Acum, dacă suntem holograme politice, ce mare scofală? – SF Politic

Când le era mai dragă politichia, să vezi ce-au pățit. Cine, bre omule? Care om!? Poate neom! Extratereștrii au fost, fără îndoială. Numai ei au o astfel de tehnologie performantă, nu te joci. Astfel că, duminică, pe seară, Orban s-a trezit cu creierul lui Dragnea în cap iar Dragnea s-a trezit cu creierul lui Orban în cap. Sau Cîțu cu creierul lui Pazvante. Sau Simion cu creierul lui Toma Caragiu sau cu creierul lui Tamango!

Așa, fără prea multă vorbărie. Nici n-au avut cum să se ferească, să se apere, raza laser extraterestră a penetrat cerul capitalei într-o clipită. De pe Lună a venit raza aia, am aflat noi ceva mai târziu de la Institutul de Astrofizică de la Călărași. Acum, cum să gândească un liberal cu un creier pesedist și viceversa?!

Ne-am așteptat, cu înfrigurare, să fie ceva bulibășeală legislativă, să iasă o tevatură politică, să avem alegeri anticipate dar, vai, ce minune îngrozitoare, să vezi și să nu crezi, nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a schimbat mersul soarelui, nu s-a schimbat mersul trenurilor, nu s-a schimbat politica dâmbovițeană. Din Franța nici un fel de replică. Din Anglia nici un fel de replică. Nici din Germania, nici din Rusia. Măi să fie! Ne-am crucit.

Ne-am burzuluit pe Facebook. Dar degeaba. Cei doi se simțeau foarte bine, halal. Am zis că Orban o să fie Dragnea și că Dragnea o să fie Orban. Nicidecum. Absolut deloc, ca să vezi. Așa că ne-am certat între noi, ne-am luat la trei păzește. Ne-am frecat la ochi. Era clar că universul era o hologramă și încă mai e. Era fără îndoială un reflex hologramatic la mijloc, fizică din aia cuantică. Adică nu existam aievea, eram un joc electronic, măi să fie. Acum, dacă suntem holograme, ce mare scofală? Ne miști de colo, colo cum ai chef.

Care cum vrea. Poate ne schimbă și nouă creierul, ia vezi. Păi dacă l-or fi schimbat, a venit Tache să zică în mod public, fără nerușinare, fără rușinare, asta e. Balint din Galați ne-a zis că așa o fi, Lache din Turda s-a lăudat că el ar fi știu de mai multă vreme. Români din ăștia înfumurați, fără de leac. Pe Lună s-a stârnit o furtună de praf și praf s-au făcut extratereștrii și uite-așa am rămas fără de răspuns, mai mare râsul. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu te crede. Tu eşti Meduza. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu-i ştii pe ceilalţi. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, te iei degeaba în seamă. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, eşti doar un jucat al istoriilor şi nicidecum jucător. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu vei şti niciodată adevărul.

Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu e nici o pierdere, nu contează istoriile noastre în văluririle Universului. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, pagubă-n ciuperci. Stalin e un tâmpit. Fidel e o paparudă. Arhanghelul Mihail e cel care doboară balaurul. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu eşti cel Ales. Dar parcă e o pierdere?! Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu vei şti niciodată că nici Ialta, nici Malta nu au hotărât, era hotărât, hotărâtul. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, fii înţelept, căută-te pe tine nu umbla după goliciunea altora.

Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, şi eşti prins, arestat, racolat, slugărnicit, pupincurist, oportunist, jeg, mişel, străduieşte-te să scapi deşi, nici asta nu are prea multă importanţă, oricum vei fi uitat. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, trebuie să fii un Înger, nu? Iar dacă nu eşti Înger, fii sigur că nu acesta ar fi adevărul căci e hotărât că eşti Înger. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu există adevăr căci Lumina are mai multe viteze şi tu vezi doar una dintre dinamicele sale oricum ai vrea să vezi aceasta, fie deschizând ochii larg, fie subţiindu-i. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, titlurile tale, cunoştinţele tale, bruma ta de informaţii sunt inutile.

Căci nici manipulatorii nu ştiu că sunt manipulaţi. Dacă n-ai fost ACOLO,ACUM, AICI, nu ai cum să ştii de ce e importantă cifra magică. Pentru că tu, fără îndoială, eşti Meduza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. totul este un joc..iar noi NU STIM NIMIC. „adevarul este dincolo de noi” ha!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.