Calvarul judecătoarei Bârsan: „Cei 7 ani nu mi-i dă nimeni înapoi”

Șapte ani de chin prin instanțe, soțul în spital, timp de patru ani niciun venit. Judecătoarea Gabriela Bîrsan, achitată definitiv de instanța supremă în procesul în care a fost târâtă de DNA, a avut o primă reacție joi seară descriind prin ce a trecut.

„Cei 7 ani nu mi-i dă nimeni înapoi. Pentru mine contează că, în acești ani, am înțeles că Dumnezeu m-a iubit mult, că eu profesia pe care am făcut-o 36 de ani am făcut-o cu pasiune și cu credință. Din păcate însă, astăzi bucuria mea nu poate să fie la fel de mare așa cum ar putea fi pentru că soțul meu este în spital, profesorul Bîrsan al cărui nume trebuia să fie măcelărit, mazilit prin mine, are o inimă atât de mare, dar care duce ceea ce poate duce. (…) Am avut un crez la care nu am vrut să renunț: un act de justiție trebuie să fie un act de dreptate. O să vină vremea să vorbim și toată lumea ne va asculta. Îmi doresc să plec din această profesie așa cum am intrat, un om liber, drept și cu frică de Dumnezeu. Am îndurat 7 ani de chin și de suferință. Noi avem un băiat care este avocat la Strasbourg și care nu a venit în țară de când cu aceste nenorociri, deși dorința lui a fost să vină alături de tatăl său și de mine și care a scrâșnit din dinți în toți acești ani, singurul român care a intrat în Baroul de la Strasbourg și care a fost bălăcărit și pomenit în dosarul mamei sale, care era un mit pentru el”, a spus Bîrsan, la Antena 3.

Aceasta a mai spus că timp de 4 ani, nu a avut niciun venit, pentru că a fost suspendată din activitate.

Instanţa supremă le-a achitat definitiv, joi, pe judecătoarele Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu şi Corina Corbu în procesul în care au fost acuzate de fapte de corupţie de către DNA.

„Respinge, că nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Bîrsan Gabriela Victoria, Ionescu Florian şi Corbu Corina Alina împotriva sentinţei penale nr.1055 din dată de 29 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.2820/1/2014. (…) Definitivă. (…) Cu opinie separată, numai în sensul admiterii apelului formulat de Parchetul de
pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Natională Anticorupţie, desfiinţării în parte a sentinţei penale nr. 1055 din dată de 29 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 2820/1/2014 şi, în rejudecare, schimbarea temeiului achitării inculpatei Puşoiu Iuliana din art.396 alin.5 raportat la art.16 alin.1 lit.a Cod procedură penală în art.396 alin. 5 raportat la art.16 alin.1 lit.b teza I Cod procedură penală pentru săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite prevăzută de art. 256 Cod penal din 1969 raportat la art.6 şi art. 7 alin. 3 din Legea nr. 78/2000 şi condamnării inculpaţilor Puşoiu Iuliana pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals , prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal din 1969, şi Gherbovan – Silinescu Radu pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă participaţiei improprii, prevăzută de art. 31 alin. 2 raportat la art. 290 alin.1 Cod penal din 1969”, se arată în minuta Instanţei supreme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

17 Comentarii

  1. Nimeni doamna, dumneata trebuie sa te intorci pe pozitia din care ai fost data la o parte si sa-i dai cu capul de pereti pe toti procurorii DNA care se prezinta in instanta cu rechizitorii construite pe povesti, pe supozitii, pe probe obtinute ilegal, pe inregistrari si stenograme trunchiate. La momentul asta, sunteti o persoana repusa in drepturi si dovedita nevinovata, trebuie sa fiti un exemplu de tarie in lupta cu procurorii corupti si/sau rau intentionati care au ajuns sa se creada ei ca infaptuitori ai justitiei

    • Omule, stii proverbul ala? Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Crezi ca este o sfanta a dreptatii? In caz ca e nevinovata, i-a venit randul sa guste si ea din cupa nedreptatii pe care a servit-o unora.

  2. vai ce baiat eminent! sigur ajungea in baroul de la Strassbourg si daca era fiul vreunui taran din teleorman!!
    Toate aceste doamne, care frecventeaza de zor latrina3, nu sunt, n-au fost si nu vor fi”JUDECATOR” pentru simplul fapt ca au adeziuni politice evidente! se pot da si alte exemple!

    • Doamne, cat sunteti de penibili, voi astia cu nasul in suflet!

  3. Mai au ceva de comentat sustinatorii statului de drept paralel cu tot ceea ce inseamna justitie, democratie, drepturi cetatenesti, etc ? Mai au ceva de comentat securistii, capetele patrate si seci care sunt incapabile sa inteleaga ca statul paralel inseamna abuz, discriminare, oprimare si tot ce e mai rau pe lumea asta? Mai are ceva de comentat Lili ?

    • Mai Dane, de ce nu sariti de partea dorsala in sus si cand romanii mai putin dotati cu bani si pile sunt victime ale unor sentinte nedrepte date de judecatori, breasla din care apartine aceasta doamna?! Nici pe aceasta doamna nu am auzit-o sarind in apararea romanilor simpli victime ale colegilor ei judecatori! Si voi astia care sariti de parte dorsala in sus cand privilegiatii sunt deranjati tot dintr-un stat paralel faceti parte, doar ca nu este al celor pe care ii acuzati!

  4. Lămuritorul, Booyaka, Lili, Nastratin, Nasty, ??????, belina și restul propagandiștilor securiști zic că e OK.

  5. I-am cunoscut personal, le-am fost coleg de facultate si/sau prieten si pot cu adevarat sa dimensionez grozavia si monstruozitatile abatute asupra sotilor Birsan, doi profesionisti ai dreptului si fiinte omenesti cu totul si cu totul deosebite. Au fost si sunt doi oameni ce degajau in mediul profesional public sau privat doar incredere, speranta si bunatate, oameni cu frica de Dumnezeu. Atunci de unde atata ura, rautate si dusmanie, domnilor procurori si militieni…?! Voi oare sunteti oameni ?! Sa lase Dumnezeu asemenea crime si nedreptati nepedepsite ?! Sa treaca acei monstri prin viata ca si cum nimic nu s-a intamplat ?! Imi este foarte greu sa cred asa ceva si cred ca totul va fi pedepsit aici pe Pamant…?!

    • Ne cam minti fara rusine matale. Nu stiu cum este sau era domnul, dar stiu cum era doamna prin anii 80 la sectoriul 1.

  6. Procurorii securisti bestiali trebuie sa plateasca si vor plati in curand…

    • Judecatorii, nu procurorii dau sentinte! Procesul a fost prelungit pana a ajuns in ultima instanta de deciziile judecatorilor de la instantele anterioare, nu de procurori. Cum colegii judecatori au salvat-o in final, doamna nu indrazneste sa ridice tonul la judecatorii care au tinut-o 7 ani in corzi si se face ca suntem toti prosti si nu stim cine da sentintele in tara asta.

  7. cititi si „RAZBUNAREA LUI BASESCU IMPOTRIVA LUI CORNELIU BARSAN:CEDO A DECIS RIDICAREA IMUNITATII JUDECATOAREI GABRIELA BARSAN!(octavpelin)

  8. cititi si „Scandalul Birsan atinge cote absurde la instanta suprema. In dosarul nr. 8324/1/2011 in care profesorul Corneliu Birsan (judecatorul roman la CEDO) a atacat in contencios administrativ hotararea CSM prin care s-a dat avizul pentru perchezitionarea locuintei sale, si a cerut stramutarea dosarului aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, conducerea instantei supreme a numit-o ca presedinte de complet chiar pe sotia reclamantului, Gabriela Victoria Birsan (foto) desi se stia ca este incompatibila in cauza. Indiferent de considerentele legale care au stat la baza acestei mutari, situatia creata e de natura sa afecteze credibilitatea sistemului judecatoresc si credem ca putea fi evitata daca se dorea{(Legestart 10, 2011)-

  9. De ce nu publicati cu nume si prenume lista celor care se fac vinovati de aceasta situatie ?

  10. Procesul a durat 7 ani! Daca erati nevinovati erati achitati imediat. Faptul ca niste judecatori au achitat alti judecatoari in plin proces de hartuire al judecatorilor de catre legile justitiei ale lui Ciordache nu inseamna ca sunteti nevinovati, ci ca intimidarea magistratilor a inceput sa functioneze. Nu prostiti pe nimeni, stie lumea ce justitie „corecta” faceai tu si sotul impotriva cetateanului fara bani si pile. Justitia impartita de tine si sotul tau le-a furat altor romani zeci de ani din viata petrecuti in inchisoare, nu in libertate ca voi. Nu voi sunteti victimele!

    • Poate fi adevarat ceea ce spuneti. Un proces pe muchie de cutit, doar ascunderea sau refuzul acceptarii unor probe de catre magistrati a facut diferenta. E o practica frecventa printre magistrati sa refuze anumite probe. In final pretinde ca a judecat in baza probelor aflate la dosar, unde daca nu exista probele grele totul e ca si rezolvat. Smecherie de doi bani, dar la noi functioneaza.

  11. Parafrazndu-l pe Basescu cu acele ale sale celebre anunturi de pe sosele: „Aici sunt banii dumneavoastra!” i-as raspunde celebrei deja „judecatoare” ca in cei sapte ani invocati se gasesc blestemele celor pe care i-a neindreptatit de-a lungul carieirei sale. Sapte ani de blesteme. Are dreptate colegul Stevenson: de mai sus: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! Exista o justitie divina care uneori lucreaza si inainte de moarte atunci cand se umple paharul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.