00, ora României), potrivit mediafax.ro. 

Ce a anunțat Donald Trump 

Trump a anunţat că îi va întâmpina pe cei trei bărbaţi, la întoarcerea lor împreună cu şeful diplomaţiei americane, care a fost la Phenian pentru a pregăti întâlnirea.

Kim Hak-song, Tony Kim şi Kim Dong-chu, acuzaţi de activităţi împotriva statului au fost încarceraţi în lagăre de muncă.

Pompeo a efectuat a doua vizită în Coreea de Nord, după ce s-a întâlnit cu Kim Jong Un în weekendul Paştelui.

Această a adoua vizită nu a fost anunţată oficial înainte de placarea sa de la Washington, luni seara târziu, cu o aeronavă 757 a Forţelor aeriene.  Trump a anunţat misiunea marţi după-amiaza, într-un discurs în care a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul istoric în dosarul nuclear iranian.

Pompeo a fost întâmpinat miercuri dimineaţa (ora locală), când aeronava a ajuns la Phenian, de oficiali nord-coreeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. „Trump, anunț surprinzător!” nu le mai suciti,au anuntat Nord Coreenii ca ii vor elibera inainte ca Trump sa-si puna laurii pe parul ala portocaliu crescut cu medicamente.Toata politica actuala a lui Kim este trasata de rusi-chinezi si ce reprezinta 3 detinuti (semi-americani) ptr. Coreea? Nimic,zic eu,un gest care este mai mult de fatada,la fel ca scoaterea difuzoarelor de la granita dar problemele cruciale raman;iesirea americanilor din peninsula,a armelor atomice,reunificare,neamestec in problemele lor etc lucruri pe care Trump nu le va face chiar daca semneaza ceva tratate. Voi chiar sunteti chiori? Cati ani a-ti asteptat sa vina americanii in al doilea razboi mondial?Acuma cand au venit,cata vazelina folositi?

  2. Vrajeli americane machiate , cum faceau si la noi intre de 89 , ba dizitentul cutare , ba tradatorul cutare .Daca ar pune ghiarele pe Corea de nord , ar jefui-o cum ne-au jefuit si pe noi , aurul scos din tara , padurile taiate si ce mai e de furat pe la coreeni .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.