Adina Florea: „Niciodată, în toată activitatea mea”

Procuroarea Adina Florea a susținut marți, la interviul pentru șefia Secției Speciale de la CSM, că este un magistrat independent și, contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, ea nu este „aservită politic” și nimeni nu a încercat să îi impună o anumită acțiune sau idee.

„Niciodată, în toată activitatea mea profesională, nu am fost aservită politic. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea legii, astfel cum am jurat când am intrat în profesie. Niciodată, în activitatea mea profesională nu am desfășurat altfel de activități decât cele care corespund atribuțiilor care guvernează activitatea procurorului. (…) Am fost un procuror independent și sunt independent, indiferent de ce se vehiculează. Nimeni nici nu a încercat să îmi impută vreo idee la ceea ce aș fi putut să desfășor în activitatea derulată din punct de vedere profesional”, a declarat Adina Florea, în fața comisiei de concurs pentru șefia Secției Speciale.

Adina Florea, Sorin Iasinovschi și Bogdan Pîrlog sunt cei trei procurori candidați pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, rămasă liberă după plecarea lui Gheorghe Stan zis Giani ca judecător la CCR. Aceștia au fost programați, marți, să susțină interviurile în fața unei comisii formate din membri CSM, însă Pîrlog nu s-a prezentat pentru că a recuzat câțiva membri din comisia de concurs.

Procurorul Sorin Iasinovschi a susținut marţi, înainte de interviul la CSM, că magistraţii care au contestat această secţie nu sunt informaţi suficient.

La intrarea în sediul CSM, Sorin Iasinovschi a fost întrebat de jurnalişti dacă îşi asumă şefia unei structuri de parchet controversate.

„A fost criticată pentru că nu este bine cunoscută. (…) Este vitală pentru sistemul de justiţie. (…) Dacă vă uitaţi la standardele de calitate ale personalului selectat pentru această secţie şi la garanţiile de care beneficiază, o să realizaţi foarte simplu că este o diferenţă foarte mare (între SIIJ şi DNA – n.r.) în ceea ce priveşte standardul de calitate în cazul procurorilor care funcţionează la această secţie”, a declarat Iasinovschi.

De asemenea, procurorul a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre magistraţii care au contestat SIIJ.

„Nu ştiu dacă sunt mulţi, eu cred că sunt puţini. Haideţi să vedem câţi magistraţi sunt în ţară şi câţi au contestat. Sunt cei care nu s-au informat suficient. Un magistrat informat corect nu ar avea motive să conteste această secţie”, a precizat Iasinovschi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. „Niciodata”, „decat” ca de fiecare data TOATE deciziile de la SIIJ erau FIX pe cerintele infractorilor din coalitia toxica PSD-ALDE!
    Sictir, sluga ordinara!

  2. Poate te intrebi si daca aceasta coincidenta nu arata ca respectivele „cerinte”, de fapt adevaruri, erau corecte. Trebuie sa vezi si paiul din ochiul tau, gros cat un palton de iarna bine lucrat.

  3. Prin infiintare SS, statul mafiot (paralel) condus de Johannis a primit o lovitura in moalele capului si cozile lui de topor se gandesc de doua ori inainte sa execute ordine ilegale. Asa se explica numirea cu viteza maxima a Anei Birchall la Justitie cu misiunea clara de desfiintarea acestei sectii care le strica jocurile magistratilor „independenti”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.