La moartea lui Cristian Ţopescu şi a bunului simţ

Fanii lui Dinamo prezenţi la meciul cu Juventus Bucureşti au ţinut nepărat să arunce nişte vorbe din alea grele în direcţia Stelei prin intermediul televiziunilor care transmiteau partida. Atât de porniţi erau suporterii dinamovişti că n-au avut răbdare să treacă secundele de reculegere ţinute în memoria lui Cristian Ţopescu, bruindu-le cu scandările lor obscene. Mulţi dintre cei care zbierau din tribune probabil că nici nu ştiau cine a fost Cristian Ţopescu, dar chiar dacă ar fi ştiut oricum nu i-ar fi interesat, fiindcă morţii cu morţii, iar viii cu înjurăturile. Aşa ştiu ei. Derapajul galeriei dinamoviste de la partida cu Juventus demonstrează încă o dată că bunul simţ a murit, acesta fiind ucis cu cruzime de lipsa de educaţie, de ură şi de violenţa care este prezentă peste tot în societate.

În România totul e o mârlănie, o înjurătură, o strigătură, o bătaie şi o bătaie de joc. În România nu mai există suporteri rivali, ci suporteri duşmani. Nu mai există nici echipe rivale, fie ele politice sau de fotbal, ci numai echipe formate din duşmani. Iar duşmanii, conform manelelor, trebuie să moară. Nu există nuanţe, ci numai alb şi negru, iar cine nu este cu ei e împotriva lor. Oricare ar fi acei ei. Galeria lui Dinamo ar vrea ca Steaua să moară de ciudă că a ratat câştigarea campionatului, iar dorinţa galeriei Stelei ca Dinamo să moară de oftică pentru că nu s-a calificat în play-off-ul Ligii I s-a îndeplinit deja.

Preşedintele Klaus Iohannis şi fanii acestuia se porcăiesc cât e ziua de lungă cu Liviu Dragnea şi cu fanii acestuia. Susţinătorii lui Klaus Iohannis fac băşcălie de Viorica Dăncilă, iar din tabăra PSD pleacă săgeţi otrăvite în direcţia Palatul Cotroceni. Peneliştii şi pesediştii s-ar lua de gât, iar la încăierare ar participa bucuroşi şi useriştii, care ar şi filma bătaia cu telefoanele mobile. Nu mai există argumente, raţiune, respect şi obraz, totul rezumându-se la pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor.

Dacă România ar muri, momentul de reculegere ar fi bruiat de hăhăielile venite din toate părţile şi de scandările injurioase ale numeroaselor tabere adverse care populează această ţară în care bunul simţ a fost ucis cu cruzime de lipsa de educaţie, de ură şi de violenţa care este prezentă peste tot în societate.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Sorin Avram 756 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Domnule Sorin Avram, cine sa va inteleaga? Cine sa bage la cap? Cine sa-si revina la satutul de OM pe la noi? Cine mai merge pe stadioane la fotbal? Cine va intelege de ce Cristian Topescu refuza sa mai comenteze FOTBAL? Cine se mai poate interesa de FOTBAL, care odinioara era numit SPORT, dar nu mai este de multa vreme (si nu numai la noi). Urmariti prezenta pe stadioane in ultimii ani, faceti o comparatie cu ceea ce era pe vremuri, cand un „cuplaj bucurestean” aduna 100 000 de spectatori, iar un joc in provincie aduna mai multi spectatori decat jocul nationalei de astazi. In ceea ce priveste bunul-simt, el a disparut de foarte multa vreme din randul poporului nostru. Niciunde in lume nu s-ar fi petrecut asta. Si ne mai miram cum suntem perceputi in Europa….

  2. Despre ce porcăaială al lui Iohanis cu Dragnea vorbește autorul nu prea inteleg.Probabil ca scurtele referiri ale presedintelui la greselile guvernarii l-au derutat pe autorul articolului.S-au pur si simplu trebuia introdus si Iohanis in articol.

  3. Vasilica Tastaman , fosta sotie a lui E. Jenei , o diva a teatrului si ecranului romanesc , a asistat odata la o partida de fotbal in care sotul ei era pe banca antrenorilor. Dupa partida , socata de injuriile din tribune , si nu numai , si-a intrebat sotul: „Emi , tu asa isi traiesti viata?” (citat aproximativ) . Nu s-a mai dus la nici un meci de fotbal. Despre experienta proprie nu spun nimic . Nu ar interesa pe nimeni , ce spune un nimeni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.