Surse: Ce întrebări a pregătit Iohannis pentru referendum

„Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”
„Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a OUG-urilor pentru infracțiuni, pedepse și organizare judiciară?” Aşa vor arăta, cel mai probabil, cele două întrebări de pe buletinul de vot pe care îl vom ridica pentru Referendumul pentru justiție, potrivit Digi 24. 

Întrebările au fost gândite astfel încât răspunsul să fie: „Da!”

De altfel, liberalii i-au promis preşedintelui Klaus Iohannis că vor încerca să mobilizeze cât mai mulți români la Referendumul din 26 mai. Unul dintre sloganurile pregătite pentru campania electorală este ” Spune DA la referendum!”

Preşedintele României le-a spus partidelor din opoziție, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, ca va semna decretul pentru convocarea referendumului în 25 aprilie, cu o zi înainte de debutul campaniei electorale.

Totodată, Klaus Iohannis a discutat cu cei de la PNL şi USR despre inițiativa „Fără penali în funcții publice”. A explicat că Referendumul nu va conține o întrebare care să aibă legătură cu inițiativa cetățenească pentru că demersul USR va intra în procedură parlamentară şi se va încheia oblogatoriu  cu un referendum pentru modificare a Constituției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Eu as mai completa cu o intrebare: sunteti de acord sa-l reabilitez pe PORTOCALA?
    Dar pruna nu a modificat codurile penale intr-o noapte si nu a mai intrebat-o nimeni de sanatate! Ponta nu trebuia sa demisioneze, guvernul Ciolos nu trebuia instalat. Daca parlamentarii erau patrioti cadea guvernul lui Johannis de „n” ori si apoi mergeam la vot aticipat, dar banditii de toate culorile nu-si recuperasera decat cheltuielile din campania din urma si trebuia sa ramana in functie pentru a fi pe profit. Huoo hahalerelor!

  2. Si daca o sa primeasca Multa UE, o sa spuna ca este o opinie civica si responsabila?

  3. Nu interesează pe nimeni „vehiculul electoral” prin care Întâiul Plăvann al Țării fură startul campaniei electorale pentru „prezidențialele din toamnă”. SIKTIR, sică mandolină! (post-script: cu toate bolboroselile voastre mediatice, cu toate găselnițele Plăvannului nazist, mai mult de 15-16% nu luați la europarlamentare nici să stați în cap. Căci, gogoașa înfuriată, a impresiei false de susținere, creată de IED împreună cu Divizia de Presă a SRI și Armata de Trolli a nazi-pnl, are un mare dezavantaj: nu se regăsește niciodată în formă proporțională în votul scos din urnă. Gogoașa mediatică înfuriată* rămâne ceea ce este: o mare bulă de aer care se dezumflă și oleacă de pospăială din aluat. Aluat care înseamnă cam 15-16% din voturi, adică 5 sau 6 mandate de TRĂDĂTOR al Țării în Parlamentul European.)

    * nota: despre gogoașa înfuriată aici:
    https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/01/gogoasa-infuriata.html

    iar rezultatele alegerilor parlamentare, cu anticipație prophetică, aici:
    https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/01/2019-eu-elections-sau-catharsisul-trist.html

  4. Asta sună tradus cam așa… sunteți de acord cu interzicerea amnistiei pentru deținuții politici? Bovanis nu se dezminte… el uită proverbul românesc care zice că… cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.

  5. Ambele intrebari reprezinta incalcari ale unor legi in vigoare (inclusiv ale unor prevederi din Constitutie). De asemenea, ambele intrebari ciuntesc din puterea legislativa si administrativa, respectiv incalca si diminueaza atat puterea Parlamentului si stirbesc autoritatea si capacitatea de actiune a Executivului, care va fi lipsit de instrumente importante de actiune. Incitarea multimilor stradale la atacarea Puterii Legislative reprezinta un act de subminare a puterii statului, in esenta, a statului de drept, atat de mult invocat in ultima vreme de marii „aparatori” ai Justitiei, in frunte cu Johannis. Prin acest asa-zis referendum se va afecta drastic capacitatea de guvernare a tarii si, mai ales, capacitatea de aparare si asa precara.

  6. Ce-ar fi ca una din intrebari sa fie:
    – Sunteti deacord ca johanis sa returneze suma uriașă incasata ca chirie de pe urma casei cumparate cu acte false?
    Sau:
    – sunteti deacord ca justitia sa o ancheteze,respectiv pedepseasca pe mafama plavanului pentru declaratii false in acte privind cumpararea imobilelor din Sibiu?
    Sau:
    – sunteti deacord ca semnatarul privind retrocedarea imobilelor naziste sa fie achetat,pedepsit si sa se recupereze imobilele plus daunele?
    Sau:
    – Sunteti deacord ca plavanul tarii sa fie destituit la prima incalcare a Constitutiei sau la primul moment de scandal sau balacareala,ori daca face campanie electorala cand e in gunctia de presedinte al tarii?
    Sau:
    – Sunteti deacord sa i se taie pensia respectiv diminueze fondurile sa nu se mai plimbe aiurea cu partenera lui de futelnita?
    – Sunteti deacord ca cei care isi blameaza tara si concetatenii traitori in tara,sa nu primeasca pensie si drepturi din tara numita Romania?
    Sunt enorm de multe intrebari pentru referendum!
    Personal m-am saturat sa aud doar ura si violenta verbala de la plavan!

  7. A spus Presedintele , ca va formula intrebarile pentru referendum DUPA (sic!) consultarile cu partidele parlamentale ! E comic, nu ? Pai, daca nu sunt intrebarile , atunci despre ce consultari poate fi vorba ? Partidele consultate , pot aproba , sau nu, aceste intrebari , dar CARE intrebari ? Cucu ! Cam asta este „inalta” gandire prezidentiala ! Vin partidele la consultari , sa fie consultate , la ce ? Ca se duc partidele obediente fata de presedinte , inteleg , dar ca se duce si cele din coalitia de guvernare , nu mai inteleg !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.