Acordurile cu Parisul şi Berlinul vor da ”un impuls SUA”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a apreciat că semnarea vineri a acordurilor bilaterale de securitate cu Franţa şi Germania vor „da un impuls Statelor Unite”, unde un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari este blocat în Camera Reprezentanţilor, notează AFP.

Aceste acorduri bilaterale nu sunt „o alternativă” la sprijinul din partea Statelor Unite, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă la Paris cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

„Suntem cu toţii împreună. Şi această alianţă între Statele Unite, Europa, Franţa, Germania, Marea Britanie (…) este necesară pentru a învinge Rusia”, a adăugat el.

Marea Britanie a fost primul stat occidental care a încheiat un acord bilateral de securitate cu Ucraina, în 12 februarie, când premierul britanic Rishi Sunak a făcut o vizită la Kiev, reaminteşte AFP, arătând că înţelegerile de acest gen au rolul de a garanta susţinerea pentru Kiev pe termen lung, înainte de aderarea la NATO.

La cel mai recent summit al Alianţei Nord-Atlantice, în iulie 2023, la Vilnus, NATO nu a stabilit un calendar pentru primirea Ucrainei. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

20 de Comentarii

 1. Vine cit de curind timpul in care astia cu dare de mana larga pt. Ukraina ,vor regreta pasul facut de ei.

 2. Mda. „A trebuit sa moara oameni”…unul ala stim noi care

 3. Sa mearga soldatii francezi si germani sa moara in Ucraina ca sa apere interesele clanului Rothschild, proprietarul de facto al Ucrainei.

 4. „Suntem cu toţii împreună. Şi această alianţă între Statele Unite, Europa, Franţa, Germania, Marea Britanie (…) este necesară pentru a învinge Rusia”

  Bine ca au ajuns sa recunoasca-ca razboiul nu este intre Ukraina si Rusia. Le-a trebuit 10 ani si distrugerea Ukrainei. Mijto, „unde dai si unde crapa”, avantaj Romania !

 5. Adică mari strategi Macron și Zelenschyi:semnale pentru SUA!!! Clovnul nu-și dă seama pe ce planeta se află.
  Ucrainenii mor zi de zi iar el se umfla’n pene..

 6. este incredibil showul cu elensky jidanu in timp ce fraierii mor inghetati prin estul ucrainei…avdivka este practic incercuita ..ranitii lui elensky au fost parasiti cum spunea un ucrainan nevestii..60 de miliarde sint bani care vor umple buzunarele clientilor pentagonului …capacitatea de productie este limitata …industria de armament este condusa dupa regula profitului…nu se investeste in extindere pt ca nu se stie cit va dura razboiul..acordurile cu tarile nato de securitate sint garagara…intre timp fraierii mor…

 7. Deocamdată, VITEJII Urcaci au primit un IMPULS la Avdeevka. Unde noul COMANDANT Sîrski tocmai a lansat strigatul de VICTORIE:
  SCAPĂ CINE POATE !
  PăZea, măRog, PĂzEA…😜

 8. Acordurile bilaterale sunt un mare vax. Aşa cum NATO fără americani este un doi mare vax. Franţa a devenit pidosnică, nemţii sunt nervoşi deoarece industria este la pământ şi în America gură-mare Trump face mare zarvă. Iar Anglia? Hahaha, Anglia are un premier indian …. hahaha, vai mama lor!

 9. …La ora asta cand ești cu spatele la front, nici un acord nu mai are nici o valoare.. Romînuu ar trebui să-ți țteargă mucii.

 10. NeBunaticule VESEL, TOOOT laImPULsiuni ti-e GANDuu’, ca la CLAPEle de Piano,
  imPULsionate cu ImPULsionatoruu’ … 🙂
  controlat mental, da’ PRECIS … 🙂
  Da’ chiar ASHA, sa te gandesti ASHA Concupiscent Vis a Vis de Mama si Tata a lu’TALICA?
  Pai DACA v-au slobozit la LGTBQ si FATAREA de catre Barbati, care apeleaza la Tampoane Sterile se pot astepta la Cestii ‘Astea ProMiscue …

 11. Este vrajeala pentru useristii lor. Americanii s-au convins ca desi i-au pompat sute de miliarde lui Zelenschi si camarilei sale, situatia generala a Ucrainei este de o suta de ori mai rea ca acum doi ani. Senatorul republican Rand Paul a lansat un atac dur impotriva celor care „imprumuta miliarde pentru a face pomeni Ucrainei”. Americanii de rand se pare ca au aplaudat pentru prima data o astfel de pozitie. Vin alegerile si toti politicienii devin prudenti.

 12. Obiectiv vorbind, unui corp și organism, daca nu ii dai hrana necesara cantitativ și calitativ, nu rezista, ori se îmbolnăvește, ori clachează. Așa și cu acest război, Rusia pompează și hrană(armament) și bipezi masiv, pe când ukraina e la mana occidentală și europeană, li se oferă din când în când cantitativ și calitativ, nu au cum sa reziste, nu au cum sa își apere și recapete teritoriile ocupate prin invazie! Cum arată susținerea unei acțiuni deja stabilite între marile puteri care nu au fost respectate, și care nici actualmente nu se respecta, de vede în teren că practica. Nu cumva asta e aderarea la NATO, adică, voi sunteți cei care vă apărați, noi va susținem cât și cum putem dar nu total, o înțelegere tacit, dar plătiți taxa de protecție obligatoriu?! P.s. este simpla opinie dar dura, a unui cetățean care vede printre rânduri ce se întâmplă și ce este practicat în zilele noastre printr-o paralelă intre ce se vorbește și practica vizibila.

 13. Acordurile vor da un impuls statelor UE să-i trimită pe ucrainenii apți de serviciu militar, suplimentați cu „voluntari” din țările gazdă, în Ucraina ?

 14. Nu te baza pe ‘impuls’gaspadin Zelenski,SUA azi e un macel intre republicani si democrati,departe de ce era odata
  Americanii te-au tradat datorita politicianismului si banilor iudeilor bolsevici virati in conturile republicane si democrata!Unde s-a mai auzit in istorie sa ai un razboi cu dusmanul de veacuri Rusia pe barba Ucrainei si sa opresti ajutorul,doar ca un terchea berchea ca Trump golan batran amator de prostituate face gargara prorusa si anti NATO?

 15. Maimutzoiul e pe duca. A trimis la razboi si moarte sute de mii de oameni in timp ce fabula aiureli alaturi de Biden, Ursula si restul de marionete sorosite. Frontul e gata sa cada si Ucraina sau ce mai ramane din ea a pierdut. Maimutzoiul o s-o stearga in curand lasand tara in ruine.

 16. V-am spus că euforia Marelui interviu dat americanului de Marele Ratat va trece repede! Ce-ați mai chirăit triumfători că în urma acestuia Vestul va schimba direcția! 😂
  Dimpotrivă, lista cu minciuni a lui Rateu a deschis ochii americanilor, și urmarea nu va întîrzia. Ajutorul pentru Ucraina e ca și aprobat.
  Prost mai joacă Putin !

 17. DE CE azi
  BIDEN nu mai striga public cu ochiin inrositi de PROSTIE (am vrut sa zic de ura insa pentru a ura iti trebuie DISCERNAMANT !)

  de ce JOE BIDEN nu mai cere PUBLIC cum a facut-o acum 2-oi ani

  ASSASINAREA lui PUTIN ?

  (mare marshavie la DEMOCRATITII „NULANDIERI” yankei ! Sa strigi public ca vrei assasinarea lui PUTIN si ca-i snactionezi poporul russnak doar oentru a -l da jos pe „dictatorul” rus …iar acum invins de rusii sa o dai la intors ca POTUS dat in mintea copiilor … ca Xi e dictator comunist …doapa ce OREZARUl a avut bunavointa de-ati vizita dupa BALOANE pe CERUL USA … tara !)

  USA e deja … RIDICOLA ! (si DOLLARUL garantat de-o tiparnita c-o gaura de 34 000 de MILIARDE !)

  Parca traim intr-o lume … absurd IREALA ! INCREDIBILA ! … A B S U R D A ! (asta-i semn decadenta imperial =imperiul ROMAN cade dinnou ! 🙁 VESTIUL si-a trait traiul, si-a mancat malaiul ! Se ridica dinnou EST-ul ! 😐 )

 18. Ca să íntrețină războiul şi fabricanții de arme din SUA să aibă piață pentru produsele lor, pesemne Zelenski percepe comision câteva sute de USD pentru fiecare militar ucrainian mort în luptă. Deci mai e de lucru!
  Slava Z (Z de la Zelenski, evident).

 19. Japonia si Danemarca donează proiectile si bani pentru Ucraina. Sa donam si noi proiectile e un gest cavaleresc.

 20. NeBunaticule VESEL, TOOOT laImPULsiuni ti-e GANDuu’, ca la CLAPEle de Piano,
  imPULsionate cu ImPULsionatoruu’ … 🙂
  controlat mental, da’ PRECIS … 🙂
  Da’ chiar ASHA, sa te gandesti ASHA Concupiscent Vis a Vis de Mama si Tata a lu’TALICA?
  Pai DACA v-au slobozit la LGTBQ si FATAREA de catre Barbati, care apeleaza la Tampoane Sterile se pot astepta la Cestii ‘Astea ProMiscue …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.