Transferul contribuţiilor sociale, „devastator” pentru poliţişti

Impactul transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va fi devastator pentru poliţişti, jandarmi, pompieri, dar şi pentru angajaţii MApN, SRI, STS, SPP, avertizează Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

„Din analiza efectuată de către specialiştii noştri, rezultă că impactul acestei modificări a Codului Fiscal va fi unul devastator pentru poliţiştii, personalul contractual şi ceilalţi angajaţi din familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională” (inclusiv jandarmi, pompieri, MApN, SRI, STS, SPP etc.), care vor avea scăderi ale salariului net cuprinse între 5% şi 20%, acestea urmând a fi resimţite la intrarea în plată a venitului aferent lunii ianuarie 2018, respectiv în luna februarie”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, remis joi MEDIAFAX.

Sindicaliştii avertizează că scăderea netă va afecta, cu precădere, personalul cu venituri reduse sau situate la valoarea minimului brut pe economie, respectiv 1.450 lei, adică aproximativ 75% dintre angajaţii MAI.

În acest context, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România anunţă că analizează strategia de dialog social şi acţiunesindicală pentru perioada următoare, urmând a declanşa mai multe forme legale de protest.

Membrii Guvernului au adoptat, în ședința de miercuri, ordonanța de urgență prin care este modificat Codul Fiscal.

Ordonanța de urgență modifică şi completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal și prevede următoarele măsuri:

-mutarea CAS de la angajator la salariat cu reducerea cotei totale de contribuţii sociale de la 39,25% la 37,25%,

-splitarea plăţii TVA;

-ridicarea plafonului pentru microîntreprinderi la un milion de euro;

-instituirea contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii, dar şi scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei .

Pe de-o parte, Guvernul prezintă măsurile ca fiind benefice, încurajatoare şi chiar creatoare de oportunităţi pentru angajatori, dar de cealaltă parte reprezentanţii mediului de afaceri – întreprinzători, analişti, consultanţi, lideri ai patronatelor sau ai asociaţiilor de investitori – şi politicienii din afara arcului guvernamental le resping în bloc sau în parte, invocând riscuri majore pentru stabilitatea macroeconomică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

21 de Comentarii

  1. Doar nu m-oi apuca să le plâng de milă tocmai celor mai privilegiați bugetari!

    • De ce sa plangi de mila la o minciuna? Coarna este un diversionist! Adica daca aplica toata lumea marirea brutului cu cheltuielile angajatorului, nu vad de ca la politisti ar fi altfel? Poate sunt alte chichite din actualul brut, care vor disparea! Sa vedem practic!

    • astia care umbla cate doi, Unu de stie sa scrie, Unu’ de stie sa citeasca, au ajuns tari si la artimetica! devastarea asta o fi cam tot de 25% , saupoate chiar mai mare ? atunci , cand cu 25%, Basile Vlaga a avut un abces de demnitate si s-a pozitionat corect, drept care Marele Kior l-a eliberat si pe el de samar. poate mai vrea unii din Politie sa dejuge boii si sa lase samarele ? drum bun, cale batuta !

  2. Pacat ca guvernul asta nu scoate la vedere niste oameni care NU AU PUTUT BENEFICIA DE SERVICII MEDICALE pentru ca ANGAJATORUL NU PLATISE CASS-ul pentru ei. Ii duc eu la un spital unde erau mai multi in aceasta situatie. Cu aia sa stea de vorba astia care se dau mari lideri sindicali dar ei, de fapt, sunt platitri de patroni ca sa faca balci.

  3. Pai, Ionut Misa a anuntat OFICIAL cu Documentul PSD in mana ca va CRESC Salariile Nete(alea URIASE Promise de Dragnea in campania elctorala cu PIXul in mana!!) cu 2(DOI!!) lei!
    Nu va ajung??!!
    Hai ca va ajung, la ce Cresteri de Preturi vedem ZI de ZI, o sa va ajunga cei 2(DOI!!!) lei de la Dragnea!
    Ati Votat PSD, PSD aveti, BINE v-a facut, FIX cum v-a promis Dragnea, MUULT BINEEEE pentru Romani!
    E bine, e foarte bineeeee!
    Euro la Cote Istorice, Carburantii la fel, Painea, Untul, Carnea, Curentul electric, Gazele< lemnele de foc LIPSA si SCUMPE… e BINEEEEE, asa arata BINELE Promis de Dragnea si Votat de voi!
    Credulilor!
    Meritati!

    • Eu tot pesedeul votez. Nu că aș avea vreo așteptare de la pesedei, dar măcar îți fac ție în ciudă!

    • De ce te plangi Lili? Pe vremea de trista amintire, untul era 8 lei azi in supermarket este si cu 5,5 lei oul vara costa 1 leu si din octombrie 2 lei, un litru de ulei cu soia sau de sloarea soarelui era 11 lei, zaharul 9 ei si orezul 8 lei, azi parca uleiul este intre 4 si 6 lei, orezul intre 3 si 6 lei, zaharul sub 4 lei, oul 0,7 lei si va creste firesc spre un leu pentru ca scade productia de oua din cauza conditiilor in anotimpul de iarna atat temperatura cat si din cauza scaderii duratei zilei asa zisa perioada hibernala. Electricitatea a fost parca un leu pe vreme cand tu erai mai tinerica, asa ca de ce te plangi? Cat despre bugetari, legea salarizarii prevede cresteri graduale, iar la unele categorii cum sunt medicii chiar atingerea din 2018 a valorii finale, deci vrei nu vrei la anul bugetarii vor avea o crestere de cateva procente pana la 15-25% dupa domeniu. Cateodata ma intreb ce s-a schimbat in mentalitatea romanului de se vaita atat de mult cand preturile sunt mai mici decat inainte de ’89 la marea majoritate a produselor, nu se mai munceste 6-7 din 7 zile ci doar 5 din 7, dar toti traiesc o drama, desi a crescut durata de viata, desi exista investigatii medicale mai elaborate si sunt domenii in care operatiile ample s-au redus la o interventie laparoscopica pentru ca stiinta a evoluat. Chiar daca par de proasta calitate serviciile medicale totusi sunt la alt nivel si ma repet pt. ca stiinta a evoluat si comunicare, un telefon mobil poate alerta o salvare, fata de vremurile cand trebuia sa ai o fisa ca sa poti suna de la un telefon public. Puteti calatori in spatii largi atat virtual cat si fizic si tot traiti sau incercati sa generati angoase. Traiti-va viata ca-i un dar nu o transformati fara motiv intr-un esec. Dumnezeu nu v-a creat pentru a va jeli ci pentru a fi OAMENI.

    • lilo, tu ce pensie ai? cum te afecteaza cresterea pensiei cu 10% din iulie 2018? de obicei se spune multumesc cand primesti ceva, dar vad ca educatia ta de femeie batrana se limiteaza la imprecatii pe adresa celor care -ti dau, deci nu -ti iau. cred ca nu esti lipsita de bani si ma intreb oare de ce te zbati sa nu se modifice Codul Fiscal ? esti cumva platita din surse nefiscalizate pentru postari si s-ar putea sa intzarce balaia daca intra Codul in vigoare ? nu-i asa ?

    • fai fimeie, ai toti boii acasa? legea salarizarii este alta, asta e legea Codului Fiscal,asa ca trezeste-te din mahmureala si lasa glaja cu drojdie de-o parte, fomeie!nu-ti sta bine !

    • Ma lili, tata, nu ai inteles ca masurile fiscale nu au nimic in comun cu maririle de salarii, ca ele au alta tinta? Tu, talibana cum esti, te faci ca nu intelegi! Ia-l de „barbat” pe Coarna de la sindicat!

    • @lili = sunt bugetar, mi-a crescut salariul de la 2000 lei in urma cu un an la 3500 acum. Crezi ca e mai mult decat 2 lei?! Cum minti si manipulezi! Sau te-a sedus si abandonat Dragnea? Bine a facut, ca esti isterica si neterminata! Bravo PSD ca mai pune frana hotiilor ciocoilor romani si a strainilor in Romania!

  4. Coarna tipa ca-i va scadea netul. Politistii sunt platiti la ora( fenta din buric) si cer pensii militare la 24/24 ore precum militarii adevarati. Eu propun sa fie platiti la zile calendaristice nu la ora. Un sef de post a ajuns sa aiba o pensie mai mare decat un colonel MApN si tot nemultumiti sunt. Dai cu tunul pe strada si nu vezi un politist. Huuo Coarna cu salarii babane de 15.000 roni pe luna!

  5. CE DREACI E „DEVASTATOR”? Ce treaba au politistii care sunt ei bugetari,ca nu am auzit sa se fi privatizat Politia? Coarna si alti pitzifelnici basisti,mari sindicalisti politruci, bat campii,ca doar la pofta lor de salarii uriase si de jdemii,plus aritmetica aia de care au fugit ei la viata lor,probabil ca si imultirea le da mereu cu minus,ca lui Hagi Tudose,si cred mereu ca mai au de luat si ca cineva ii fura la banetzi.Dar poate ca le este dor de Boc si Basescu, care sa vina cu foarfeca sa-i linisteasca pe martzafoi.

  6. Extraordinar!
    Acest sistem fiscal ar trebui sa reduca salariile bugetarilor la raportul 1/8 si nu mai mult!
    De asemenea si pensiile speciale sa fie anulate!

  7. Domnii polițiști nu au motive să fie nemulțumiți de scăderea salariului net. Primesc, în compensație, dreptul de a intra în casele cetățenilor fără mandat. De acum, sunt suficiente indiciile pentru a pătrunde cu forța în casele oamenilor. Inteligenta ministră de interne (atunci când tace) s-a zbătut ca ei să aibă acest drept lansând în dezbatere publică un proiect de lege în acest sens. Drept pentru care, au de unde să-și completeze veniturile. Hoții nu vor mai sta la pândă și la îndoială întrebându-se cum să intre într-o casă cu ușă blindată și plină de valori. Vor aranja asta cu poliția. Ca să dispară efectul trecerii contribuțiilor sociale la angajatul din sistem.

    • mai lupule, te-au cautat si pe tine prin casa ? de iarba, imi imaginez, ca doar nu pentru ca stateai zile si nopti in piete si bazare cu anticoruptia de gura?

  8. Eu sint un roman traitor in kanada de 20 de ani… prin natura meseriei sint mai mult prin statele uimite… vreau sa va spun doar atit; canadienii platesc CAS din salarul lor intre 30 si 50%, depinde de cit de mare e salariul… la fel e si la americani… restul, judecati singuri.

    • Bravo domn Mocanu! Nu cred ca e CAS in sensul de la noi, dar este ceva platit! Trebuia sa mai adaugi ca la voi si la americani, neplata datoriilor la stat e infractiune si o incurci rau! Dar la noi, instigarea Klaunului Kaizer Kiolbanis-KKK- este ordin pentru userei, sorosei, liberei etc.!

    • ei uite , de aia si in diaspora trebuie sa avem grija PSD! nu se poate mai nea Mocanule !sigur nu te-a platit Dracknea? cand noi, dambovitzenii, la prima si la a doua generatie pe asfalt, stim precis ca Raiul este localizat in Statele Uimite, sa vii mata’ cu chestii de astea? Lili, te rog contra-ataca urgentissimo cu ceva statistici la zi din Cartea de Vise pe care o tii langa vasul cu apa din toaleta .

  9. La patron daca nu iti convine pleci.Face ti la fel pentru ca oricum 60/100 sunteti inutili

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.