Cristoiu: Regimul Iohannis se pregătește pentru o șmecherie

Regimul Iohannis se pregătește pentru o șmecherie în privința Schengen, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu. La JAI de pe 8 decembrie nu se va lua în discuție extinderea spațiului Schengen. Regimul Iohannis va susține că admiterea nu a fost tratată. A fost doar amânată, spune Cristoiu în Jurnalul său Video de pe blog.

Klaus Iohannis susține că prin România emigranți nu trec ilegal frontiera României. Păi, dacă trec ilegal nimeni nu știe că trec, arată Ion Cristoiu.

VIDEO Analiza lui Cristoiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

23 de Comentarii

  1. O să fie distractiv dacă se amână votul. Toată tărășănia va fi percepută de români drept respingere. Oricât ar îndulci ei situația ăsta e adevărul. Baiul este, pentru Claus și ai lui, că românii vor vrea “sânge”. Să vedem cine va fi Moțocul de data asta. Sunt câțiva candidați. ING, OMV, Suedia și nu prea vor avea de ales, CE. Va fi interesant.

  2. Mi-a plăcut conferință lui de presa.Sala era plină de ziaristi,deși au fost anunțați cu numai 20 de minute mai devreme.Cum au ajuns așa de repede rămâne un mister postdecembrist și așa o să moară un mister.Au apărut imaginile la televiziuni cu robotul care dădea din mâini și chear vorbea Mi-am dat seama că-i robot pentru că datul din mâini și vorbitul nu erau bine reglate.Ziaristii au rămas muți și nu știau ce să întrebe ,televiziunile au întrerupt brusc imaginea iar noi am rămas mai departe cu robotul pe cap.

  3. Ce m-am surprins pe mine e că robotul seamănă foarte mult cu navetistul!

  4. official cica de 9 luni(!)
    se scurg cam 10’000 de rahati (era un banc)
    zilnic din ukrania in Romania:
    -unde sunt cele 2,7 milioane?????
    asteptam sa se numere 6 milioane ca sa fim trasi la raspundere?
    (de catre onu,de catre tribunalu de la nurenberg,etc,etc,etc)

  5. Noi si bulgarii
    Hartia igienica cu care se sterg la anusurile sparte de atata progresism toti cei din restul UE

  6. Niciodata nu a vorbit cu adevar, minciuna e meseria lui de baza.asa a fost asa va muri.de ce sa ne lase în senghenul lor. Asa le este mai bine lor, ue.asa vom rămâne.pe dinafara, saracii de serviciu.

  7. Câte din ‘profețiile’ (a/e)nunțate de KWI s-au îndeplinit în 9 ani de mandat, știu românii ce s-a semnat, în numele lor, la Bruxelles de la intrarea României în UE, evident NU, dar, simt/văd consecințele.

  8. Tot visând la beneficiile pe care le putem avea prin intrarea în Shengen, ignorăm toate dezavantajele şi deserviciile. Paza unei frontiere în condiții de război şi post-război, ce implică o creştere a emigrației, nu va fi uşoară. Cine nu a stat o noapte cu arma în mână la granițe, nu poate înțelege asta. Intrarea în Shenghen va aduce multe responsabilități determinate de schimbarea statutului nostru şi nu toate vor fi benefice. E ca la căsătorie. Ştii cum intri dar nu ştii când şi cum ieşi. Unii îşi mențin ideile şi încearcă să justifice nişte planuri sau decizii de mult luate într-o altă realitate, mult diferită de aceasta de acum. Întregul context s-a modifiat în câțiva ani şi nimeni nu l-a reanalizat temeinic, din toate perspectivele, astfel încât decizia finală să aibă o baza solidă. Se observă de departe că mulți dintre cei ce sustin demersul, nu ştiu mai nimic despre efecte. Guvernul trebuie chemat în Parlament să prezinte condițiile în actualul contex, avantajele şi dezavantaje şi să lase deoparte interesele electorale.

  9. Singurul care ne poate rezolva cu Schengen este Zelenski,cu el trebuie să vorbească navetistul.Daca „eroul”o cere la UE sigur se rezolva.

  10. Cine conduce politica externa, si are legatura cu externul. Aurescu nu a pregatit diplomatic relatiile cu tarile care se opun aderarii. Intr-o tara normala trebuie ca Aurescu si sraful lui sa fie demisi. Sau Johanis sa plece . Este un ESEC DIPLOMATIC.

  11. Sturionul media kristoiu loveste din nou… Cu oamenii care populeaza Romania si clasa politica,media si justitia chiar nu meritam intrarea in ‘Schengen’,meritam ca o suedie,o olanda, o austrie, sa se pe noi cu bolta …Nu am stiut niciodata in istorie sa fim demni,ca si sturionul media ,suntem neamul lui Bicilis…

  12. Personal nu doresc intrarea in Schengen,insa nu este vorba aici de talpa tarii,cei care in pofida vicisitudinilor nu au luat calea dulce a plecarii,raminind la radacina.
    Cit de dulce ,sa spuna diaspora ,in fel si chip.
    Este vorba de umilintele suportate la granita ungara,austriaca si alte granite de diasporeni ,soferii-transporturi si in general a celor ce circula”liberi”-lib.de circulatie ce se dovedeste una din multele minciuni poleite cu staniol otravitor.
    Austria tine cu dintii sa nu fie asaltata de emigranti si da vian pe Ro si Bul,desi:
    -stie ca majoritatea sunt ucraineni si fac tranzit rapid,scurt si tacut prin Ungaria ,de ce nu prin Polonia spre Germania si Austria ,trecind prin Cehia,Slovacia.
    Spionajul Austriei prin ambasada ei in Romania este fructuos,dar nu a putut aduce dovezi ca 70 mii emigranti au trecut prin Romania>Pai nu i-am trimsi inapoi dece nu-i trimite ea inapoi?Acu contesta „cotele”date de Angelique a Ingerilor ,s-a opus vreodata?
    Acest Spion habsburgic lipit de petrolul,padurile si alte resurse ale noastre,aliat al Rusiei foste sovietice si actual federatie,aliata a lui Putin tacuta si plina de oligarhi nababi la pensie,la odihna ,minte cu nerusinare si uraste Romania pe cat o prosteste si jecmaneste.Da, „neutra „austriaca prasita de vesela Maria Tereza,reuseste sa prosteasca toata lumea, Romania fiind si ea dusa de nas,mereu santajata ,mereu sa-i dea habsburgului idiot dar vicios in inselaciuen,ce cere.

  13. & Nistorescu vrea să arate cititorilor cum prcedează ,,vulpea”, ?

  14. Asadar se vede cu ochiul liber ca in timp ce bruxelul ii da zor cu indeplinirea conditiilor, statul urmas al Mariei Tereza,
    se ridica voiniceste si spune veto.
    Tine cu dintii de ce a acaparat fraudulos.
    Nu este nici-un fel de smecherie a lui Iohannis ,ci o tergiversare,eventual prin aminare.
    Glasul Austriacei Maria Tereza inca suna sensibil in urechile rudelor germanice ,chiar daca ea face pe neutra si tacuta,acoperind-usi,pudica coruptia si pacatele.
    Suedia,Okannda alte „mititici”nevinovate,pure, inocente susurind la urechea surda a bruxelului.
    De ce NATO care a ici nu pazeste granita de sud est,desi pretinde „securitate”pe flancul lui Iohannis?
    De ce Ucraina a impinzit UE cu milioane de refugiati,”rapsunde”Romania,deja facind sacrificii din saracia ei alimentindu-l pe nebunul jelenski?
    cat a platit UE ,Romaniei despagubiri pt golirea bugetului de catre Iohannis,Ciuca,Ciolacu ,pt.Ucraina ?
    Ce a facut Osteraih ca si sacrificii pt.Ucraina in corul „uninii”,pt.ca la Jai sa zica ea „nu”?
    Cu asemenea tovarasi exploatind tarile pretinse prietene si solidare ,ca AUstria,Olanda,Suedia ,Germania,Franta avem de-a face.Eu consider ca e ura lor,iezuita,catolica impotriva a doua tari crestine ortodoxe,Romania si Bulgaria care nu stiu ce cauta in clubul catolicilor protestanti din vest ,dintotdeuna aflat in expasiune,colonizare si distrugere a religiei crestin ortodoxe.

  15. Majoritatea romanilor sunt atât de săraci încât subiectul asta Shengen, este ca bitcoinul. Nu îl interesează deloc. El se zbate sa câștige un bănuț pentru încă o zi, o saptamana. Auvrezolvat cu traiul decent al romanilor și acum le dau Schengen. E o ticăloșie.

  16. @Batranul spune:
    24 noiembrie 2022 la 9:23

    „Singurul care ne poate rezolva cu Schengen este Zelenski,cu el trebuie să vorbească navetistul.Daca „eroul”o cere la UE sigur se rezolva”
    Nu cred. Austria se opune. Ori Austria condamna atacul rusesc, ar fara sa agreeze politica ucrana si pe tontul de Zelenski.
    Si da, Timisoara e plina de migranti. Este in Timisoara o strada (Brancoveanu) caruia localnicii ii spun „Fasia Gaza” ptr numarul mare de arabi/turci care au acolo magazine. Ei bine, pas cu pas tot orasul devine „fasia Gaza”, cu larga complicitate slugarnica a regimului iohannis care NICIODATA IN NICI UN DOMENIU nu-si intreaba cetatenii ce vor. Ca doar noi avem un regim demoscratos din care tot pas cu pas s-a pierdut „demos-ul” iar politicantii au ramas cu cratos-ul arogant.

  17. Un sas nu este sas adevărat, dacă nu este prost și îngâmfat.

  18. Domnule Cristoiu , mai ganditi-va putin ! Emigrantii, care trec ilegal prin Romania , nu pot fi contabilizati in tara noastra, dar….ii contabilizeaza, tarile din vest , unde ajung ! Ati inteles maestre ? Se stie cati au trecut prin Romania si cati prin Bulgaria ! Bine, noi si bulgarii suntem „oile negre” ale UE! Emigrantii ilegali, trec numai pe la noi , nici vorba sa treaca si prin Grecia, Italia, Spania , etc.. Hi,hi,hi! N.B.Cam asta este „democratia” in UE.

  19. Ne amagea acum cativa ani ca el nu vrea sa fie Marlan dar tot Marlan de Sibiu ramane. Romania educata pensia creste cu 15 % asa spunea Marlanul acum doua saptamani vom intra in Schengen. Cum zice asta ceva se alege praful. Unglaublich !

  20. Nu sunt de acord ca romania sa intre in Schengen ptr ca nu respecta drepturile omului pedofil.
    De ecsemplu eu a trebuit sa cer azil politic in Suedia, o adevarata tara democratica!

  21. Frontiera Schengen este in Hungaria, Slovenia, Italia, Spania … Pentru ca meritati !

  22. Vom sta in continuare sa fim controlati la granite,care-i baiul?Daca cineva are ceva de ascuns,oricum trece
    Problema este fatarnicia UE incapabila sa trimita acasa imigrantii ilegali desi are mijloace,gata sa atace cu masuri punitive daca cineva ridica un zid frontalier ,cum a procedat Ungaria dar care ataca Romania si Bulgaria ca vezi Doamne, ca sunt permisive si nu impusca imigrantii ilegali ,ca sa aiba motiv sa le dea afara din UE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.