La noi, cu amenzile, la alții – cu asta

Premierul Canadei, Justin Trudeau, dorește ca toți angajații canadieni să beneficize de 10 zile de concediu medical plătit pe an, pentru a preveni apariția celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, relatează presa locală.

Prim-ministrul canadian a declarat, într-o conferință de presă, că un al doilea val al epidemiei de noul coronavirus va apărea, cel mai probabil, în această iarnă și că oamenii nu ar trebui să muncească în timp ce sunt bolnavi.

„Nimeni nu ar trebui să aleagă între a lua o zi liberă de la serviciu, din cauza bolii, și a plăti facturile. La fel cum nimeni nu ar trebui să aleagă între a rămâne acasă cu simptome COVID-19 sau a-și putea permite să achite chiria ”, a spus Trudeau.

Numărul de zile libere în cazul persoanelor bolnave este decis, în prezent, la nivelul fiecărei provincii.

Majoritatea provinciilor canadiene, inclusiv Manitoba, Nova Scotia, Ontario și Columbia Britanică, permit angajaților trei zile de concediu medical plătit pe an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Din ciclul : NASA prognozeaza ca peste 7 miliarde de ani soarele va exploda.
    Ps. Deocamdată constatăm ca au exodat preturile. Pana la iarnă e posibil sa explodeze si unele state. Sa vezi atunci zile libere plătite si neplătite.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.