5 lucruri care ți se întâmplă atunci când bei cafea în fiecare zi

Cu siguranță, iubești cafeaua, dar care sunt efectele pe care corpul tău le resimte? Pe lângă prevenirea bolilor, conținutul de cofeină al cafelei are efecte asupra creierului. Acestea sunt vizibile, în special, la niveluri scăzute de consum, de aproximativ 75 miligrame.

Cofeina a fost asociată cu beneficii asupra creierului, inclusiv vigilență și atenție mentală îmbunătățite, ajutor la concentrare și o stare de spirit pozitivă. Pe baza unei dispoziții mai bune și, în cele din urmă, a unei scăderi a depresiei, „cafeaua reduce riscul de sinucidere. Un studiu realizat în 2013 de Școala de Sănătate Publică de la Harvard a constatat că persoanele care au băut două până la trei cești de cafea pe zi și-au redus riscul posibil de sinucidere cu 45% – , deoarece efectul stimulant al cofeinei ajută la stimularea dispozițiilor oamenilor.”.

1. Îmbunătățirea memoriei

În timp ce efectul pozitiv al cofeinei asupra vigilenței, atenției, concentrării și stării de spirit nu este o surpriză, capacitatea sa de a spori ținerea de minte se bazează pe un studiu destul de nou. Potrivit revistei Nature Neuroscience, „cofeina a îmbunătățit performanța la 24 de ore după administrare … Concluzionăm că aceasta a ajutat la consolidarea amintirilor pe termen lung la oameni”. Este important de reținut că mai multă cofeină nu este neapărat mai bună și nici nu are un impact pozitiv asupra productivității.

2. Poate ajuta sportivii
Dacă ești un sportiv iubitor de cafea, ai noroc. Potrivit Witherspoon, cofeina naturală din cafea a fost asociată cu performanțe fizice îmbunătățite, în special, în exerciții aerobice sau de rezistență. Cantitatea de cofeină recomandată pentru îmbunătățirea performanței este de 2-6 miligrame de cofeină pe kilogram de greutate corporală. În cele din urmă, cofeina poate crește performanțele atât în ​​timpul antrenamentelor prelungite, cât și pe termen scurt. De asemenea, cofeina influențează receptorii din creier pentru a „opri” partea care secretă substanța chimică care provoacă o senzație de oboseală. În acest sens, există o scădere a senzației de oboseală, precum și a durerii. Capacitatea cofeinei de a crește concentrarea și vigilența ajută, de asemenea, la antrenamente de succes.

3. Ca orice lucru consumat în exces, poate aduce efecte negative
Din păcate, este timpul să trecem și la dezavantaje. În primul rând, dacă se consumă cafea în exces, unele persoane pot prezenta efecte secundare negative, precum anxietate, panică, somn agitat, insomnie și, nu în ultimul rând, dependență de cofeină. Potrivit American Heart Association, „indivizii obișnuiți cu cofeină pot experimenta «sevrajul cofeinei» la 12-24 de ore după ultima doză de cofeină. Această stare dispare în 24-48 de ore. Cel mai proeminent simptom este durerea de cap.” Ca în cazul exagerării cu orice substanță, fatalitatea este, de asemenea, o posibilitate. Studiile arată, de asemenea, că o doză letală de cofeină consumată în decurs de o zi este de 100 căni; acest lucru poate varia de la o persoană la alta datorită faptului că metabolismul este diferit pentru toată lumea.

4. Poate crește nivelul de colesterol dacă nu este preparată într-un anumit mod
Dacă te îngrijorează colesterolul, poate vrei să îți prepari cafeaua altfel. Dacă utilizezi o presă franceză, un percolator sau preferi să bei espresso, atunci cafeaua ta conține o cantitate semnificativ mai mare de cafestol decât dacă utilizezi un filtru de hârtie sau consumi cafea instant. Motivul pentru aceasta este capacitatea filtrului de a separa cafeaua de uleiurile sale de creștere a colesterolului, numite terpene.

5. Poate duce la creșterea tensiunii arteriale, fără pericole pe termen lung
Nu în ultimul rând, cafeaua poate provoca o creștere a tensiunii arteriale. De obicei, această creștere este de scurtă durată și nu are efecte negative pe termen lung. Potrivit dietvsdisease.org, “deoarece efectele sunt atât de scurte, pentru populația generală consumul regulat de cafea nu crește tensiunea arterială pe termen lung și nici nu pare să crească riscul de probleme de sănătate cardiovasculară.”

Recomanda 6
Author

2 Comentarii

  1. Vrajeala, ne intereseaza efectele impotriva covid-19 si ce urmeaza …!
    Cum ne protejeaza impotriva planurilor ocultei mondiale?
    Ne ajuta cofeina impotriva revolutiei industriale „number 4”, cea robotizata?
    Putem fi mai buni decat robotii, daca bem cafea?
    Robotii se pot sinucide daca nu beau cafea?
    Ce parere are google? )) (nu ne mai urmareste?)
    Este bine sa bei cafea, daca Kamala Haris spune ca urmatorul coronavirus va fi mai rau si va ucide jumatate din omenire?
    Cafeaua se poate bea daca cumperi produse de la supermarket cu nenumarati conservanti?
    Unde sunt studiile pentru combinatia consumului de cafea si alinentatia consumerista? 😉

  2. Cafeaua este un remediu universal , ca si berea! Numai cine nu cunoaste, nu stie..
    Prin anii ’60 un american disperat (avea ciroza in forma grava) s-a inchis in Biblioteca Congresului si a citit tot ce trebuia!Rezultatul: a baut la cafele de a capiat, dar si-a insanatosit ficatul!
    Iar de bere nu mai vorbesc, de 6000 de ani face numai bine omului,ca si painea !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.