A agitat sperietoarea ”Hitler” și a fost învins de partidul ”Lenin”

Franța a avut cele mai pline de suspans alegeri din istoria sa, iar votul republican a avut câștig de cauză, este concluzia presei internaționale de mainstream. Potrivit rezultatelor publicate de Ministerul de Interne, după al doilea tur al legislativelor anticipate, Rassemblement National a suferit un recul uriaș față de primul tur și a terminat abia pe poziția a treia, după Noul Front Popular (alianța stângii, dominată de stânga radicală) și după Ensemble, partidul de strânsură al președintelui Emmanuel Macron. NFP a câștigat 182 de mandate, Ensemble a obținut 168, iar RN 143.

”Rezultatele sunt o răsturnare pentru liderul extremei dreapta, Marine Le Pen, care nu a reușit să obțină majoritatea absolută – ceea ce estimările arătau că este posibil, în urmă cu o săptămână – și nici măcar să câștige alegerile”, scrie cotidianul argentinian Clarin.

Ziarul elvețian Blick scrie că ”sprintul campaniei electorale a lăsat RN în block-starturile electorale. Tavanul de sticlă care împiedica extrema dreapta să ajungă la putere a rezistat. Succesul ”barajului republican” a dovedit că, pentru a-l depăși, este nevoie de mai mult decât niște alegeri”.

Însă ”satisfacția că centrul a scăpat cu glonțul pe la ureche nu trebuie să ne facă să ignorăm cifrele”, scrie El Pais. ”În multe dintre cele 577 de circumscripții, extrema dreaptă a fost la câteva voturi de victorie”.

”Chiar și cu mai puține locuri decât se estimase, RN va avea un loc important în politica franceză, ceea ce duce la dispariția unui peisaj politic postbelic construit pe ideea că extremei drepte rasiste și antisemite nu i se poate permite să ajungă la putere”, scrie The New York Times. Ce nu scrie însă cotidianul american este că a fost o campanie electorala în care nu Rassemblement National, ci Franța Nesupusă, partidul de extrema-stânga a lui Jean-Luc Melechon, și în special acest lider, au fost acuzați pentru o poziție antisemită, mai cu seama pe fondul protestelor legate de războiul din Gaza.

The New York Times scrie că Adunarea Națională a Franței va fi ”foarte divizată” și „nu se întrevede imediat nicio formulă de coaliție guvernamentală, centriștii lui Macron fiind prinsi între o extremă dreapta și o extremă stânga care se urăsc”.

”Pariul lui Macron de a convoca alegeri anticipate ”s-a dovedit pozitiv pentru sensibilitățile republicane franceze, însă a fost negativ pentru stabilitatea șefului statului”, scrie ironic cotidianul spaniol El Confidencial.

”Macron se va confrunta cu provocarea de a forma un guvern din grupuri disparate de partide care au puține în comun în afară de dorința lor de a menține extrema dreaptă în afara puterii”, iar asta ”la mai puțin de trei săptămâni de Jocurile Olimpice de la Paris”, scrie The Wall Street Journal. Dincolo de problema securității Jocurilor Olimpice – cine va fi și când va fi numit noul ministru de Interne, se întreabă publicațiile din aproape întreaga lume – dificultatea formării guvernului cu un parlament foarte divizat pare să fie cea mai mare problemă. ”Nu este greșit să spunem că, începând cu alegerea sa in 2017, Macron a dinamitat sistemul politic francez, punând capăt dominației vechilor socialiști și gaulliști. După dizolvarea parlamentului și convocarea anticipatelor, el a spus că a aruncat o grenada cu cuiul scos sub picioarele politicienilor și că dorește să vadă cum se descurcă. Macron a aruncat în aer sistemul politic francez și vom afla în curând dacă nu cumva s-a aruncat în aer si pe el însuși”, scrie UnHerd.

Franța se află într-o situație nemaiîntâlnită în ultimele șapte decenii – formarea unei coaliții. Pentru a scăpa de instabilitatea politică a celei de a Patra Republici, fostul președinte Charles de Gaulle a trecut la sistemul cu un președinte puternic și cu un sistem de vot la alegerile legislative care să asigure victoria partidelor puternice. Acest sistem a fost dinamitat acum de Emmanuel Macron, ceea ce a dus la un Parlament pestriț (cu partide de extremă stânga și extremă dreapta, cu rămășite ale socialiștilor și republicanilor, cu centriștii fără identitate politica ai lui Macron, cu ecologiști) din care mai lipsesc doar partidele pentru drepturilor animalelor, așa cum se întâmplă în Olanda. Sistemul menit să ofere majorități parlamentare puternice nu a mai funcționat: la alegerile din Marea Britanie, Partidul Laburist a obținut 65% din mandatele de deputat cu doar 33% din voturi, în vreme de RN din Franța, tot cu 33% din voturi, nu a obținut decât 25% din mandate.

Indiferent de disputele ce vor apărea în cadrul Noului Front Popular al stângii unde Jean-Luc Melenchon, detestat de Macron, își dorește mandatul de premier, însă până și colegii de alianță i se opun, indiferent de rezultatul negocierilor dintre partidul macronist Ensemble și Republicani, ecologisși, socialiști, rezultatul alegerilor anticipate din Franța va duce la o situație ironica, dacă nu chiar periculoasă. Alegerile europene din luna iunie au fost câștigate de extrema dreaptă, cu 44%, însă Franța va ajunge să aibă cel mai de stânga guvern din istoria celei de a Cincea Republici. Dacă dorește excluderea extremei drepte, Emmanuel Macron va trebui să guverneze cu Noul Front Popular sau să recurgă la un guvern de tehnocrați, însă tot cu sprjinul stângii extreme. Or, stânga dorește anularea reformei pensiilor, cresterea salariului minim,inghetarea pretului produselor de baza si cresterea investițiilor statului – asta într-o țară care are o datorie publică de peste 110% din PIB și un deficit bugetar de 5,5% din PIB (de două ori mai mut decât limitele impuse de UE). Chiar și Rassemblement National are o politica economică mai degrabă de stânga. ”Franța a avut de ales între datorii, mai multe datorii și foarte multe datorii. A ales foarte multe datorii. Fascinant”, scrie economistul Daniel Lacalle, care atrage atenția și asupra creșterii bruște a dobânzilor pentru obligațiunile statului francez.

Iar la acest preț al ”frontului republican” împotriva partidului lui Le Pen se adaugă și cealaltă fațetă a ascensiunii extremei-stângi din Franta – problema antisemitismului și mai cu seama politica mult mai permisivă față de imigranți, valul de corectitudine politica, neomarxismul pe pâine și perspectivele unui război cultural. Totul într-o țară în care așa-zisa extremă dreapta ar fi câștigat detașat alegerile, în cazul în care nu ar fi existat un al doilea tur al alegerilor legislative. Terenul pare pregătit pentru confruntări majore (chiar și violente) în timpul viitoarei guvernări. ”Macron este într-o situație foarte complicată. A vrut să oprească partidul ”Hitler” mobilizând partidul ”Lenin”, însă acum are parte și de Lenin, și de Hitler, iar el este prins la mijloc”.

Urmeaza ”un al treilea tur” și acesta va fi cel mai important – formarea guvernului. Toate variantele sunt luate în calcul în analizele din presa internațională: guvern provizoriu, o mare coaliție între centru-dreapta, centru și stânga extremă, precum si un guvern de tehnocrați. ”Urnele au arătat că francezii vor un proiect serios, nu doar o barieră în calea lui Le Pen”, scrie Le Soir. ”Dacă forțele democratice nu se unesc pentru a depăși discursul învrăjbitor și calculele pe termen scurt, acest front republican împotriva lui Le Pen nu va fi decât un pansament provizoriu”, mai scrie cotidianul belgian.

Va fi posibil acest lucru? Doar dacă varianta de compromis îi va satisface lui Emmanuel Macron setea de putere, arata un articol al publicației de stânga Jacobin, apărut chiar în ziua celui de al doilea tur al alegerilor. Începând din 2022, Macron, confruntat cu situația unui guvern minoritar, a încercat să-și sporească puterea distrugând dezbaterea de până atunci dintre dreapta și stânga. În locul ei, Macron le-a spus francezilor că au de ales doar între el și haos, doar între el și extremele politice. Mai mult, președintele a contribuit conștient la ascensiunea extremei drepte și a spus că aceasta este singura alternativă la o Franță condusă de el însuși. ”Macron nu este un politician de centru. Scopul sau este o democrație bonapartistă, nu o coaliție de centru”, scrie Jacobin. ”Susținătorii lui Macron sunt panicați. Acești oameni cred ca Macron este un centrist, ei nu înțeleg decizia sa de a dizolva parlamentul și se tem de venirea la putere a RN (…) Însă am aflat că Macron își dorește să revină la președinție în 2032, după ce va sta pe margine vreme de un mandat. Cu aceste alegeri, el și-a distrus potențialii adversari – fostul premier Edouard Philippe, premierul Gabriel Attal și pe Bruno Le Maire”, mai scrie Jacobin. Macron este un politician care ia singur deciziile sau cel mult după scurte consultări cu un mic cerc de apropiați, moguli media si alți mari miliardari francezi. Soția sa, Brigitte, este foarte influentă la Elysee și face legătura cu cercurile apropiate de fostul președinte Nicolas Sarkozy. ”Rolul lui Brigitte Macron este un alt simptom al caracterului disfuncțional al puterii în ultimii șapte ani. Președintele beneficiază de puteri mari în comparație cu alte democrații și, în plus, a distrus sistemul de checks and balances, a condus prin decret, a sfidat justiția. Această situație explică și decizia lui Macron a de a dizolva parlamentul, o decizie considerată un act nebunesc”.

”Sistemul politic francez pare epuizat”, scrie cotidianul portughez Publico. ”Bipolarizarea la extremele eșichierului politic prin această criză face necesară o reconfigurare a sistemului. Dacă imobilismul va persista, atunci va duce la discreditarea sistemului politic și va crea condiții favorabile pentru revenirea rapidă a Marinei Le Pen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

45 de Comentarii

 1. Toata politica occidentala se duce spre stanga din perspectiva poolimii. Dar o stanga „ciudata” in care avem corporatii, banci, fonduri de investitii… etc private si o covarsitoare masa de cetateni in curs de pauperizare. Plutocratie scrie pe viitorul nostru.
  „Mesaj de la Davos: nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți.” a lui Schwab este in curs de implementare.

 2. Macron a jucat genial.Raul mai mic este fără Le Pen.Artizan,acest Macron!A fost sfătuit adecvat!Cred că Dna.Sosoaca se bucură că ,una de un fel ca ea,a luat-o in bot duminică .Țațele se bârfesc și se invidiază reciproc.

 3. Fotbaliștii naționalei Franței au sărbătorit pe rețelele de socializare înfrângerea partidului extremist condus de Marine Le Pen la alegerile legislative
  „Felicitări francezilor pentru mobilizare” și „Trăiască Republica”, a scris Marcus Thuram.Dimineata ,bursele au reacționat pozitiv.Inca o lovitură ca asta și Soșoaca franceză trece în lumea celor nedrepți.

 4. Kylian Mbappe și Marcus Thuram au fost printre primii sportivi din Franța care au dat tonul mișcării anti-Le Pen. După eșecul surprinzător al extremiștilor murdari, mai mulți fotbaliști de la naționala Franței au pornit fiesta pe rețelele de socializare.

  „Felicitări francezilor că au reacționat în fața pericolului care era să se abată asupra frumoasei noastre țări. Trăiască diversitatea, trăiască Republica”, trăiască Franța, a scris Marcus Thuram pe contul personal de Twitter.

 5. Macron a fost un geniu. A salvat Franța de pericolul extremist. Să sperăm că și la noi auriștii o iau în freză pe același model.

 6. Cu alte cuvinte au câștigat cu greu, cu ajutorul”diversității”.Ce sa mai spui, Maghreb +1, Franța-1.Charlemagne se răsuceste-n groapă.

 7. Nu conteaza asta capitanul a spus :
  -Cel care lupta pentru Dumnezeu și neamul sau, chiar singur sa fie in lupta, e invingator si castiga mereu .

 8. Afro-franta,procomuniata revine-n fata! Problema: cine v-a plati? Nu uitati rumani,sinteti in UE si Francis ar trebui sa fie 1 motor. Credeti ça mbappe va da di milioane ? Oublie ça!

 9. S-au furat de către „servicii”,ele alegerile prezidențiale din Statele Unite,dar niste amarate de parlamentare din Franța !.

 10. REZUMAT: „…într-o țară în care așa-zisa Extremă Dreapta ar fi cîștigat detașat alegerile, în cazul în care nu ar fi existat un al doilea tur al alegerilor legislative”!
  Totul, inclusiv comenatriile, demonstrează FALSIFICAREA VOTULUI, la fel ca la „alegerile” din urmă cu ani, și ca la punerea micronului ca prezidel!
  $$oros règne en souverain!
  „Marele Orient” LA GUNOI, U.E. LA GUNOI, Loja $$upremă de la Washington LA GUNOI!
  Punem rămășag că dacă comparăm numărul absolut de voturi obținute de cele 3 grupări, vom constata că la $$oroșijdii ‘lii a crescut dubios, iar la Le Pen a scăzut ;i ami dubios?!
  Ca la Rromînika dimukratikă în 2019: Ioha’ a „obținut” în turul II mai multe voturi decît Ponta, cică, deși Ponta a obținut în turul II mai multe voturi decît au fost pentru toți cătindații ne-Ioha din turul I, inclusiv el… În turul I, Ioha’ „a luat ‘la în brațe”, ca număr de voturi! Ca acum micronizații scoși din „joben”!
  Da’ vin ofiținele plătite $$oroșizde, trădătoare („Clarin”, poo”lick”, „El Pai”z, „The New York Times”, „El Confidencial”, „The Wall Street Journal”, Lio Suar, „Publico”), să ne arate „calea”.
  Ce-i aia ”front republican”? Ce-s alea ”partide republicane”? Le Pen o fi monarhistă? HAHAHAHAHA! $$oroșijdii nu știu cum să mai mintă și să răstălmăcească societatea.
  PREGĂTIȚI GHILOTINELE! Nu mai durează mult………[Rroumbourraque]

 11. Constitutia franceza, inclusiv sistemul electoral, au mari strimbaciuni si bizarerii (atunci cint toate aceste le-as zice chiar ilegalitati au fost puse pe hirtie si „batute in cuie” TOTI au fost de acord, desi stiau ce accepta, pentru ca TOTI se gindeau ca intr-o buna zi le vor folosi !). Frontul National (da, eu ii spun tot asa) a luat cele mai multe voturi ca partid, nu vorbim aici de toate ciudateniile de coterii contra naturii, de genul gastii „de stinga” sau a gastii macroniste. Porcaria din al doilea tur, cea cu retragerea candidatilor in favoarea altora, trebuie pur si simplu desfiintata, din simplul motiv de bun simt ca un candidat care se ratrage in turul doi a facut niste alegatori sa voteze pentru el/ea in turil unu ! (ps : ultima ora, pulifriciul de la Elysée l-a numit pm tot pe baietu’ din kibutz cu porniri pidosnice !! probabil ca francezii si-au dat seama demult cu ce jalnic si nemernic dictator au de-a face ! … Ghilotina din Place de la Concorde se inalta din nou ? …)

 12. RN avea câștig uriaș daca toți erau în banca lor, dar, s-au unit ai lui macron că sa nu piardă ciolanul și grupul ciolanarilor cu măgarii la baza, au reușit cât de cât. Problema e că nu pot guverna singuri, și, sa vedeți ce harababură plus haos în Franța.

 13. mb-ape este fotbalist? sa isi vada de fotbal, ca si asa NU este cetatean francez. Franta NU este africa.

 14. Îmi explicati si mie cum e posibil ca extrema dreaptă sa fie reprezentată de neo marxist/comuniști de stânga ,iar stânga sa fie reprezentată de progresiști globaliști marxiști tot de stanga.Ce stângul în dreptul e asta?Voi nu vedeți că e vorba de NARXISTI DE ORICARE PARTE A BARICADEI SI XA E VORBA DE PARTIDUL UNIC?!

 15. Su cred ca Macron a jucat genial,a infrant definitiv suveranismul Le Pen si a facut o marioneta din Melenchon ,care nu va fi decat un zero pe stanga,unde e Glucksman jupanul.
  Tot timpul l-am criticat pe Macron,ca una ,ca alta,ca Africa,ca Vestele galbene,dar a condus Franta cu o mana de fier, a facut reforme necesare si duce in continuare si UE

 16. Ce caricaturi! Ca să se împotrivească RN, adică SINGUREI formațiuni politice care are o linie pe care a mers dintotdeauna şi care nu este nicidecum „extremistă”, s-au unit la grămadă fiecare cu fiecare, fără noimă, stânga cu dreapta, comuniştii cu globaliştii etc… Asta demonstrează că de fapt nu mai există doctrine sau curente politice ci doar interese punctuale.
  Ciolanul să trăiască! Bravo Macron!
  Oricum, RN a ieşit cel mai bine: peste 2 ani va veni pe cai mari, după dezastrul care urmează.

 17. Si eu cred ca Macron a jucat genial,a infrant definitiv suveranismul Le Pen si a facut o marioneta din Melenchon,care nu va fi decat un zero pe stanga,unde e Rafael Glucksman jupanul.
  Tot timpul l-am criticat pe Macron,ca una ,ca alta,ca Africa,ca Vestele galbene,dar a condus Franta cu o mana de fier,a facut reforme necesare si conduce in continuare si UE

 18. Pe motiv politic trebuia si MB pee tremis la operatie de nas 2 etape ca si turcul de aci reiasă ca
  Uefa+Fifa = 💞politic

 19. Francezii nu sunt muscali. Astia, Noul front, nu sunt pruncii lui Lenin. Oricum, Macron a fost genial. A salvat Franta de una dintre cele mai sinistre figuri ale timpului.

 20. Au intrat în trepidații gușterii aplaudaci a lui le Pen.Sunt aceiași care susțin statul terorist, Rusia.

 21. Da, Ucraina e de vină, pentru că RuSSia nu are nici un motiv să atace un spital de copii. Restul Ucrainei da, inclusiv școli, teatre, case, străzi, sate și orașe întregi, da, dar totul până la copii, pentru că rușii, având o moralitate ridicată, nu omoară copii.
  Ucraina e de vină pentru că se apără, iar occidentul e și mai vinovat, pentru că o ajută, în loc să-și aștepte rândul cuminte.

 22. Rusii sunt o adunatura de primitivi lipsiti de orice strop de empatie, gata sa se omoare intre ei si pe oricine nu traieste in mizerie asemeni lor, lumea ar fi infinit mai buna fara rusi!

 23. Sa fi patriot si sa te perceapa „Hitler”-of, of, of ! Blestemati sa fie „corectii” !
  Oare pana cand va lucra propaganda lor mizera ?

 24. Chiar si daca erau forte Ucrainene in spital, tot nu se justifica atacul direct. Uman si normal ar fi fost ca rusu sa zica asa: „Stim ca in spitalul X din localitatea Y aveti trupe combatante si depozit de munitii. Aveti 24 de ore sa evacuati civilii, dupa care va lovim cu toata forta maritului imperiu de Orci ce suntem!!!”

 25. extrema dreaptă (Le Pen) : 142 locuri in Adunarea Națională (+53) / 37.1% din voturi !!!
  stânga : 182 locuri în Adunarea Națională (+57) / 26.3% din voturi
  Macron : 168 locuri în Adunarea Națională (-76) / 24.7% din voturi

  CINE A CÂȘTIGAT / CINE A PIERDUT ?

 26. Nu cred ca partidul lui Marine le Pen este extremist. Cred ca e Suveranist cu adevarat, nu e caricatura George Simion….Pe suveranisti ii injura putorile rumune care se tem ca nu mai pot merge in Franta la furat….Echipa de fotbal a Frantei este Congo 2, se creaza confuzii. Mai joaca si prost.

 27. Câtă agitație pe postaci împotriva „extremei drepte” şi în sprijinul golănelii cu formarea unor adunături din toate partidele şi partidulețele, fără să conteze orientările politice sau ideologiile declarate de acestea… Şi la noi cu PSD+PNL=LOVE e la fel, doar-doar ca nu cumva suveraniştii şi naționaliştii să strice jocul.
  Aşa-i când este ordin de la stăpânii globalişti: şi postacii şi guşterii din politică se execută!

 28. E vorba de stanga-dreapta EXTREMISTE…Spuneam la „Franta fara premier” ca Macrou a dat o lovitura de maestru speculand legea electorala cu doua tururi…Stia ce s-a pus la cale cu victoria extremei drepte, de aceea „sperietoarea Hitler”, in primul tur, fiind normal ca extrema stanga bolsevic/leninista, vorba lui Marchievici, sa dea in clocot asa cum stim ca se intampla in coloniile suveraniste bolsevice…

 29. acești 2-3 p.r.o.s.t.a.c.i uSE🌈ici din Ceata lu’ Pîțigoi, eterni mâncători de 💩 woke, „progresist”.
  Și lingăi conZecvenți ai 🥳ului PIANIzD de la Kiev…
  Se bucură de victoria unui anarhist ca Melenchon, da’ nu văd că idolul lor, Macroul de Sena, e terminat politic, măR🤣g …
  {■ guitZă- eduKKatZia e PERNICIOASĂ -guitZă ■}

 30. „The New York Times scrie că Adunarea Națională a Franței va fi ”foarte divizată” și „nu se întrevede imediat nicio formulă de coaliție guvernamentală, centriștii lui Macron fiind prinsi între o extremă dreapta și o extremă stânga care se urăsc”.”

  Poate explica cineva ce insemna dictonul antic „DIVIDE et IMPERA”

 31. „Fluturele Brazilian” … samnata de scandal ideatic 😛 !
  Curand „URAGANE la BERLIN!” 😀

 32. „Q spune:
  08 IUL. 2024 LA 20:49
  Lasati-l pe Macaron si raspundeti la întrebarea : ce are origini are George Simion?”
  _________________
  Are „ORIGINI SANTOSE” (o expresie auzita de n-oi in faculta, demult, uitat azi !)

 33. Mac.ron si Hollande si-au falimentat tara: Franta e, actualmente, si plina de datorii (nota suverana i-a fost degradata) si, din cauza „reformelor”, si plina de saraci. Hitler: voia o lume fara frontiere terestre si aeriene (însa cu flote de avioane aruncând bombe si distrugând natura, civilizatiile si culturile de tot felul de dedesubt. Mac.ron fiind si el un acerb aparator al razboaielor din Siria si Ucraina). Reuniunea Nationala = STATUL îsi îndeplineste functia regaliana. Mac.cron fiind, dimpotriva, pentru o lume fara frontiere. Orizonturi rosii, daca se ia-n seama si culoare sângelui Vestelor Galbene produs de individ. RN = partid anti-imigrationist si anti-lovituri de stat. În concluzie : establishment-ul si-a ales pe dos Hitleru’.

 34. Este o mare MINCIUNA ideea că RN este extrema drepta si ca este rasista și antisemita, idee lansata de The New York Times.

 35. Tara ca afara de kix pe banda rulanta.
  Le Pen n-a fost votat de drag ce le era frantujilor de ea.
  Franta se scufunda si vestul la fel. Din cauza migratiei sau de alt motiv mai bine sa nu fii in pielea netmilor si francezilor cu milioane pe cap sau care sunt gata sa se arunce in Mediterana sa-l voteze pe Macron sau pe Scholz. Si o alta majoritate disperata sa nu mai castige fostii guvernanti care au dus Franta si Germania in pozita in care este.
  Frantuz in Franta sindromul broasca la fiert.

 36. si inainte de ww2…socielistii francezi cochetatu cu bolchevicii sovietici….la fel ca si titulescu nu-i asa…aceasis filiera

 37. Ce se intampla in Franta este atat de bizar ca nu am mai pomenit nicaieri in lume. Ce fel de alegeri parlamentare sunt acelea in care un partid sau o coalitie are un rezultat, iar dupa un al doilea tur are un altul? Astea sunt alegeri credibile? Si de ce nu se face un al treilea tur si tot asa, daca nici un partid nu a luat peste 50% din sufragii. Adica marea majoritate. Iar cand vorbim de majoritate absoluta din cate inteleg eu trebuie sa fie de 100%, nu stiu daca si jurnalistilor de la noi le este limpede.
  Personal, cand am mai auzit de un alt tur la parlamentare, am ras si am zis ca va fi un alt rezultat. Ala care trebuie. Adica acela pe care il vrea Macron, Biden, UE, NATO, etc.
  Alegerile din Franta suna precum judecatile. Exista judecare in prima instansta si apoi apel. La apel poate fi un alt rezultat. Cum am spus prea bizar sa pot inetelege logica.

 38. Ce mai spuneam ieri si a trebuit sa sterg ca sa apar: Clar, Macrou a primit mutarea in plic de la tara cu cei mai multi campioni mondiali la tabla de sah geopolitica!!! De data asta e altfel decat spune o vorba, cel care s-a bagat la mijloc ii manevreaza pe
  cei doi frati care se cotonogesc ideologic, adica in familie…

 39. „SALVAMAR spune:
  08 IUL. 2024 LA 18:27”

  Adica ca yankei la Hirsoshima si vazand ca functioneaza 😀 , mai apoi si bland la Nagasaki ?
  Te rog nu le mai ridica pro-rusilor prin PROASTA PROPAGANDA
  mingea la fileu !
  OK ?

 40. Oricum am privi lucrurile,Macron nu a făcut decât să arunce sistemul politic francez în haos, fără să câștige nimic din dizolvarea parlamentului, dimpotrivă ! Partidul lui Ensamble a avut 248 de locuri în parlament,acum are numai 160. Potrivit unui ziarist de la Politico care l-a însoțit într-o vizită în China și l-a intervievat pe Macron,acesta este o persoană singuratică și bizară, care ia decizii fără să se consulte cu nimeni și care nu poate dormi , motiv pentru care bântuie pe străzile din Paris nopțile de unul singur. Nu cred că vrea să candideze din nou în 2032, ci că pur și simplu vrea să facă viața francezilor și pe cea a Marinei Le Pen un iad. El știe că este urât de francezi și asta este una din răzbunările lui.

 41. In actuala situație economică a franței, dar și a europei, cînd locomotiva europei, Germania, a deraiat, iar unii se cred cu vagonul franța să ajungă la gara următoare, apoi se inșeală amarnic.. Socialismul francez nu produce decît pagube.. franța e in declin puternic, nu doar pentru că pierde coloniile africane, sursă de materii importante, dar clar urmează o linie politică falsă, iar țara stă să fie islamizat, in teroare și insecuritate..iar franța chiar nu are granița comună cu rusia..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.