Plecarea liderului PSD coincide cu pronunţarea ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive

Dragnea pleacă din țară în ziua sentinței

Dragnea sentinta absent

Preşedintele Camerei Depuaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, va efectua în perioada 29-31 mai o vizită oficială la Berna, în cadrul unui eveniment al Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene. În data de 29 mai, Liviu Dragnea are ultimul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, dosar în care DNA cere şapte ani şi jumătate de închisoare, potrivit News.ro.

Conform memorandumului aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, liderul PSD va avea o întrevedere cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, şi cu preşedintele Consiliului Naţional Dominique de Buman. În aceeaşi vizită se va întâlni şi cu preşedintele Comisiei pentru politică externă a Consiliului Statelor.

Printre temele de discuţie vor fi: viitoarea contribuţie a Elveţiei la fondul de Coeziune a UE, relaţiile economice bilaterale şi priorităţile viitoarei preşedinţii a României la Consiliul EU. Liviu Dragnea va fi însoţit de vicepreşeedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Gabriel Vlase.

Plecarea liderului PSD coincide cu pronunţarea ICCJ în dosarul angajărilor fictive

Plecarea liderului PSD coincide cu pronunţarea ICCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman din 29 mai, în care DNA a cerut condamnarea lui Dragnea la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani din dosarul Referendumul.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

O pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare a fost cerută de procurorul DNA şi pentru Alesu Floarea şi Rodica Milos, în timp ce pentru ceilalţi inculpaţi au fost solicitate pedepse de trei ani şi şase luni de închisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Din doua,una:ori scrie pe el Costa Rica ori stie de la tovarasii Judecatori ca va fi binecuvantat cu o achitarea a la tariceanu bre!Cu ocazia asta,in vizita complexa din Elvetia ,pe langa chestiunile cu adevarat araztoare pe care le va lamuri cu gazdele,nu va pierdee timpul si isi va numara banii depusi bine,bani albi pentru zile negre…

  2. Dupa cum am mai scris ,s-a terminat cu condamnarile pentru corupti , in sensul ca cei mari si tari au cazut de mult la pace in frunte cu presidentul .Desi este limpede ca individul merita bulaul , nu va pati absolut nimic nici el ,nici restul hotomanilor de top .Sa le stea in git !

  3. Asadar este termen de pronuntare si nu de judecata…judecata pe fond s-a incheiat…instanta doar a amanat pronuntarea…asta pt corecta informare…In plus, as risca un pronostic: Dragnea va fi achitat…o fi stiind el ceva…nu cred ca ar risca sa afle din media ca sentinta e de condamnare el fiin plecat din tara….

  4. Omul se știe complet nevinovat și ca atare își vede liniștit de treburile cotidiene. De altfel nici nu s-a văzut gogomănie mai mare în justiția românească decât acuzarea oamenilor politici, militanți devotați în rândul partidelor create după marea revoluție anticomunistă din 1989, acuzare bineînțeles tendențioasă și nedreaptă. În cazul de față, vorbim de o adevărată exagerare din partea DNA având în vedere faptul că domnul Liviu Dragnea nu numai că este curat și nevinovat ca lacrima Sfintei Fecioare dar fiind în postura de președinte al celui mai onest partid modern și de președinte al Camerei Deputaților este deasupra oricărei minime bănuieli. Ca să nu mai vorbim de patriotismul efervescent al acuzatului pe nedrept care a făcut imposibilul pentru ca poporul român să o ducă cât mai bine iar rezultatele sacrificiului personal sunt extrem de vizibile: economia duduie, salariile brute parcă nu se mai opresc din creștere, România construiește atâtea că pare un adevărat șantier, bunăstarea este ceva omniprezent și cotidian, pensiile vor începe și ele ascensiunea cât de curând. Mulțumin frumos domnului Liviu Dragnea pentru toate! DNA, DIICOT, SRI și orice altă instituție anticorupție și de forță ar trebui desființate complet. La fel și meseria de procuror pentru că lumea e rea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.