Ce așteaptă Trump de la Kim Jong Un

Preşedintele american Donald Trump consideră că dictatorul nord-coreean Kim Jong Un este necesar să facă un gest ”semnificativ” pentru a spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţării sale din cauza programului nuclear, relatează AFP. 

”Eu nu am ridicat sancţiunile. Mi-ar plăcea să pot să o fac, însă, pentru asta, trebuie să existe ceva semnificativ de cealaltă parte”, a declarat  Donald Trump miercuri, cu mai puţin de o săptămână înaintea celui de-al doilea summit, prevăzut la hanoi, cu cel mai puternic om de la Phenian.

”Preşedintele Kim şi cu mine avem relaţii foarte bune. N-aş fi surprins să văd ceva izbutind”, a adăugat el, fără să facă alte precizări.

”Eu cred că noi vom face multe progrese”, a mai spus el. ”Eu nu cred că asta va fi ultima întâlnire”, a apreciat locatarul Casei Albe.

La finalul primului summit, la Singapore, în iunie, Trump şi Kim au semnat o declaraţie vagă în favoarea ”denuclearizării peniunsulei coreene”, însă niciun progres tangibil nu s-a înregistrat de atunci şi până în prezent.

Cei doi se reîntâlnesc la Hanoi, la 27 şi 28 februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. dusmanul dusmanului meu economic este prietenul meu. dusmanul coreei de sud şi japoniei este prietenul lui Trump , pe gratis. şi mai cumpără şi ceva armament cei doi de la americani să se apere de nordişti.

  2. SUA l-ar manca de viu pe nord-coreean,noroc ca Coreea de Nord are arma atomica si o tine la respect!cand e vorba de un dinastie vestica imediat ne umezim:aoleu regele,aoleu regina ,aoleu printul mostenitor,etc Cand e vorba de o dinastie comunista,rupem lantul,parca nu ar fi tot aia…

    • Duce, gresesti. Coreea de Nord nu are arma nucleara. Experimentele au fost doar partial reusite. Oricum, China nu va lasa in nici un caz ca intreaga peninsula sa devina fieful SUA. Deci, intr-un fel sau in altul, Coreea de Nord va exista atit timp cit va exista si China.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.