Antifrauda, controale zilnice la Dragonul Roşu

Şeful Fiscului a anunţat că agenţii economici din complexul Dragonul Roşu din estul Capitalei vor fi controlaţi zilnic şi că pentru asta vor fi aduşi la Bucureşti inspector de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să fie dublată forţa de control.

„În urma rezultatelor înregistrate după primele 3 zile de controale operative în ”Dragonul Roșu”, am decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfășoare controale în fiecare zi, în cazul acestui engros.

Dacă în celelalte situații inspectorii noștri alternează acțiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri și nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roșu, agenții economici din acest complex comercial vor fi verificați zilnic.

De asemenea, am dispus intensificarea acțiunilor de monitorizare, urmând să aducem la București inspectori de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să dublăm forța de control din Capitală”, declarat Gelu Ștefan Diaconu. În primele trei zile de verificări în Dragonul Roşu au fost verificaţi 144 de contribuabili, au fost date 152 de amenzi iar valoarea totală a acestora s-a ridicat la 1,37 milioane de lei.

De asemenea, au fost confiscate (sume cash şi bunuri) de 656 mii de lei şi s-au făcut 54 de invitaţii la sediul Fiscului pentru continuarea verificărilor. Descinderea la Dragonul Roşu face parte din prima fază a Operaţiunii Cristal, demarată de Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF.

În pregătirea acestei acțiuni au fost efectuate monitorizări ale intrărilor și ieșirilor de marfă, dar și analize de risc ale agenților economici care iși desfășoara activitatea în acest engros.

În cadrul operațiunii „Cristal” sunt vizate 60 de engros-uri, iar la sfârșitul acestei prime etape care se va finaliza pe 25 decembrie operațiunea va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.