Adrian Cioroianu: „Evident, Babasha nu e vinovat de nimic”

Istoricul Adrian Cioroianu a intervenit în scandalul concertului Coldplay, spunând că si-a schimbat părerea despre trupa britanică.

Dacă înainte îmi plăcea Coldplay (mai acum vreo zece ani, ca să fiu mai precis, pe când ei făceau muzică și nu folclor contemporan dedicat marilor cauze aducătoare de like-uri și sponsori) iar despre Babasha nu știam nimic, iată că de azi dimineață situația s-a schimbat radical.
De unde trag concluzia că trupa britanică n-a fost decât platforma pe care un (alt) tânăr manelist și-a trăit clipa de glorie, în huiduielile unora sau aplauzele altora.
Evident, Babasha nu e vinovat de nimic. Măcar o vreme, acest incident poate chiar îi va aduce bani (și dujmani, vorba cântecului). Marea plesneală vine de la hăbăucii (Chris Martin? organizatorii?) care s-au uitat la topurile de youtube (făcute de Inteligența Artificială, nu de vreun contabil cu mânecuță) și au tras o uluitoare surpriză turbo-folk-balcanic unui public care cumpărase bilet pentru pop-rock britanic. Asta în numele „spargerii barierelor”!
Dar poate că unele bariere chiar nu trebuie sparte! Cu astea ce facem? Bunăoară, bariera inerentă între ceea ce vreau eu de la viață și ceea ce vrei să îmi impui tu (din acest motiv a căzut comunismul, by the way!). Eu, unul, cred că în continuare trebuie să fie o barieră între libertate și dictatură, de exemplu. Sau mai bine să-și spargă bariera ilogică din minte cei care tot spun că dacă nu-ți plac manelele atunci ești rasist! Bine zicea Caragiale: nu mă-nnebuni, onorabile!
Așa cum am mai scris-o, nu cred că Inteligența Artificială este marea amenințare – ci Prostia Naturală a celor care vor să facă „binele” cu forța”, a scris Cioroianu într-o postare intitulată Coldplay, Inteligența Artificială #AI și „binele” făcut cu forța.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21
Author

15 Comentarii

 1. E vinovat de prostie.
  Ce faceau cu el in deschidere la un concert Megadeath sau Canibal Corpse? Sa se bucure ca doar a fost huiduit.😆😆😆😆

 2. Nici Firea n-a fost de vina cand a fost fluierata identic, din acelasi motiv: prezenta in locul si in momentul neoportun. Cand un etnic din asta este prins in Occident furand, este roman ca mine, iar cand il fluier ca s-a bagat in poza, eu sunt rasist. Duminica si Cioroianu s-au bagat in poza ca Babasha. Aud fluieratul natiunii ?

 3. Woops… filfizonul aditza a lăsat regalitatea și s-a apucat de comentat manele?

 4. Babasha nu este vinovat, cei care l-au adus și urcat pe scenă, da. Adică organizatorii. Dacă oamenii ar fi uniți, cei care s-au simțit deranjați de maneaua introdusă inopinat, se pot organiza și da în judecată organizatorul pentru a-si primi înapoi banii dați pe bilet. Cu condiția ca Babasha să nu fi fost trecut pe afișul de activități al concertului. Eu nu cred că lumea a știut că acesta va cânta pe scenă.

 5. Păi,. aș fi curios de cum cîntă dintr-o partitură, sau măcar de cum știe un solfegiu..

 6. Nici eu nu il consider vinovat , el incearca sa isi vanda marfa si sa se faca cunoscut. Vinovatii sunt organizatorii.

 7. Cand te fluiera un stadion intreg, ce faci: iesi de pe scena sau continui bataia de joc pentru care esti fluierat ? Cantaretul ne-a promis la tv ca va canta si azi, ca nu-l intereseaza parerea spectatorilor. Cultura obrazniciei fara margini. Daca as fi pe stadion, as parasi asa zisul spectacol, nu m-as uita la bani, a pierdut Malaxa o fabrica. Poate asa inteleg si incultii astia de la Londra ca-canta la Bucuresti, nu la Budapest.

 8. @ Probabil vreun ”fenomen cultural”, dacă se pronunță domnul Cioroianu, din funcția în care a fost numit , ?

 9. Intrebarea este cum a ajuns Balasa (sau cum il cheama) nr.1 in trending, concomitent cu articole gen ‘cine e X, nr.1 in trending pe yt’. Pai daca e in trending n-ar cam trebui sa se stie de el? Ca doar e acolo fiind impins de milioane, nu de 2-3. ‘Facut din AI’ e urmatoarea expresie atac la persoana care va intra in uz. ‘Facut la betie’ o sa fie iesita din uz.

 10. Cioroianule, te freaca grija de manelisti. Azi, 15 iunie, se implinesc 135 de ani decand Badita Mihai a plecat intr-o lume mai buna. Degeaba esti directorul Bibliotecii Nationale! Tot cocalar ai ramas!

 11. Nu, Babasa nu-i vinovat. Vinovati sunt cei de la Coldplay care au urmarit un exercitiu Woke si le-a mers. Poporul roman nu are fler politic pe niciun palier mai mult sau mai putin intelectualizat. asta e!

 12. Aici,cea mai mare vina o au organizatorii.Asa cum cei de la Untold au comis-o cu Gheboasa,tot asa au comis-o astia cu Babasha.Vorba lui Sabin Gherman:”cand aduci la Cluj cei mai mari DJ din lume,nu-ti poti compromite imaginea cu Gheboasa.” Insa cazul Gheboasa a fost mai grav,deoarece sa aduci manelisti la Cluj … Cum de ce,ma ? Pai,s-a intors eroul motilor,Avram Iancu,in mormant,ma !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.