Nadal s-a retras

Rafael Nadal, locul 1 ATP, a decis să se retragă de la Turneul Campionilor, competiţie care se desfăşoară în perioada 12 -19 noiembrie la O2 Arena din Londra, din cauza unei accidentări la genunchiul drept, care i-a îngreunat evoluţia în partida de luni seară, împotriva belgianului David Goffin.

Spaniolul în vârstă de 31 de ani a resimţit dureri puternice la genunchi încă din circuitul asiatic de toamnă şi tot din pricina acestei accidentări a renunţat la disputarea turneului ATP 250 de la Basel, dar şi la sfertul de finală de la mastersul de la Paris, de la începutul lunii. Nadal a fost incert pentru Turneul campionilor, însă a luat decizia de a concura.

„M-am angajat să încerc, am ratat acest turneu de prea multe ori de-a lungul carierei”, a declarat Nadal la conferinţa de presă. Calificat de alte 13 ori la ATP Finals, Nadal s-a aflat la startul competiţiei abia a opta oară în 2017. „Voi continua să muncesc din greu pentru a rămâne în top şi pentru a avea pe mai departe şansa de a lupta pentru lucrurile importante. Astăzi nu a fost deloc o senzaţie plăcută pe teren, însă am avut un sezon de neuitat”, a mai transmis ibericul.

Rafael Nadal a primit, duminică, trofeul pentru terminarea anului pe prima poziţie ATP, pentru a patra oară în carieră. Ibericul pune astfel punct sezonului 2017, unul în care a câştigat titlurile de Mare Şlem cu numerele 15 şi 16 din palmaresul său – la Roland Garros şi US Open, a disputat finală la Australian Open şi şi-a adjudecat alte patru trofee la simplu. David Goffin (8 ATP) l-a învins pe Rafael Nadal, luni seară, cu scorul de 7-6(5), 6-7(4), 6-4, în meciul doi din Grupa „Pete Sampras”.

Locul lui Rafael Nadal în grupa „Pete Sampras”, pentru următoarele două dueluri, va fi luat de conaţionalul acestuia, Pablo Carreno Busta (26 de ani, locul 10 în clasamentul mondial). Miercuri, Carreno Busta va juca împotriva austriacului Dominic Thiem, iar David Goffin şi Grigor Dimitrov se luptă cu biletul pentru semifinale pe masă. Bulgarul este sigur de calificarea mai departe în cazul unei victorii, indiferent de scor, în timp ce belgianul are nevoie de victorie cu 2-0 la seturi sau ajutor din partea lui Carreno Busta, printr-un succes în faţa lui Thiem, dacă el s-ar impune în decisiv.

Rafael Nadal are acum, în clasamentul ATP în timp real, un avantaj de 1440 de puncte în faţa celui mai apropiat rival – Roger Federer (care a câştigat deja un prim meci la ATP Finals). în cazul în care elveţianul ar încheia fără înfrângere parcursul la Londra, acesta s-ar apropia la 140 de puncte de Nadal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.