Şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului din Arad, arestată pentru 30 de zile

Şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi cadru didactic la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Delia Marina Podea, a fost reţinută şi va fi adusă în Capitală, unde procurorii vor cere Tribunalului Bucureşti mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Update: Şefa Secţiei de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Arad a fost arestată pentru 30 de zile. Decizia tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă.

Delia Podea este acuzată că a solicitat şi a primit bani de la persoane care s-au internat fictiv la Secţia de Psihiatrie, pentru pregătirea dosarului de pensionare pe caz de boală.

Internările fictive, susțin anchetatorii, urmăreau, de asemenea, obținerea de bani, în condiţiile în care retribuția medicului se cuantifica în funcție de numărul de pacienți înrolați.

Potrivit noilor dezvăluiri din Dosarul, 3.000 de pacienți ar fi fost implicați în studiile clinice pe care procurorii le-au ridicat marţi din 16 spitale.

Audiată de procurori în noaptea de marţi spre miercuri, asupra medicul Delia Marina planează acuzaţii grave, potrivit cărora ar fi falsificat semnăturile unor pacienţi pentru a induce în eroare că bolnavii ar fi fost acord să participe la testare. Procurorii mai spun că au fost falsificate, de asemenea, şi diagnosticul, şi fişa medicală pentru a le putea administra produsul testat.

Testele erau comandate de mari companii de medicamente din străinătate și au fost făcute în mai multe ţări. Studiile se fac din 2012, iar între companiile din străinătate şi medici au apărut şi firmele de intermediari, verificate de asemenea.

Polițiștii, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul General, au facut marți 26 de percheziţii la cabinetele unor medici cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale, care ar fi derulat studii clinice ilegale pe pacienți.

„Perchezițiile sunt efectuate la mai multe unităţi sanitare din Bucureşti şi din judeţele Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj, unde îşi desfăşoară activitatea cei în cauză, precum şi la sediile şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale cu profil medical, care reprezintă interesele sponsorilor. De asemenea, sunt ridicate înscrisuri şi probe de la 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea”, potrivit Parchetului General.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.