Mihai Constantinescu, înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar

Artistul Mihai Constantinescu va fi înmormântat joi, la ora 14.00, la Cimitirul Ghencea Militar din București.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al interpretului și compozitorului de muzică ușoară tradițională românească a fost depus miercuri, la ora 15.00, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din București cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde artiști, apropiați și fani i-au putut aduce un ultim omagiu.

Mihai Constantinescu a murit, marți seara, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator. Cântărețul s-a stins din viață marți seara, în jurul orei 19.00, după un stop cardio-respirator neresuscitabil.

Artistul a fost în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator.
Mihai Constantinescu avea 73 de ani.

În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie.

În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.

Mihai Constantinescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți și compozitori de muzică ușoară tradițională românească, fiind autor a zeci de șlagăre care au rămas în memoria mai multor generații.

Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Școlii Populare de Artă.

Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar, în anul 1964, a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa „Păpușa”.

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, iar apoi a fost remarcat de realizatorul TV Titus Munteanu, care apoi l-a lansat într-un trio, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

În anul 1999 a lansat single-ul „Iubiți și câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.
A fost şi compozitor, unele dintre piesele sale apărând pe dublul CD al cântăreţei Anastasia Lazariuc lansat în 2003. De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Maria”.

De-a lungul carierei a avut numeroase turnee în Europa, dar și în SUA.
În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România i-a lansat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii. Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

Printre piesele celebre lansate de Mihai Constantinescu se mai numără „Sus în deal” (1987), dar și „O lume minunată” (1999).
Unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești din anii 1970, alături de cântăreți precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Cornel Constantiniu, Mihai Constantinescu a intrat într-un con de umbră în ultimele două decenii, muzica pe care o interpreta fiind considerată ușor depășită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

17 Comentarii

  1. “La ușa mea azi noapte am găsit, / Un câine amărât și prăpadit. / Tremura de frică vai de el, / Ce viață necăjită de cățel. / I-am dat mâncare apă și i-am spus / Toți te hulesc atunci când ești supus… Iubiți și câinii vagabonzi / Sunt mai cinstiți și uneori mai lorzi. / Povestea-acesta are un final, / Un câine-i un prieten ideal / Te-ascultă, te așteptă generos / Și-atunci când nu-i poți oferi un OS…” Dumnezeu să-l odihnească pentru că ne-a amintit că Sus în deal e-o casă și prin câtecele lui și ale grupului Olimpia Panciu, Marius Țeicu și Mihai Constantinescu și ale unei generații de cântâreți de muzică populară, muzică ușoară, operetă, operă, orchestre de toate felurile ne-au facut să trăim în tinerețe O lume minunată.

  2. I-ati cobit pe Cotidianul ca a murit timp de mai mult de o luna, cu Titlu mare si cu poza. Acu pohta ce-a pohtit de mult Cotidianul si Nistorescu, a murit in sfarsit Mihai Constantinescu. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, a fost un cantaret iubit si o aparitie care insenina oamenii.

  3. Bietul om spunea si de lucrul cel mai îngrozitor pe care l-a trait în viata (din cauza „restituirilor” blestematului de Nastase Adrian si clicii socialiste, dusmanii „comunismului”): statea-ntr-o casa nationalizata, al carei „proprietar” vine-n 2007 în România si-l da afara. La vârsta si cariera lui, Mihai Constantinescu fiind obligat sa sada la prieteni. Pentru 10 luni în care-ar fi sezut în casa NATIONALIZATA (fiindca blestematul de Nastase Adrian si clica n-au priceput ca „nationalizat” si „confiscat” nu-i tot una, si ca dupa WW2, mai ales, în tara aruncata-n razboi de indivizi de tipul proprietarilor lui Constantinescu, (filo)nazisti, era o criza crunta de locuinte), pentru 10 luni, cât ar fi stat, totusi, fara contract, în casa NATIONALIZATA, instanta obligându-l pe Mihai Constantinescu sa plateasca 18 000 de euro, „chirie restanta”, bani pe care nu-i avea (ps „proprietarul”-camatar cerând, la Bucuresti, chirie de Londra-Paris-Luxemburg-Monaco …). Familia a acceptat sa plateasca 1/2, si, pentru a plati restul, M.C. a trebuit sa continue sa dea concerte. Blestematul de Nastase Adrian si clica ramânând netrasi la raspundere (pentru reabilitarea explicita a colaboratorilor nazistilor). Si „proprietarul”, pentru camata. Mihai Constantinescu : sa-i fie tzarâna usoara.

  4. Dumnezeu să-l odihnaescă pe Constantinescu acolo unde s-a dus. Un talent pentru o generație de artiști cu talent. Azi, doar maneliștii mai au trecere la posturi TV cretinoide precum ProTV

  5. Muzica sa a fost la modă în epoca respectivă dar are câteva melodii fără vârstă. A interpretat și coloană sonoră de film, mă refer la capodopera „Maria și Mirabela”, cu care noi toți am copilărit. Un muzician genial, unic. Să-l ierte Dumnezeu!

  6. Stirea este falsa, este o neintelegere, Mihai Constantinescu nu a murit ci s-a mutat in vesnicie ca fiinta de lumina. Cel care a murit si va fi in vesnic intuneric este ticalosul Orlando Teodorovici, bestia care a distrus finantele Romaniei fiind in solda Rusiei, nu este nici un fel de acuzatie mincinoasa, faptele sunt fapte. Teodorovici este oficial angajat al Rusiei si evazionist fiscal de milioane al Romaniei desi este simultan si „Ministru de Finante”. Mortul pe vecie este bestia Teodorovici, Mihai Constantinescu insa, va ramane vesnic o lumina in inimile romanilor, dar canalia mercenar al Rusiei, Orlando Teodorovici, va cadea in negurile vesnice ale iadului. Dumnezeu sa-i ajute lui Orlando teodorovici dupa sufletul sau negru iar lui Mihai Constantinescu dupa sufletul sau luminos. Ce contrast intre Mihai Constantinescu si un ticalos ca rusofilul Teodorovici care nu face decat sa sporeasca ura romanilor impotriva vesnicilor nostri dusmani, rusii.

  7. Condoleante pentru familie , prieteni si pentru toti cei care l-au iubit si admirat ! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l ocroteasca pe taramul de dincolo !

  8. – Ne-a parasit un artist desavarsit care ne-a daruit o lume minunata si atata bucurie cu muzica sa.
    Dumnezeu sa-l odihneasca !

  9. Muzica lui deborda de un optimism sanatos ! Pacat ca ne-a parasit ! Ce sa-i facem ? Asta-i viata !

  10. Condoleante sotiei,familiei!
    Dumnezeu sa-l ierte,Dumnezeu sa-l odihneasca !

  11. @Smarandache
    Bine aleasa antiteza dintre un om de valoare iubit si regretat de cetateni precum Mihai Constantinescu si o rapciuga umana precum acest imbecil numit Orlando Teodorovici, un individ grobian fara carte dar si fara scupule. Daca ar muri brusc Orlando cred ca nici mama lui nu l-ar regreta. Cei buni se sting si ne raman doar canaliile care sa-i inlocuiasca.

  12. @Ileana Rollason: Probabil ca si ‘intelectuala’ Ana Pauker ar avea rezerve sa arunce balivernele pe care le debitezi tu. Tara a fost aruncata in razboi nu de cei ale caror proprietati, chiar personale cum ar fi locuintele sau bunurile de uz individual, au fost confiscate prin zisa nationalizare, ci de draga ta Rusie. Fara ocuparea Basarabiei si continuarea agresiunii chiar dupa acest rapt, foarte posibil, Romania ar fi luptat de partea sa in cazul atacului german, caci relatiile cu Germania nu fusesera niciodata cordiale. Nu am nici o stima pentru politica lui Adrian Nastase, cu atit mai putin pentru retrocedarile de-a valma, facute de el dar si de altii. In aceasta ordine de idei, cel mai grav a fost ca admiterea in structurile europene a fost conditionata de acordurile PSAL 1 si 2, care au fost un adevarat Plan Valev in versiune occidentala.

  13. Să-i fie drumul luminat! L-am întâlnit în anul2008 la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg.Mures. A fost operat de către Dr.Deac. L-am încurajat și era încrezător .Era Simona cu el tot timpul.Condoleante familiei.

  14. Noroc ca a trecut la cele vesnice pe timpul campaniei electorale si uite asa aramata romana a mai tras ceva cartuse fabricate acum 50 de ani. Sa-i fie tarana usoara si pomana cat mai grea! Huuo Johannis ca ordoni onoruri militare la toti cantaretii iar pentru ofiterii romani morti in misiune aiurea pentru patrie nu versi o lacrima!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.